Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ORADEA: Lucrari de amenajari pentru extinderea spatiilor verzi cu inca 12 hectare
ORADEA: Lucrari de amenajari pentru extinderea spatiilor verzi cu inca 12 hectare
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 17 Feb 2020 10:21
Zestrea de spatii verzi a Municipiului Oradea se va imbogati in perioada urmatoare cu cinci coridoare verzi, in suprafata totala de 12 hectare. Acestea vor fi finantate din fonduri europene, in valoare de aproximativ 8 milioane de euro, noile parcuri urmand sa fie amenajate pe terenuri degradate din muncipiu.
Locatiile acestor coridoare verzi precum si planificarea lucrarilor au fost prezentate de catre viceprimarul Florin Birta, in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a anuntat ca, alaturi de coridorul verde de pe strada Barcaului, la care lucrarile au inceput inca de anul trecut, vor fi realizate alte patru zone verzi: Soarelui, Veteranilor, Ion Bogdan si Grigorescu.
Saptamana viitoare, Primaria Oradea va emite ordinul de incepere a lucrarilor pentru coridorul verde Soarelui, situat in cartierul Oncea si coridorul verde Veteranilor, situat in zona Iosia. Totodata, la finalul lunii martie vor incepe lucrarile la coridorul verde Ion Bogdan, iar la inceputul lunii aprilie cele de la coridorul verde Grigorescu.
„La coridorul verde Barcaului se lucreaza in acest moment, speram ca undeva in luna iunie-iulie vor fi finalizate lucrarile, iar pe langa lucrarile efective Primaria Oradea va demara realizarea unei piste de alergare de aproximativ 2,5 km, cu o latime de 1 metru, din tartan, care va ocoli tot parcul respectiv", a mentionat viceprimarul.
In cadrul parcului de 3,8 hectare, se vor amenaja un teren de sport multifunctional, teren de fitness, alei pietonale, carusel si leagan, aparat fitness pentru persoane cu dizabilitati, toaleta publica etc. In aceasta zona se va planta pe o suprafata de 28.200 mp gazon, se vor planta 385 de arbori de mari dimensiuni, pe langa cei 12.285 de arbusti. Valoarea contractului de lucrari este de 7.756.962,87 lei fara TVA, executantul lucrarilor fiind asocierea formata din SC Constructii Bihor SA si SC Edildrum Construct SRL.
Noi spatii verzi in locul terenurilor degradate
In ceea ce priveste coridorul verde Veteranilor, aici lucrarile au fost adjudecate de catre SC Saminstal SRL, o firma din judetul Salaj, care va primi saptamana viitoare ordinul de incepere a lucrarilor. Investitia prevede amenajarea coridorului verde din str. Coriolan Pop, spatiu care se intersecteaza cu inca trei strazi: General Eremia Grigorescu, Nicolae Firu si Radu Enescu.
Prin implementarea acestui proiect se urmareste reconversia si reutilizarea unor terenuri degradate situate in zona cartierului Veteranilor si aflate in proprietatea Municipiului Oradea, in suprafata de 8.656,22 mp, extinderea suprafetei de spatii verzi la nivel de oras cu 8.064 mp prin amenajarea unor suprafete libere aflate in proprietate publica, in vederea transformarii lor in parcuri.
Totodata, proiectul urmareste extinderea retelei de spatii publice urbane in cartierele de locuinte si cresterea atractivitatii spatiului verde nou creat prin amenajarea a 3 spatii de relaxare dotate cu mese de ping-pong, mese de sah si echipamente de joaca pentru copii in suprafata de 116 mp.
In cadrul proiectului se va amenaja o suprafata gazonata de 7.422 mp cu sistem de irigare automatizat si o suprafata de 642 mp cu masive florale si pietris ornamental.
Asigurarea accesului persoanelor la infrastructura nou creata va fi asigurata prin amenajarea unor alei care strabat parcul pe o suprafata de 476 mp. Vor fi plantati 153 de arbori, 759 de arbusti si 1403 arbusti gard viu. Valoarea investitiei este de 1.855.981 lei, iar durata de executie este de 6 luni.
In ceea ce priveste coridorul verde Soarelui, aici suprafata propusa pentru realizarea parcului este de 31.217 mp. Conform proiectului, zona de N-E a parcului este desenata ca o zona peisagista, naturala, populata cu trei specii de copaci, grupati ordonat, oferind zone umbrite dar si zone de pajiste insorita. In incinta parcului, avand in vedere zona sociala larga pe care o va deservi, a fost amplasat un teren de baschet, iar locurile dedicate copiilor au fost raspandite in intreg parcul, atat in zona de expunere solara cat si in zona de umbra, in zona invecinata cu zona principala a parcului cat si langa terenul de sport. De asemenea se va realiza o zona dedicata sahului precum si o pista de alergare cu o suprafata totala de 781 mp.
Vor fi plantati 439 de arbori, 829 de arbusti si 2476 arbusti gard viu. Valoarea investitiei este de 5.464.767 lei, iar durata de executie este de 5 luni.
Si la celelalte doua coridoare verzi, Ion Bogdan si Grigorescu au fost adjudecate licitatiile, ambele castigate de firma din Satu Mare, SC Saminstal SRL, urmand ca in luna martie respectiv aprilie sa inceapa si acolo lucrarile.
"In toate cele 5 parcuri anul acesta se vor face plantari de aproximativ 1400 de arbori de dimensiuni medii si mari, plus 16.400 de arbusti. O parte din arbori vor fi plantati in primavara, pe coridorul verde Barcaului, Veteranilor si Soarelui, iar pe celalalte doua, in Grigorescu si Ion Bogdan, plantarile vor fi facute in toamna. Primaria Oradea mai are contractata separat plantarea a altor 700 de arbori de mari dimensiuni care vor fi plantati in municipiu, practic anul acesta vom planta in toate locatiile peste doua mii de arbori in Oradea", a spus viceprimarul Florin Birta.
Mare parte dintre aceste coridoare verzi vor fi finalizate anul acesta, a mai spus viceprimarul, aratand ca este posibil ca Grigorescu si la Ion Bogdan, la care lucrarile vor incepe putin mai tarziu, sa fie finalizate in primavara anului viitor, insa plantarile planificate in aceste parcuri se vor face inca din acest an.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLPLANAUTODESKelmas_1octVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
hilti
ERBASU CONSTRUCT
rigips
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere