Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2019
conf_2019
Home
TREI antreprenori modernizeaza Stadionul Giulesti pentru 98 milioane de lei Imprimare Email
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 02 Nov 2018 17:14
Compania Nationala de Investitii - CNI SA (institutie aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - MDRAP) a semnat la data de 1 noiembrie 2018 contractul privind executia lucrarilor aferente obiectivului de investitii ”Stadionul Giulesti «Valentin Stanescu»”, din Calea Giulesti, nr. 18, Bucuresti, cu asocierea Constructii Erbasu SA, Concelex si Terra Gaz Construct, informeaza un comunicat al MDRAP.
In urma demararii procedurii de achizitie publica privind atribuirea contractului prin publicarea anuntului nr. CN1000299 din 9 mai 2018, au fost depuse trei oferte din partea a trei asocieri, respectiv asocierea Porr Construct - Porr Bau GmbH, asocierea Euromateria - UTI Grup SA si asocierea Constructii Erbasu SA - Concelex - Sc Terra Gaz Construct. Potrivit ofertei castigatoare, valoarea contractului este de 98.318.052,33 lei, fara TVA, cote si taxe, urmand ca, pana la data organizarii Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucuresti, stadionul sa indeplineasca toate criteriile in vederea asigurarii conditiilor de antrenament pentru echipele participante.
In perioada urmatoare, va fi emis ordinul privind inceperea serviciilor de proiectare si obtinere a avizelor, acordurilor si autorizatiilor.
Potrivit comunicatului, noua arena va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilitati si insotitorii lor) si se doreste indeplinirea criteriilor impuse de UEFA pentru derularea de competitii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel incat arena sa poata gazdui competitii cu public la nivel national si international. Suprafata totala inierbata va fi de 80 m x 120 m (inclusiv suprafata de garda). Arena va cuprinde si zona de sarituri in lungime si zona pistei de alergare 60 m outdoor. Complexul va fi prevazut cu sali de sport pentru diverse discipline sportive, precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum si cu sali de forta sau recuperare si pista de popice. Totodata, va beneficia si de spatii de cazare pentru sportivi, precum si de spatii de alimentatie publica sau spatii administrative.
Lucrarile vor fi finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii, in conformitate cu prevederile OG nr. 25/2001, privind infiintarea Companiei Nationale de Investitii CNI SA, cu modificarile si completarile ulterioare.
***
Prin Programul National de Constructii de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizeaza obiectivele de investitii necesare derularii EURO 2020 la Bucuresti. La aceasta data, la Stadionul Steaua au fost finalizate lucrarile de demolare a fostei arene si s-au demarat lucrarile de excavare. Se asteapta emiterea avizelor in vederea depunerii documentatiei pentru obtinerea autorizatiei de construire si, ulterior emiterii acesteia, se vor demara lucrarile de executie. La Stadionul Arcul de Triumf, se afla in curs de finalizare etapa de proiectare si de obtinere a avizelor necesare. In cazul Stadionului Dinamo, a fost finalizat studiul de prefezabilitate, insa se asteapta aprobarea de catre Primaria Sectorului 2 a PUZ-ului (realizat de Clubul Sportiv Dinamo). Ulterior aprobarii acestuia, va fi supus aprobarii studiul de prefezabilitate si apoi se vor demara procedurile de realizare si avizare a studiului de fezabilitate.
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor - nr. 141 (Martie-Aprilie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023