Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CONSULTARE pentru Codul amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor
CONSULTARE pentru Codul amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 27 Aug 2019 15:53
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a demarat cea de-a treia runda din seria celor 80 de misiuni de evaluare tematica a implementarii Strategiei Nationale Anticoruptie (SNA) 2016 - 2020 la nivel local, planificate sa se realizeze pana la sfarsitul anului.
Astfel, pana pe 12 septembrie 2019, reprezentantii MDRAP, ai Ministerului Justitiei (MJ) si ai Agentiei Nationale de Integritate se vor deplasa la sediul a 24 de consilii judetene si primarii de municipii din judetele: Buzau, Vrancea, Harghita, Mures, Botosani, Iasi, Constanta, Tulcea, Prahova, Dambovita, Mehedinti si Gorj. In aceasta runda tematica evaluarea are ca obiect modul de implementare a urmatorilor indicatori:
- conflicte de interese in timpul si dupa exercitarea functiei;
- accesul la informatiile de interes public;
- incompatibilitati;
- declararea cadourilor;
- protectia avertizorului in interes public.
De asemenea, in cadrul primei teme privind conflictul de interese va fi abordata si problematica pantouflage-ului, respectiv transparenta procesului decizional si, in context, aplicarea prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica in cadrul celei de-a doua teme.
Misiunile de evaluare sunt organizate in cadrul proiectului „Consolidarea sistemelor de integritate - cea mai buna strategie de prevenire a coruptiei in administratia publica”, cod SIPOCA 61, cofinantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) 2014 - 2020.
In prima parte a anului 2019, cand au avut loc primele doua runde de misiuni de evaluare tematica, au fost evaluate 40 de consilii judetene si primarii de municipii si orase din judetele: Alba, Arad, Bacau, Bihor, Brasov, Braila, Caras Severin, Covasna, Galati, Hunedoara, Maramures, Neamt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis si Vaslui. Totodata, pe 20 iunie a.c., in cadrul primei platforme de cooperare a administratiei publice locale au fost prezentate, dezbatute si conciliate rapoartele a 21 de unitati administrativ-teritoriale evaluate in prima runda de misiuni.
 
TeraSteelC4E FORUMbluebeamCOVID-19ACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere