Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - RWEA sustine propunerea CE de 34% pondere a energiei regenerabile in 2030
RWEA sustine propunerea CE de 34% pondere a energiei regenerabile in 2030
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Iun 2019 12:03
"Recomandarile Comisiei Europene privind PNIESC 2021 – 2030 reprezinta o reconfirmare a potentialului semnificativ al Romaniei in domeniul producerii de energie din surse regenerabile, cota de 34% fiind o incurajare pentru un nivel de ambitie corect pentru viitor, dar si pentru eforturile depuse pana in momentul de fata pentru dezvoltarea actualelor capacitati regenerabile.
Observam ca dezvoltarea de noi capacitati regenerabile este elementul central al documentului Comisiei, fiind cerute masuri concrete si rapide pentru licentierea noilor proiecte in vederea reluarii dezvoltarilor si atingerii contributiei intr-un ritm natural si eficient din punct de vedere economic care sa ofere predictibilitatea necesare investitorilor.
Masurile incluse in document seteaza o traiectorie logica pentru un sistem energetic modern si competitiv, guvernat de principiile pietei libere, cu o definitie clara a consumatorului vulnerabil, care trebuie sa functioneze integrat la nivel regional pentru cresterea gradului de flexibilitate si securitate energetica.
Romania este invitata sa priveasca sectorul energetic intr-un scop mult mai larg ce include sectoarele de transport, incalzire si racire, precum si industria si sa nu neglijeze fondurile disponibile pentru cercetare, inovare si integrarea noilor tehnologii necesare pentru atingerea tranzitiei energetice. Nu in ultimul rand, Comisia recomanda o tranzitie justa pentru regiunile carbonifere, care sa ia in considerare aspectele sociale si crearea de locuri de munca.
Regasim in documentul Comisiei o buna parte din initiativele si actiunile cerute de RWEA - Asociatia Romana pentru Energie Eoliana in ultimii ani, iar Asociatia a inaintat deja autoritatilor doua scenarii ce pot fi luate in considerare pentru atingerea unei cote de energie regenerabila de aproximativ 34% in conditii de securitate energetica si competitivitate economica a sistemului energetic.
Speram ca autoritatile sa inteleaga avantajul pe care recomandarile Comisiei il aduc Romaniei in procesul global de tranzitie energetica."
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
MAKITA
konsent
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
leviatan
viarom
rigips
ness project
quadratum
Ubitech
EDIT-Structural
siniat
strabag nivel 1
concelex
theda mar
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander