Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - USR: Adoptare proiect privind expertizarea seismica a scolilor de catre primarii
USR: Adoptare proiect privind expertizarea seismica a scolilor de catre primarii
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Sep 2019 10:04
Cu unanimitate de voturi, Camera Deputatilor a votat, in calitate de Camera decizionala, proiectul de lege privind expertizarea seismica a scolilor, proiect initiata de senatorul USR Cristian Ghica.
Legea, care a primit 267 de voturi „pentru” si niciun vot „impotriva”, obliga primariile din tara sa realizeze expertize tehnice pentru verificarea rezistentei la cutremur pentru toate imobilele cu destinatia de unitati sau institutii de invatamant ridicate inainte de 1978.
„In Romania sunt aproximativ 3 milioane de elevi care invata in peste 6.000 de scoli. Cu toate acestea, la ora actuala nu exista nicio situatie oficiala privind scolile cu risc seismic. In mod normal, primariile ar trebui sa faca expertize seismice la scoli din proprie intiativa. Din pacate, asta nu se intampla, iar sute de mii de copii invata in scoli despre care nimeni nu stie cat de sigure sunt. Din acest motiv am initiat aceasta lege. Primariile trebuie sa se preocupe in primul rand de siguranta copiilor. Trebuie sa verifice fiecare scoala si sa consolideze acele imobile care au nevoie de consolidare”, a declarat Cristian Ghica, senator USR.
Legea privind expertizarea seismica este printre foarte putinele proiecte care au fost initiate de Opozitie in acest mandat si care au trecut de votul final al Parlamentului. Printre acestea sunt Legea privind interzicerea hartuirii si cea privind infiintarea Registrului agresorilor sexuali, precum si legea privind eliminarea obligativitatii utilizarii stampilei in institutiile publice. La toate trei, Cristian Ghica a fost initiator sau co-initiator.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19C4E FORUMbluebeamTeraSteelACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere