Agenda Constructiilor
Luni, 01 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CNAIR: Intarzierea procedurilor de licitatii la infrastructura afecteaza economia
CNAIR: Intarzierea procedurilor de licitatii la infrastructura afecteaza economia
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Mar 2020 10:18
Declaratia Directorului General al CNAIR S.A., doamna Mariana Ionita: „Am convocat astazi o sedinta cu toti membrii comisiilor de evaluare din cadrul procedurilor de achizitie publica. Le-am solicitat finalizarea proceselor de evaluare a ofertelor in termenele asumate. Indiferent de stadiul la care sunt in acest moment, intarzierile nu mai sunt acceptate, pentru ca nefinalizarea procedurilor de licitatii in domeniul infrastructurii rutiere pot afecta economia nationala in ansamblul sau, aducand prejudicii majore, care se transpun, in principal, in decomiterea de fonduri europene. Subliniez ca in acest moment este foarte importanta accesarea fondurilor europene.
In acest sens, am luat cateva masuri:
- Completarea comisiilor de evaluare cu experti nominalizati din cadrul Ministerului Fondurilor Europene
- Completarea comisiilor cu membrii suplimentari in cazurile in care situatia o impune
- Delimitarea sarcinilor si responsabilitatilor in cadrul comisiilor pentru eficientizarea activitatii acestora
- Asigurarea conditiilor tehnice si de program optime
Vreau sa atrag atentia asupra importantei activitatii pe care o desfasoara aceste comisii. Mai ales in contextul actualei crize, si nu as vrea sa fie interpretata ca o presiune asupra Comisiilor.
Subliniez importanta proiectelor Craiova-Pitesti, Sibiu-Pitesti, Autostrada Transilvania, Centura Bucurestiului, care in acest moment au in evaluare anumite loturi. Un motiv in plus sa fim foarte atenti la respectarea etapelor si calendarului asumat pentru implementarea acestor proiecte. Vreau sa fie foarte clar: nu ne putem permite ca din cauza acestor intarzieri sa pierdem fondurile nerambursabile, pentru ca asta ar putea conduce la o presiune pe Bugetul de Stat, care in contextul actual trebuie sa suporte distribuiri importante catre domeniile vitale.”
 
ACADCOVID-19ALLBIMTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere