Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Impact Developer: Integrarea zonelor verzi, rol central in dezvoltarea proiectelor
Impact Developer: Integrarea zonelor verzi, rol central in dezvoltarea proiectelor
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Nov 2020 16:15
Impact Developer & Contractor investeste 500.000 de euro in spatiile verzi din primul sau ansamblu rezidential de lux din zona Expozitiei, Luxuria Residence. Proiectul de peisagistica este realizat de catre Iristyle si presupune amenajarea a 9.650 de mp de spatii verzi, dintre care 2.500 de mp sunt alocati unui parc interior.
Prin acest proiect de peisagistica, Luxuria Residence propune un nou standard in ceea ce priveste calitatea vietii si sustenabilitatea, intr-o capitala care se confrunta cu un deficit de suprafete verzi. Aproximativ 42% din suprafata de 22.500 mp a proiectului este dedicata spatiilor verzi, pentru a oferi un cadru recreativ rezidentilor si, in acelasi timp, prentru a contribui la protejarea mediului. Conceptul de peisagistica unicat este menit sa creeze o armonie vizuala in cadrul condominiului indiferent de anotimp si acomodeaza un parc de 2.500 de mp, precum si gradini japoneze.
Parcul interior deja finalizat dispune de mobilier urban si o fantana arteziana, care confera privilegiul unui spatiu exclusivist, menit sa aduca natura mai aproape de rezidenti si sa favorizeze relaxarea, socializarea si formarea unei comunitati inchegate.
“Integrarea zonelor verzi joaca intotdeauna un rol central in dezvoltarea proiectelor noastre rezidentiale, avand o contributie esentiala la bunastarea si satisfactia clientilor nostri. In cadrul ansamblului Luxuria Residence am acordat o importanta deosebita solutiilor peisagistice, din dorinta de a oferi rezidentilor posibilitatea de a se bucura de natura, intr-o zona a orasului in plina expansiune si dezvoltare imobiliara. Luxuria Residence este astfel o impletire intre arhitectura in stil modern-minimalist si confortul unui pachet complex de facilitati completate de un cadru natural armonios, care va face diferenta in calitatea vietii”, a declarat Sorin Apostol, CEO al Impact Developer & Contractor.
Conform statisticilor Vital Signs, Bucurestiul are un indice de spatiu verde de 9,86 mp/locuitor, acesta fiind de 12 ori mai mic decat Viena (120 mp/locuitor). Beneficiile naturii asupra sanatatii fizice si psihice sunt bine cunoscute, iar studiile recente au concluzionat ca sunt necesare minim 2 ore petrecute in natura in fiecare saptamana, pentru a simti o imbunatatire a calitatii vietii si a starii de sanatate fizica si mentala.
„Conceptul de amenajare a gradinilor Luxuria a fost constituit avand ca baza cerinta de <echilibru si armonie>, structura parcului fiind conceputa pentru bucuria nemijlocita a tuturor rezidentilor. Astfel, am obtinut un parc cochet, ideal atat pentru socializare, cat si pentru momentele solitare. In acest parc central am introdus arbori de foioase/rasinoase, arbusti ornamentali/ floriferi si flori, intregul parc dendrologic si floricol expus numarand peste 150 de specii, toate perene, ceea ce ne-a ajutat sa cream in gradini echilibru si armonie pentru orice anotimp, fara a suferi vizual un repaos vegetativ. In plus, proiectul ne-a permis extravaganta folosirii arborilor de talie mare si a utilizarii in punctul central a unei fantani spectaculoase. Este in sine o constructie cu accent pe detalii, care surprind si te incanta”, a declarat ing. Elena Arion, peisagistul proiectului.
Dezvoltat in linie cu politica de sustenabilitate urmarita de Impact Developer & Contractor, Luxuria Residence este primul proiect rezidential din tara cu certificare BREEAM Excellent, ceea ce aduce avantaje multiple pentru rezidenti:
- costuri de intretinere reduse cu pana la 13%; consum de energie redus cu pana la 50%;
- reducerea cu pana la 39% a emisiilor de carbon si a consumului de apa;
- cu pana la 70% mai putine deseuri.
Localizat intre Bulevardul Expozitiei si strada Aviator Popisteanu, ansamblul Luxuria Residence ofera un context de locuire occidental intr-o zona a Bucurestiului aflata in plina dezvoltare, prin facilitatile multiple: parcari exclusiv subterane, parc privat, centru de fitnesss, lounge, receptii disponibile 24/7, locuri de joaca pentru copii, acces securizat, paza umana si supraveghere video. Punctele de interes din proximitate acopera nevoile oamenilor de business, dar si pe cele ale familiilor: parcuri (5 min de condus pana la Parcul Herastrau), spitale, unitati educationale, restaurante, cluburi si centre de wellness.
 
ALLBIMhiltiman and machineVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
strabag nivel 1
CDS
Ubitech
Acvatot 2019
MAKITA
leviatan
rigips
CELCO 2020
theda mar
viarom
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
BMI_Icopal
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023