Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MFP asigura partenerii europeni ca Romania va lua masuri pentru corectarea MTO
MFP asigura partenerii europeni ca Romania va lua masuri pentru corectarea MTO
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 09 Dec 2019 11:03
Ministrul Finantelor Publice i-a asigurat pe ministrii de finante in cadrul Consiliului pentru Afaceri Economice si Financiare (Ecofin), reunit la Bruxelles pe 5 decembrie, ca a identificat pachetul de masuri necesare si potrivite realizarii unei consolidari fiscale durabile in Romania.
“In contextul discutiilor pe marginea Pactului de Stabilitate si Crestere, am prezentat Consiliului cele mai recente date economice referitoare la rectificarea bugetara. I-am asigurat pe partenerii europeni ca acest guvern va lua masuri eficiente pentru corectarea abaterii semnificative de la traiectoria de ajustare in vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu” a declarat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.
In cadrul Procedurii de deviere semnificativa de la traiectoria de ajustare in vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), au fost puse in discutie evolutiile Romaniei si Ungariei. Consiliul UE a adoptat o decizie legata de faptul ca nu au fost luate masuri eficiente drept raspuns la Recomandarea Consiliului din 14 iunie 2019 si a emis o recomandare pentru corectarea abaterii semnificative de la traiectoria de ajustare in vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu, in cazul ambelor state membre.
Referitor la Romania, Comisia Europeana a constatat, in cadrul misiunii de la sfarsitul lunii septembrie, ca nu au fost realizate progrese in vederea atingerii MTO si ca autoritatile de la acea data nu intentionau sa efectueze o ajustare pe termen mediu. In acest context, Comisia a recomandat o ajustare structurala de 1% din PIB in anul 2020, ceea ce corespunde plafonarii cheltuielilor guvernamentale primare nete la o rata de crestere nominala de 4,4%.
Pe agenda reuniunii Consiliului Ecofin au mai figurat si alte subiecte de actualitate precum Uniunea Bancara, impozitarea energiei, Planul de Lucru referitor la Schimbarile Climatice si finantarea sustenabila.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
Acvatot 2019
CELCO 2020
strabag nivel 1
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
hilti
BMI_Icopal
viarom
rigips
Ubitech
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere