Agenda Constructiilor
Joi, 20 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ILFOV: Imprumut BEI de 15 milioane euro pentru constructia Magurele Science Park
ILFOV: Imprumut BEI de 15 milioane euro pentru constructia Magurele Science Park
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Iun 2019 13:35
Consiliul Judetean Ilfov si Comisia Europeana, prin Joint Research Centre, organizeaza conferinta Science meets Regions/Science builds the future Oameni de stiinta din Europa, experti si reprezentanti ai autoritatilor locale se reunesc la Bucuresti, la conferinta Science meets Regions/Science builds the future, pentru a discuta despre modul in care deciziile politice pot fi fundamentate pe cercetarea stiintifica.
Evenimentul are loc in data de 12 iunie 2019, in Bucuresti la Biblioteca Nationala a Romaniei, pe Bulevardul Unirii, nr. 22, de la ora 10.30 si este organizat de Consiliul Judetean Ilfov, in colaborare cu Joint Research Centre (Centrul de Cercetare al Comisiei Europene).
Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov: Obiectivele evenimentului sunt de a aduce oamenii de stiinta si factorii de decizie la aceeasi masa, de a incuraja colaborarea, de a discuta politici relevante pe plan local si regional, folosindu-ne de rezultatele cercetarilor stiintifice. In plus, vrem sa prezentam contributia esentiala pe care stiinta o are in evolutia societatii.
In judetul Ilfov, la Magurele, se construieste centrul european de cercetare stiintifica Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI - NP), unde este amplasat cel mai puternic laser din lume. Orasul Magurele gazduieste si cea mai importanta platforma de cercetare din Romania. Nu mai putin de noua institute nationale au sediul acolo. Consiliul Judetean Ilfov are in plan si crearea unui parc stiintific, Mpgurele Science Park. Exista deja un plan de fezabilitate, suntem in discutii cu Banca Europeana de Investitii, pentru un imprumut de 15 milioane de euro si speram ca in septembrie 2020 sa demaram lucrarile de constructie.
In cadrul conferintei Science meets Regions va fi prezentat un studiu stiintific privind potentialul de dezvoltare al orasului Magurele. Obiectivul este transformarea localitatii intr-un smart city, avand la baza politici publice fundamentate pe rezultatele cercetarii stiintifice.
Aproape 200 de oameni au fost invitati la conferinta Science meets Regions. Printre cei care vor lua cuvantul se numara presedintele Academiei Romane, Ioan Aurel Pop, directorul general al Institutului de Cercetare pentru Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei“ (IFIN-HH), Nicolae Victor Zamfir, reprezentanti ai parcurilor stiintifice din europa si ai asociatiilor internationale de profil.
Acad. Nicolae Victor Zamfir, directorul general al Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara “Horia Hulubei” : In timp ce acumularea de noi cunostinte ramane o piatra de temelie a peisajului academic, o sarcina importanta a comunitatii stiintifice poate fi de a oferi consultanta autoritatilor. Aceasta provocare cere elaborarea continua a optiunilor, a celor mai bune practici si a mecanismelor, intr-o societate bombardata de informatii.
Comisia Europeana, prin Joint Research Centre (JRC) a lansat la Bruxelles proiectul pilot Science Meets Parliaments/ Science Meets Regions. Proiectul aduce impreuna decidenti politici si oameni de stiinta, pentru a pune bazele unei dezvoltari economice, care sa tina seama de rezultatele cercetarilor stiintifice. In cadrul proiectului, 26 de evenimente interactive vor avea loc anul acesta in 26 de tari.
Joint Research Centre (JRC) este serviciul stiintific si de cercetare intern al Comisiei Europene. Prin activitatile sale de cercetare, JRC aduce procesului de elaborare a politicilor europene un fundament stiintific, sub forma avizelor independente, bazate pe date concrete.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareTeraSteelACADallbim

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere