Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - OAR si Habitat for Humanity, concurs de arhitectura dedicat locuintelor sociale
OAR si Habitat for Humanity, concurs de arhitectura dedicat locuintelor sociale
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Feb 2020 11:46
OAR Bucuresti impreuna cu Habitat for Humanity, in prezenta domnului Roberto Patrascoiu, directorul national Habitat for Humanity Romania, precum si a domnului Emil Ivanescu, presedintele OAR Bucuresti, alaturi de domnul Catalin Berescu, vicepresedinte OAR Bucuresti, au semnat un protocol de colaborare cu scopul de a incuraja, a consolida si a accelera constructia locuintelor sociale in Bucuresti si in Romania.
Contextul romanesc are nevoie de o infuzie de locuinte sociale care sa poata servi scopurilor cetatenilor, sa fie sigure si bine realizate dar, in acelasi timp, sa asigure si o calitate arhitecturala si urbana. Adesea, in cazul locuirii sociale, aceste directii sunt uitate sau omise in mod intentionat. Prin acest parteneriat dorim sa contribuim la dezvoltarea unei culturi a locuirii sociale calitative si complexe, responsabile atat fata de cetatean cat si fata de contextul urban. De asemenea, componenta de voluntariat dezvoltata de Habitat for Humanity, reprezinta un manifest pentru o abordare a implicarii sociale in mediul de constructii. In acest sens, cele doua organizatii vor dezvolta programe de cursuri, ateliere si actiuni directe destinate profesionistilor interesati de zona sociala a proiectarii si a constructiilor. Alaturi de zona locuirii, OAR Bucuresti si Habitat for Humanity vor dezvolta pe viitor si initiative pentru mediul educational, de scoli in medii defavorizate.
Ca prima actiune, Habitat for Humanity Romania si OAR Bucuresti, prin intermediul Anualei de Arhitectura Bucuresti 2020, vor lansa la sfarsitul lunii martie, anul acesta, un concurs de arhitectura dedicat locuintelor sociale, solutia castigatoare fiind implementata pe parcursul anului viitor. Concursul urmareste gasirea celei mai fiabile solutii de arhitectura si constructie care sa poata fi realizata in sistemul initiat de Habitat for Humanity cu respectarea standardelor de calitate profesional-arhitecturala promovate de OAR Bucuresti. Detaliile cu privire la lansarea concursului, vor fi prezentate in perioada imediat urmatoare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
bluebeamCOVID-19ACADVideoConfAC-iulTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
elmas 2017
CELCO 2020
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere