Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TeraPlast sustine proiectul de eliminare a riscului de inundatii in Bistrita-Nasaud
TeraPlast sustine proiectul de eliminare a riscului de inundatii in Bistrita-Nasaud
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 28 Mai 2019 15:28
Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, a purtat discutii cu Ministrul Apelor si Padurilor, dl Ioan Denes, pe marginea riscului de inundare a platformei industriale, in urma revarsarii apei din albia raului Sieu, din zona parcului industrial. Evenimentele reprezinta efectul cantitatii mari de precipitatii din perioada 20-22 mai 2019 in bazinul hidrografic Somes.
„Am mobilizat peste 100 de colegi din TeraPlast, TeraSteel si Wetterbest pentru constructia de diguri din saci de nisip pe o lungime de peste 800 de metri. Astfel, am reusit sa prevenim inundarea zonelor mai expuse, respectiv depozitul de tevi PVC si PE. Cursurile raurilor din apropiere nu sunt amenajate, ceea ce este un factor de risc pentru investitiile de peste 100 de milioane de euro in Parcul Industrial si pentru stocurile ale caror valoare depaseste 20 de milioane de euro. Speram ca implementarea proiectul POIM discutata sa se realizeze cat mai repede pentru a elimina riscul inundatiilor in zona.” a declarat Alexandru Stanean, Director General al TeraPlast.
Angajatii Grupului TeraPlast au fost ajutati de compania CML din Bistrita. In Parcul Industrial au asigurat suport si reprezentanti ai Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa, ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud si ai Administratiei Nationale Apele Romane. Reprezentantii ISJU si dl Prefect al Judetului Bistrita-Nasaud, dl Ovidiu-Victor Frent, au monitorizat impreuna cu managementul Grupului TeraPlast si ABA Somes-Tisa evolutia debitelor pentru a interveni in consecinta.
Proiectul POIM discutat in cadrul intalnirii este „Marirea gradului de siguranta a acumularii Colibita, jud. Bistrita-Nasaud”, al carui obiectiv central este reducerea riscului de producere a inundatiilor in bazinul hdrografic Bistrita. Domnul Ministru al Apelor si Padurilor a fost insotit vineri de catre dl Prefect al Judetului Bistrita-Nasaud, dl Ovidiu-Victor Frent, dna Ioana Diaconescu - Director al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa, dl Stefan Rus - Director al Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud si de dl Vlad Marcoci - Director de Investitii al Administratiei Nationale Apele Romane.
Grupul TeraPlast si-a relocat unitatile de productie din municipiul Bistrita in Parcul Industrial TeraPlast in 2011, care are o suprafata de peste 200.000mp, in urma unei investitii de 36 milioane de euro. In prezent, in parcul industrial se desfasorara activitatea de productie a sistemelor din PVC, a sistemelor din polietilena, tigla metalica si panouri temoizolante, precum si reciclare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADALLBIMC4E FORUMTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere