Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - VALCEA: 32 milioane lei pentru modernizarea bazei de agrement Ostroveni
VALCEA: 32 milioane lei pentru modernizarea bazei de agrement Ostroveni
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 04 Dec 2019 14:41
Consecvent ideii de consultare a ramnicenilor asupra celor mai importante probleme din municipiu, primarul Mircia Gutau ii invita pe toti cei interesati miercuri, 11 decembrie, de la ora 17.00, la Cinematograful ”Geo Saizescu”, la o dezbatere publica privind viitoarea destinatie a cladirii nefinalizate de la Strandul Ostroveni, realizata in cadrul proiectului ”Reabilitare si modernizare baza de agrement Ostroveni”.
Proiectul cu o valoare totala de aproape 32 milioane lei a fost depus in cadrul Programului Operational Regional 2007 - 2013 si aprobat pentru o finantare nerambursabila de 15,5 milioane lei la inceputul anului 2014. Principalele lucrari propuse erau construirea unei cladiri monobloc peste bazinul nr. 1 (cu toate spatiile necesare desfasurarii unei functiuni de agrement), compartimentarea bazinului existent in trei bazine, dotarea cladirii cu echipamente tehnice moderne si reabilitarea spatiilor exterioare din incinta Strandului Ostroveni. Termenul de finalizare a contractului a fost stabilit la 31.12.2018.
Pe parcursul derularii lucrarilor, in urma constatarii nerespectarii obligatiilor legale si contractuale de catre asocierea dintre constructor si proiectant, Primaria municipiului a luat decizia rezilierii contractului de executie a lucrarilor incepand cu data de 22.06.2017; masura a fost contestata de catre antreprenor, iar litigiul se afla in prezent pe rolul instantei de contencios, ceea ce a pus Primaria municipiului in imposibilitatea de a incheia fizic si financiar proiectul. Suma de 1.684.765 lei, primita pana atunci din fonduri europene, a fost restituita, iar finantarea a fost pierduta.
Valoarea lucrarilor executate pana in prezent este de peste 11 milioane lei, iar obiectivul se afla in conservare. In cursul anului 2019, tinand cont de modificarile legislative aparute intre timp si de recomandarile desprinse din expertiza tehnica efectuata la solicitarea Inspectoratului de Stat in Constructii, Municipalitatea a revizuit proiectul tehnic si devizul aferent pentru acest obiectiv de investitii, suma necesara rezultata pentru lucrarile ramase de executat fiind de 24.328.009,91 lei.
In aceste conditii, alternativele supuse consultarii publice de miercuri sunt continuarea investitiei in coordonatele stabilite initial - ceea ce ar presupune un efort financiar de peste 5 milioane de euro din bugetul local - sau incheierea, cu costuri minime, a lucrarilor la cladirea monobloc si schimbarea destinatiei acesteia. Decizia luata in urma acestei dezbateri publice va fi tradusa intr-o hotarare a Consiliului Local care sa stabileasca viitorul acestei investitii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
strabag nivel 1
viarom
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CELCO 2020
hilti
Ubitech
rigips
MAKITA
BMI_Icopal

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere