Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Dolj: Fonduri de 86 milioane euro pentru 15 proiecte de investitii importante in 2020
Dolj: Fonduri de 86 milioane euro pentru 15 proiecte de investitii importante in 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 25 Feb 2020 14:41
Licitatiile deschise organizate in vederea atribuirii contractelor de modernizare a celor 2 tronsoane din drumul judetean 561A Giurgita - Bailesti - Plenita - limita judetului Mehedinti au intrat in etapa evaluarii, pana la expirarea termenelor limita fiind depuse 5 oferte pentru primul sector si 4 pentru cel de-al doilea, a anuntat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa.
Investitia este sustinuta prin doua proiecte cu finantare europeana, cu o valoare cumulata de 47,8 milioane de euro, implementate printr-un apel al Programului Operational Regional (POR) 2014 - 2020 dedicat Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii.
„Ne bucura faptul ca exista interes din partea firmelor pentru ambele tronsoane ale DJ 561A, cel mai lung drum judetean din Dolj, masurand aproape 70 de kilometri, si iata ca putem vorbi despre cinci ofertanti pentru primul dintre contractele de modernizare si de patru in cazul celuilalt. Avem, asadar, motive sa speram ca vor fi desemnati constructorii cat mai curand si ca vom putea lansa in lucru una dintre cele mai ambitioase investitii ale Consiliului Judetean Dolj in domeniul infrastructurii rutiere.
Desigur ca, in lipsa Programului Operational Regional, in lipsa acestui apel dedicat Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, care a fost, de altfel, initiata de tara noastra, in colaborare cu Austria, nu am fi putut vreodata sa ne gandim la abordarea unui demers de asemenea proportii, a carui valoare totala se apropie de 48 de milioane de euro. Sa avem in vedere faptul ca, potrivit bugetului pentru 2020, in afara sumelor aferente proiectelor finantate din fonduri ale UE si din Programul National de Dezvoltare Locala, Consiliul Judetean ar fi avut la dispozitie mai putin de 7 milioane de euro pentru investitii, ritm in care, chiar daca directionam toti acesti bani doar catre DJ 561A, abia am fi reusit sa-l finalizam in 7 ani.
Am avut insa sansa uriasa ca ambele proiecte pe care le-au elaborat colegii nostri pentru modernizarea celor doua sectoare de drum sa fie acceptate pentru finantare prin POR, astfel ca a fost posibil ca, la construirea bugetului, sa includem o prevedere generoasa, de 18,5 milioane de euro, pentru a putea demara lucrarile in acest an.
De aceea, doresc sa adresez sincere felicitari tuturor celor care s-au implicat in pregatirea si in buna desfasurare a acestor demersuri, precum si multumirile noastre catre echipa si conducerea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, care si-au dat concursul in vederea accesarii acestor fonduri.
Asa cum am enuntat in mod frecvent, prioritatea actuala a institutiei noastre o constituie infrastructura de transport, aspect care se reflecta si in programul de investitii pentru 2020, din care cea mai mare suma, reprezentand peste 80 la suta din total, este dedicata acestui domeniu strategic“, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.
Vicepresedintele CJ Dolj Cosmin Vasile a evidentiat ponderea considerabila pe care o detin fondurile nerambursabile in finantarea investitiilor derulate in domeniul transporturilor, in mod special.
„Modernizarea drumului judetean 561A - la fel ca alte investitii de amploare ale Consiliului Judetean Dolj, precum DJ 552 Craiova - Cetate ori extinderea Unitatii de Primire a Urgentelor - reprezinta materializarea unei politici pe care am urmat-o in mod consecvent, aceea de a ne indrepta catre fiecare program si fiecare axa de finantare nerambursabila pe care am avut posibilitatea de a le accesa, ca autoritate publica.
Astfel se explica faptul ca, intr-un an care altminteri sta sub semnul austeritatii, noi reusim sa avem pentru capitolul prioritar al transporturilor cea mai consistenta alocare din ultima perioada, cu 15 obiective de investitii, pentru realizarea carora sunt prevazute peste 86 de milioane de euro. In proportie de peste trei sferturi, aceasta suma provine tocmai din surse nerambursabile, fie ca se numesc Programul Operational Regional, Programul Interreg V-A Romania - Bulgaria, fie Programul National de Dezvoltare Locala II.
Sunt bani cu care, in 2020, ne putem indrepta catre proiectarea si executarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a unor artere rutiere care masoara peste 300 de kilometri, dar si catre extinderea Aeroportului International Craiova si a parcarii aferente acestuia“, a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj Cosmin Vasile.
Primul contract pentru executarea lucrarilor de modernizare a drumului judetean 561A, pe tronsonul Giurgita (DJ 561) - Urzica Mare - Urzicuta - Afumati - Boureni - Bailesti - Balasan - Motatei Gara - Motatei (intersectie DN 56), in lungime de 39,367 kilometri, are o valoare estimata de 99.402.464,15 lei, fara TVA.
Cel de-al doilea contract de executare a lucrarilor de modernizare, care vizeaza segmentul Motatei (intersectie DN 56) - Dobridor - Unirea - Plenita - limita judetului Mehedinti, cu lungimea de 30,55 kilometri, are o valoare estimata de 71.102.447,31 lei, fara TVA.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADVideoConfAC-iulbluebeamTeraSteelCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
elmas 2017
CELCO 2020
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere