Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Reprezentantii industriei au semnalat blocaje de transport marfa in portul Constanta
Reprezentantii industriei au semnalat blocaje de transport marfa in portul Constanta
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Mar 2022 13:45
„Romania a iesit din starea de alerta, insa continua sa se confrunte cu o criza economica creata de conflictul militar dintre Ucraina si Republica Rusa, care s-a adaugat peste o presiune deja resimtita de industrie din cauza cresterii preturilor la energie. In cadrul task force-ului organizat la Ministerul Economiei la care au participat principalele ramuri industriale direct afectate de izbucnirea conflictului militar de la granita noastra, am reusit sa conturam o imagine in concordanta cu nevoile reale din piata, astfel incat sa putem actiona aplicat si sa venim in sprijinul acestora", a declarat ministrul Florin Spataru.
Ministerul Economiei, prin intermediul Directiei Politici Industriale si Competitivitate, a organizat joi, 10 martie, o prima intalnire in cadrul unui task force cu reprezentanti din sectoarele industriale cu aport semnificativ la PIB-ul Romaniei, impactate de conflictul militar dintre Ucraina si Federatia Rusa, atat din perspectiva sanctiunilor impuse cat si din perspectiva imposibilitatii asigurarii fluxului de produse la trecerile de frontiera.
„Industria auto a semnalat blocaje in importurile pentru o serie de piese esentiale pentru productia de autoturisme pe care pana acum le-a achizitionat de pe piata din Federatia Rusa, dar si din Ucraina. De asemenea, reprezentantii industriei au semnalat si blocaje de transport marfa in portul Constanta. In acest context, am considerat oportuna includerea la una dintre intalnirile viitoare din cadrul task force-ului si participarea Autoritatii Vamale Romane pentru discutii aplicate despre conditiile de import din state UE si non-UE. Cea mai acuta problema ramane, insa, cresterea pretului la energie electrica si gaze pentru marii consumatori, iar masurile de sprijin din partea Guvernului sunt imperioase", a precizat Florin Spataru, ministrul economiei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
Acvatot 2019
BMI_Icopal
Ubitech
CELCO 2020
rigips
hidroplasto
viarom
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
FRONTALE
leviatan
hilti

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere