Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IMOBILIARIUM reuneste multe oferte pentru segmentul rezidential middle class
IMOBILIARIUM reuneste multe oferte pentru segmentul rezidential middle class
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Sep 2019 15:23
Potrivit Imobiliarium, expozitia imobiliara cu cel mai mare numar de dezvoltatori - expozanti, segmentul rezidential middle class din Capitala este singurul care se afla pe un trend ascendent si mentine un ritm sustinut, fiind stabil si din punct de vedere al raportului calitate -pret. De altfel, peste 80% dintre dezvoltatorii prezenti la Imobiliarium Universitate au oferte ce se incadreaza in categoria middle - class.
„Piata constructiilor noi rezidentiale a crescut ca numar de unitati locative, majoritatea axandu-se pe middle class, mai ales in ultimii doi ani. Aceasta tendinta este determinata si de incetinirea apetitului crescut pentru achizitii, respectiv o chibzuinta mai ridicata afisata de cumparator, atat in ceea ce tine de zona bugetara, cat si de modalitatile de constructie. Asadar, chiar daca statisticile anunta diverse efervescente ale pietei, putem afirma ca la nivel middle class acestea nu se resimt, fiind, momentan, sectorul cel mai stabil”, a declarat Adrian Stanescu, Project Manager Imobiliarium.
Potrivit reprezentantilor Imobiliarium, bugetul mediu pentru o locuinta din acest segment se situeaza intre 80.000 si 120.000 de euro, unde trebuie luati in calcul si factori precum locatia sau suprafata construita. In medie, estimarea de pret mediu este de circa 1400 euro/mp in Bucuresti, relativ mai scazut in zonele adiacente Ilfov, iar in perioada urmatoare cresterea sau scaderea va fi minima. Totodata, raportat la evolutia geografica a acestui segment, zonele de middle class care s-au dezvoltat cel mai mult in ultimii ani sunt Nordul si Estul Capitalei.
Conform specialistilor Imobiliarium, in profilul cumparatorului pe acest segment se regasesc persoanele intre 30 si 40 de ani, cu un job corporate, casatorit/a, interesat/a de un apartament de doua sau trei camere, cu un buget disponibil de peste 80.000 de euro. Printre criteriile de achizitie ale acestuia se numara locatia - in primul rand, urmata de calitatea constructiei, infrastructura - accesul facil, facilitatile din imprejurimi, precum marketuri, scoli, spitale etc.. si pretul pe metrul patrat.
Categoria de locuinte middle class va fi reprezentata de circa 80% dintre dezvoltatorii prezenti la Imobiliarium Universitate - expozitie de locuinte organizata in premiera de Imobiliarium pentru a acoperi, cu precadere, acest segment al pietei. Targul va avea loc intre 21 si 22 septembrie, in Piata Universitatii din Bucuresti.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADbluebeamCOVID-19C4E FORUMTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere