Agenda Constructiilor
Miercuri, 21 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PMB: Incep lucrarile la 17 imobile cuprinse in noul program de refacere a fatadelor
PMB: Incep lucrarile la 17 imobile cuprinse in noul program de refacere a fatadelor
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 21 Aug 2019 15:10
Primaria Capitalei a inceput in aceasta saptamana lucrarile de refacere a fatadelor pentru o serie de imobile din zona centrala a Bucurestiului. Este vorba despre cladiri unde PMB are in proprietate sau in administrare o cota parte din imobil si care prezentau degradari accentuate ale fatadelor.
Primarul General, Gabriela Firea: “Am parcurs, in ultimul an, o serie de etape prevazute de legea care reglementeaza refacerea fatadelor, sute de proprietari au fost notificati iar acum avem o prima lista de 17 imobile incluse in planul de lucru al Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic. Pentru 2 dintre acestea, lucrarile au fost demarate in aceasta saptamana, urmand ca, in celelalte cazuri, sa inceapa pe masura ce se obtin avizele si acordurile necesare si sa le finalizam pana la sfarsitul acesrui an. Este un alt program de amploare pe care Primaria Capitalei l-a lansat in acest an in domeniul fondului construit al Capitalei si care completeaza deja cunoscutul program de consolidare. Finantarea este asigurata de la bugetul local, insa nu intra pe aceasta lista imobilele incadrate in clasa I de risc seismic sau prevazute pentru reabilitare termica, acestea fiind excluse de legislatia in vigoare, intrucat necesita alt tip de interventii”.
Etapele premergatoare parcurse sunt cele prevazute de legislatia aplicabila in domeniu – respectiv Legea nr. 153/2011 privind masuri de crestere a calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor – cu modificarile si completarile ulterioare.
Astfel, Primaria Capitalei are, conform acestui act normativ, o serie de responsabilitati in domeniu, care in prezent sunt realizate: elaborarea si aprobarea “Regulamentului de Interventie cu privire la reabilitarea fatadelor pentru cresterea calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor in Municipiul Bucuresti", stabilirea zonele prioritare de interventie, inventarierea cladirilor care necesita astfel de interventii si a detinatorilor acestora. Totodata, Primaria Capitalei a stabilit legatura cu acestia si i-a notificat cu privire la obligatiile legale ce le revin, de e lua masuri pentru refacerea fatadelor, in cazul in care starea acestora pot pune in pericol viata, sanatatea, integritatea fizica sau siguranta populatiei.
Detinatorii cladirilor au avut la dispozitie un termen de 60 de zile pentru a lua masurile ce le revin, unele fiind initiate deja pe cont propriu. O parte dintre detinatori au optat sa intre in programul municipal de refacere a fatadelor si au apelat la AMCCRS, care a intocmit documentatiile aferente si care va realiza lucrarile de executie.
Primele 17 dintre acestea sunt cele din lista anexata:
1. Strada Selari nr. 13
2. Strada Covaci nr.10
3. Strada Covaci nr. 14
4. Strada Gabroveni nr. 6-8
5. Strada Bacani nr. 4
6. Strada Franceza nr. 16
7. Piata Garii Filaret nr.2
8. Bd. Regina Elisabeta nr.16
9. Calea Victoriei nr. 103-105
10. Calea Victoriei nr. 54
11. Bd. Regina Elisabeta nr. 30
12. Bd. Carol I nr. 70
13. Bd. Mihail Kogalniceanu nr. 21
14. Splaiul Independentei nr.56
15. Splaiul Independentei nr. 58A
16. Calea Victoriei nr. 134
17. Calea Mosilor nr. 27
 
ABONARE REVISTEALLBIMLiebherRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
noark
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
top 500
quadratum
viarom
MAKITA
rigips
theda mar
Acvatot 2019
FRONTALE
CDS
concelex
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
top 500
top 500

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu