Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - P3: Industria logistica este cel mai atractiv segment pentru investitii in 2019
P3: Industria logistica este cel mai atractiv segment pentru investitii in 2019
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 25 Mar 2019 15:43
P3 Logistic Parks, dezvoltator si manager pe termen lung de proprietati logistice, a continuat sa inregistreze o crestere puternica in ultimele 12 luni. Partial, acest lucru a fost determinat de explozia cererii online, care a alimentat nevoia de depozite situate strategic in Europa. Baza de clienti a P3 a crescut cu 20%, cota clientilor din retail depasind 30% pentru prima data in istoria companiei.
Pe parcursul anului 2018, portofoliul companiei a crescut cu aproape o jumatate de milion de metri patrati, compensat de vanzarea strategica a 250.000 m² de active non-core. In plus, la sfarsitul lui 2018, P3 avea constructii in derulare si contractate pentru 1,2 milioane m² de depozite BTS si proiecte de dezvoltare speculativa. Rata de ocupare la nivelul intregului portofoliu ramane de peste 95%.
“Industria logistica prezinta un mix perfect de apetit investitional, cerere din partea clientilor si inovari tehnologice”, a declarat Ian Worboys, CEO al P3 Logistic Parks. “Iesita din conul de umbra, industria logistica este acum unul dintre cele mai atractive si stabile segmente pentru investitii. Continuam sa ramanem orientati catre clienti, iar baza noastra in crestere de clienti retail apreciaza abordarea flexibila si pe termen lung a companiei P3. Si continua sa vina inapoi! Probabil de aceea semnam un nou contract de leasing la fiecare 1,3 zile, avem discutii pentru noi proiecte de peste 660.000 m² si intentionam sa construim unele dintre cele mai mari proiecte speculative din Europa”.
Contractele si constructiile cele mai importante din anul 2018 includ:
- Inceperea primului depozit P3 P+3 din Europa; o dezvoltare de 190.000 m² pentru un client eCommerce de top din Italia.
- O dezvoltare BTS de inalta tehnologie si semi-automata de 30.000 m² pentru Lamborghini Ducati in P3 Sala Bolognese, Italia.
- Inceperea constructiei pe o dezvoltare BTS de 30.000 m² pentru Airbus in P3 Illescas, la sud de Madrid, Spania.
- Dezvoltarea unui proiect industrial de 130.000 m², P3 Kamen, in Germania, cu 37.000 de preinchirieri catre Arvato.
- Instalarea Virtuplex, de catre Etnetera, cea mai mare experienta virtuala B2B in Europa, in P3 Prague Horni Pocernice, Republica Ceha
- Inceputul celei mai mari dezvoltari speculative din Cehia, de 60.000 m² la P3 Lovosice.
- Dezvoltarea unui nou parc pilot in Slovacia, P3 Bratislava Airport, cu un depozit de 46.000 m² in curs de dezvoltare pentru comerciantul Action.
- Finalizarea unui proiect BTS de 30.000 m² in P3 Lomme, Franta, pentru Ingram Micro
- Extinderea parcului P3 Piotrków: in 2018 a fost finalizat un total de 54.900 m² si au fost demarate constructii suplimentare cu o suprafata totala de 59.000 m²
- Achizitionarea unui teren de 16 hectare in nord-vestul Bucurestiului, pentru un parc logistic de 80.000 m².
De la achizitionarea sa de catre Fondul Suveran al Statului Singapore (GIC), in decembrie 2016, pentru suma de 2,4 miliarde de euro, P3 si-a marit portofoliul la mai mult de 4,1 milioane m² de suprafata inchiriabila, cu o suprafata de teren de peste 1,3 milioane m². Pe plan intern, P3 a crescut la peste 140 de experti in domeniul imobiliar, in noua tari din Europa. In 2018, P3 a numit un nou director general pentru Germania, Sönke Kewtiz, un nou director general pentru Polonia, Bartlomiej Hofman, si un nou director general pentru Franta, Christophe Chauvard.
„Piata de logistica se aseaza pe un fagas sustenabil si Romania devine din ce in ce mai atractiva. P3 are incredere in potentialul Romaniei si ne dorim sa crestem in mod strategic si sustenabil, cu produse de calitate si locatii dominante. In 2019, P3 intentioneaza sa se extinda atat in Bucuresti, cat si in alte parti ale tarii. Focusul nostru ramane parcul P3 Bucharest A1, pe care vom continua sa-l dezvoltam, deoarece credem cu tarie ca km 13 de pe A1 va ramane locatia prime si centrul de greutate pentru piata de logistica din Bucuresti. In paralel, dorim sa acoperim si alte zone logistice emergente ale orasului, mai ales in partea de nord a Bucurestiului, unde am achizitionat un teren de 16 hectare pe care vom dezvolta un nou parc logistic”, a declarat Sinziana Pardhan, Director General P3 in Romania.
P3 a continuat sa-si urmeze strategia orientata spre clienti, organizand o alta editie a conferintei sale despre cele mai importante tendinte si tehnologii in domeniul imobiliar, P3 Momentum, in Praga, in octombrie, pentru mai mult de 200 de directori de companii si clienti. Speakerii de la conferinta de anul trecut au inclus Vice-presedintele si directorul departamentului de retail de la DHL Supply Chain, Alex Hislop, directorul Merck Healthcare, Christophe Revirron, directorul companiei autonome Bedestrian, Shadi T. Mere, si celebrul vizionar Sean Culey.
Despre conferinta P3 Momentum, Worboys continua: “Pe masura ce progresam prin asa-zisa „Era a Informatiei”, apar cateva adevaruri universale. Si anume, concentrarea pe clienti este esenta noii norme de afaceri. Personalizarea, automatizarea si transformarea industriilor de depozitare si logistica determina schimbari rapide in modul in care se desfasoara afacerile si cu privire la spatiul necesar pentru stocarea, realizarea, transportul si prelucrarea bunurilor. Este un moment interesant, plin de forte creative si perturbatoare, prin urmare noi, P3, consideram ca este de datoria noastra sa intelegem, sa raportam si sa actionam asupra tendintelor care afecteaza consumatorii si pe clientii nostri”.
P3 va continua sa integreze in activitatea sa spiritul UN Global Compact, fiind primul dezvoltator de parcuri logistice din lume care s-a alaturat acestei initiative. UN Global Compact este o initiativa bazata pe angajamentul directorilor de companii de a adopta politici durabile si responsabile din punct de vedere social, prin implementarea de tehnologii ecologice in parcuri si prin cooperarea cu comunitatile si cu profesorii/organizatiile academice in crearea de spatii mai bune de depozitare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
quadratum
viarom
leviatan
concelex
EDIT-Structural
strabag nivel 1
siniat
theda mar
CDS
ness project
rigips
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander