Agenda Constructiilor
Miercuri, 05 Februarie 2025
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - INSCOP: 90% dintre respondenti apreciaza pozitiv sprijinirea firmelor in dificultate
INSCOP: 90% dintre respondenti apreciaza pozitiv sprijinirea firmelor in dificultate
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Mar 2020 18:15
Conform ultimului sondaj INSCOP Research realizat in parteneriat cu Verifield si cotidianul Adevarul, in perioada 16-19 martie 2020, intitulat ”Perceptia populatiei cu privire la epidemia COVID -19 in Romania”, majoritatea covarsitoare a romanilor considera ca sunt importante si foarte importante masurile statului de sprijinire a economiei si pietei muncii afectate de epidemia de coronavirus.
In contextul consecintelor negative ale epidemiei de coronavirus pentru economie si piata locurilor de munca, 91,7% dintre respondenti apreciaza ca fiind foarte importanta si importanta sprijinirea de catre stat a firmelor care au dificultati economice din cauza epidemiei de coronavirus (63,8% cred ca e foarte important, iar 27,9% ca e important), iar 93,6% ca fiind foarte importanta si importanta sustinerea unor mari proiecte de investitii publice sau private in vederea stimularii economiei romanesti si crearii de locuri de munca (72% cred ca e foarte important, iar 21,6% ca e important).
Acordarea de imprumuturi cu dobanzi reduse firmelor care investesc si creeaza locuri de munca este vazuta ca fiind foarte importanta si importanta de catre 87,2% dintre cei intervievati (59% cred ca e foarte important, 28,2% cred ca e important), iar achitarea de catre stat a datoriilor catre firmele private (recuperarea TVA) este apreciata drept importanta si foarte importanta de catre 79,2% (40,5% cred ca e foarte important, iar 38,7% ca este important).
Remus Stefureac, director INSCOP Research: ”Gravitatea impactului negativ al epidemiei de coronavirus asupra economiei este inteleasa corect de marea majoritate a populatiei. Dezbaterile publice, dar si experienta personala a sute de mii de angajati aflati deja in dificultate si-au pus o amprenta puternica asupra perceptiei riscului economic. Din acest motiv, de exemplu peste 90% dintre romani cred ca este importanta si foarte importanta sprijinirea de catre stat a firmelor care au dificultati economice din cauza epidemiei de coronavirus si sustinerea unor mari proiecte de investitii publice sau private in vederea stimularii economiei romanesti si crearii de locuri de munca. Investitiile statului in infrastructura, in agricultura, incurajarea investitiilor pentru productia in Romania a unor bunuri indispensabile asa cum sunt materialele sanitare sau deblocarea unor mari proiecte de investitii private precum, de exemplu, exploatarea gazelor naturale de la Marea Neagra si includerea in proiect a companiei de stat Romgaz pot fi exemple de masuri utile pentru stimularea increderii in perspectivele economiei romanesti.
Pe de alta parte, apelul instant si adesea disperat la stat al majoritatii agentilor economici privati, mari si mici, ridica problema unei regandiri a rolului statului in sistemul economic capitalist romanesc de dupa incheierea acestei crize. Nu putem ca in situatii de maxima criza sa cerem totul de la stat, iar ulterior sa ii minimalizam rolul, resursele si capacitatea administrativa. Capitalul are o responsabilitate, iar in situatii de maxima criza nationala si globala, o parte a profitului acumulat trebuie alocat si pentru sprijinirea angajatilor. Institutiile care compun statul roman sunt datoare la randul lor ca dupa aceasta criza sa treaca printr-un proces profund de reforma (diminuarea risipei, profesionalizarea personalului, integritate) si modernizare (digitalizare in mod particular) pentru a raspunde provocarilor si a juca un rol economic util pentru intreaga societate.”
Sondajul a fost realizat in perioada 16-19 martie 2020 de INSCOP Research in parteneriat cu Verifield si Adevarul. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul esantionului multistadial stratificat fiind de 800 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, varsta, ocupatie) pentru populatia neinstitutionalizata a Romaniei, cu varsta de 18 ani si peste. Eroarea maxima admisa a datelor este de ± 3.5%, la un grad de incredere de 95%.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTETotalEnergiesALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
ELECTROGRUP
BogArt
quadratum
strabag nivel 1
CDS
VEGO
concelex
rigips
EDIT-Structural
SSAB
MAKITA
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
EURO BUILD
SIGM
theda mar
DRS
leviatan
AED
noark
Acvatot 2019
Arduro
GEWISS
konsent
MCA

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<