Agenda Constructiilor
Miercuri, 18 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - DUNWELL: Dezvoltarea nodurilor de infrastructura atrage noi investitori
DUNWELL: Dezvoltarea nodurilor de infrastructura atrage noi investitori
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 25 Iun 2019 14:13
Companii din Polonia, Cehia, Serbia, din Vestul Europei si chiar din Asia se uita tot mai atente la Romania cand decid sa isi extinda activitatea in regiunea Europei de Sud-Est. Acestea vizeaza orase cu o buna conexiune la infrastructura de mare viteza, respectiv orase cu deschidere la transportul maritim sau bine conectate la reteaua feroviara, arata datele companiei de consultanta imobiliara Dunwell, prezenta la inceputul acestei luni la Transport Logistic 2019, cel mai mare targ dedicat sectorului industrial si de logistica din Europa, desfasurat la Munchen, Germania.
In ultimii ani, in Romania au venit din ce in ce mai multi investitori din sectorul industrial si logistic, ca urmare a dezvoltarii nodurilor de infrastructura, a atragerii de capital strain, a personalului bine pregatit, cat si a oportunitatilor de expansiune, iar prezenta tarii noastre la targ confirma, inca o data, interesul ridicat.
„Am avut intalniri cu mai multe companii specializate in sectorul industrial si logistic si am observat un interes crescut pentru viitoare oportunitati de dezvoltare in Romania. Fata de acum doi ani, la ultima editie a targului, discutiile au fost mult mai concrete si cu un interes deosebit pentru anumite zone cheie ale tarii. Companii din Polonia, Cehia, Serbia, din Europa de Vest sau din Asia analizeaza piata locala pentru viitoare investitii si ne asteptam ca nume noi sa intre in Romania in perioada urmatoare”, a declarat Marian Orzu, managing partner Dunwell.
Calea ferata si accesul portuar fac din Romania o destinatie pentru companiile asiatice care isi doresc o prezenta la nivel european, iar tara noastra dispune de o buna conexiune catre Vest, mai arata specialistii Dunwell
„Am purtat discutii cu mai multe companii din Asia - din India, centrele de business din Hong-Kong sau Shanghai - toate interesate de investitii in Romania datorita conexiunii facile atat la transportul feroviar, cat si accesului portuar. Constanta ar putea deveni un real pol de business pentru acesti investitori in anii urmatori, investitiile de aici fiind realizate in special de companiile asiatice care tintesc o prezenta europeana mai puternica”, a punctat, la randul sau, Daniel Cautis, managing partner Dunwell.
Targul Transport Logistic, desfasurat la Munchen (Germania), in perioada 4-7 iunie 2019, a reunit peste 2.300 de expozanti din 62 de tari si mai mult de 64.000 de vizitatori din intreaga lume, fiind cel mai mare eveniment global dedicat sectorului industrial, logistic si mobilitatii.
Tema principala a evenimentului a stat sub semnul mobilitatii si a dinamicii pe care sectorul industrial il resimte din plin, Internet of Things, 5G, aplicatiile software si automatizarea proceselor, acestea fiind directiile cheie catre care piata se indreapta.
La targul din Germania au fost prezentate ultimele solutii de transport si depozitare ale marilor jucatori globali, solutii menite sa eficientizeze procese, sa minimizeze costuri sau noi tehnologii pentru cresterea sustenabilitatii ori aplicatii care sa vina in sprijinul chiriasilor, cat si proprietarilor de proiecte industriale/logistice. Dunwell a prezentat la targul din Munchen primul sau raport video despre piata industriala din Romania, o prezentare de business moderna pentru clientii interesanti in a investi pe plan local.
Din delegatia Romaniei au facut parte companii specializate in sectorul imobiliar. Standul tarii noastre a fost realizat in parteneriat cu Camera de Comert Romano-Germana (AHK Romania), iar printre companiile prezente la targ s-au numarat Dunwell Industrial Brokerage, Euroccoper, Port Bazinul Nou SA (Galati), Constantza Port, Speed and Trust, TTS - Transport Trade Services si WDP Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere