Agenda Constructiilor
Marti, 11 August 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TULCEA: Organizare de santier pentru lucrari de infrastructura de 120 milioane euro
TULCEA: Organizare de santier pentru lucrari de infrastructura de 120 milioane euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Iul 2019 15:05
O infrastructura moderna pune in valoare obiectivele turistice din teritoriul ITI Delta Dunarii, actiune cu impact economic important pentru comunitatile locale: stimularea crearii de capacitati de cazare, fluxuri de turisti, consum, etc. Este atras interesul investitorilor fiind generata dezvoltare locala, locuri de munca si implicit cresterea nivelului de trai.
In prezent, si cu contributia mecanismului financiar ITI Delta Dunarii, investitiile angajate de Consiliul Judetean Tulcea pe ceea ce inseamna modernizarea drumurilor judetene se ridica la aproximativ 120 de milioane de euro. Practic prin aceste investitii Consiliul Judetean Tulcea aproape ca reabiliteaza toate drumurile judetene.
„Judetul Tulcea a acoperit in proportie de 95% trama drumurilor judetene. Fara rezerve o spun, suntem judetul care va beneficia de cele mai bune drumuri din tara. Stiu ca oamenii privesc cu scepticism ceea ce spun politicienii, o stare de fapt alimentata in multi ani de vremelnice guvernari. Eu vreau sa-i asigur pe tulceni ca aceste investitii in modernizarea drumurilor judetene se fac!
Concret, suntem la momentul in care avem deja organizare de santier pe mai multe tronsoane de drumuri. Sunt fapte, nu vorbe. Vreau sa multumesc pe aceasta cale echipei din Consiliul Judetean, oamenilor care au muncit sa atraga surse de finantare pe ITI, pe diferite scheme de finantare europeana, din fonduri guvernamentale pe PNDL, bani cu care sa fie sustinute aceste investitii pentru judetul Tulcea, pentru tulceni.
Sunt multe alte investitii majoare care se fac la Tulcea. Ma refer la Podul peste Dunare si Drumul Expres Tulcea-Constanta, ma refer la modernizarea Spitalului Judetean de Urgenta Tulcea, la restaurarea unor importante obiective de patrimoniu cultural: Farul Vechi din Sulina, Casa Panaghia de la Babadag, Muzeul de Etnografie si Arta Populara din municipiul Tulcea.
La fel, investitiile care s-au facut pentru modernizarea Aeroportului Tulcea si, de asemenea, un proiect important pentru municipiu, o noua Sala Polivalenta cu o capacitate de 4.500 de locuri”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu.
Stadiul actual al investitiilor in modernizarea, cu fonduri europene, a drumurilor judetene la Tulcea
ITI
- Modernizare infrastructura de transport regional pe traseul Visina-Ceamurlia de Sus - organizare de santier;
- Modernizare infrastructura de transport regional pe traseul Baia-Ceamurlia de Sus - organizare de santier;
- Modernizare infrastructura de transport regional pe traseul Niculitel si Turda-Sarichioi - in faza contractare a lucrarilor;
- Modernizare infrastructura de transport regional pe traseul Enisala-Babadag-Slava Rusa - in faza de contractare a lucrarilor.
Valoarea totala a investitiilor: aproximativ 35 de milioane de euro
NON ITI
- Cerna-Dorobantu -Topolog si Stejaru - lucrare in executie (se lucreaza din ambele capete). Este cea mai mare investitie semnata la Tulcea care are o valoare de 8 milioane de euro si vizeaza refacerea celui mai lung drum judetean din Tulcea, 54 de kilometri, care uneste patru comune.
- Modernizarea tronsonului Valea Teilor - Nicolae Balcescu - lucrare in executie.
Pe aceste doua lucrari, unul dintre dirigintii de santier va fi chiar presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu
SUERD
De asemenea, in data de 18 iunie 2019, la Tulcea vicepresedintele Consiliului Judetean Tulcea, Dumitru Mergeani si secretarul de stat Sirma Caraman din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice au semnat contractul de finantare pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii de transport pe traseul Traian - Peceneaga - Ostrov - Daeni - Fagarasu Nou”, un drum de 46 de kilometri. Investitia de aproximativ 27 de milioane de euro este finantata prin Strategia Uniunii Europene privind Regiunea Dunarii -SUERD.
La Constanta, proiectele privind modernizarea drumurilor finantate prin ITI Delta Dunarii -mecanism financiar unic in tara, dezvoltat la Tulcea, sunt in prezent la stadiul de pregatire a documentatiei pentru lansarea licitatiei. Este vorba de Traseul DJ 226 Corbu - Sacele - Istria - Mihai Viteazu si DJ 226 A - Cetatea Histria - DN 22/ Tariverde, investitii in suma de aproximativ 28 de milioane de euro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19allbimVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
hilti
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere