Agenda Constructiilor
Joi, 09 Iulie 2020
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ASTALDI solicita protectie pe baza legii italiene a insolventei
ASTALDI solicita protectie pe baza legii italiene a insolventei
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 28 Sep 2018 19:02
La data de 28 septembrie a.c., antreprenorul de constructii Astaldi SpA a solicitat curtii specializate de la Roma protectie pe baza legii italiene a insolventei, dupa cum se arata intr-un comunicat al companiei.
„Intarzierile in procesul de vanzare a celui de-al treilea pod peste Bosfor, ca urmare a evenimentelor politico-economico-financiare care au afectat recent Turcia in 2018, au facut necesara reajustarea intregului capital al Astaldi, precum si restructurarea planului de consolidare financiara, prezentat anterior. Dupa cum se cunoaste, elaborarea unei oferte de licitare pentru vanzarea acestui amplu obiectiv de infrastructura (ceea ce nu s-a intamplat - n.r.) a fost una din conditiile obligatorii pentru formarea unei subscrieri de crestere a capitalului Astaldi. In consecinta, pentru a pastra si proteja activele companiei, ca si interesele partilor interesate si pentru a mentine afacerile, permitand continuitatea operatiunilor din Italia si din strainatate, Consiliul Director al Astaldi a elaborat si a depus la Curtea de la Roma cererea pentru o intelegere cu creditorii sub forma «cu rezervare», in conformitate cu art. 161, alin. 6 si art. 186-bis din RD din 16 martie 1942, nr. 267, cu modificarile si completarile ulterioare (Legea italiana privind procedura insolventei). Procedura depunerii cererii este premergatoare intocmirii unei propuneri de intelegere cu creditorii pe baza unei activitati continue, conform art. 160 si art. 186-bis si urmatoarele din legea italiana a insolventei”, se precizeaza in comunicatul Astaldi.
Obiectivele stabilite in planul strategic nu mai sunt realizabile
Managerii antreprenorului de constructii (care este implicat si in unele contracte importante in Romania, cu o valoare ce depaseste un miliard de euro, printre care se afla magistrala a V-a din cadrul metroului bucurestean, viitorul pod peste Dunare de la Braila, mai multe sectiuni din autostrada A1 - Transilvania etc.) au mai explicat ca, „gratie apelului la metoda intelegerii cu creditorii «prin rezervare», potrivit art. 161, alin. 6 din legea italiana a insolventei, Astaldi, care isi mentine afacerile solide, intentioneaza sa se foloseasca de un astfel de demers pentru a gestiona acest tip de criza si pentru a depasi, in principal, un stres financiar temporar, cauzat de elementele mentionate anterior. La randul ei, situatia de criza a dus la intarzieri in lansarea unora contracte nou-securizate, in colectarea unor plati in avans si in progresul unor proiecte”. 
De aceea, conducerea companiei considera ca obiectivele stabilite in planul strategic pentru anii 2018-2022 nu mai sunt realizabile. De asemenea, raportul financiar semestrial interimar va fi retras de la publicare, pana la decizia instantei, iar actiunile - listate pe segmentul Star al Mercato Telematico Azionario (MTA), organizat si administrat de Borsa Italiana SpA -, au fost retrase in mod voluntar si transferate pe segmentul general al MTA.
Ar mai trebui precizat ca, potrivit comunicatului, securizarea afacerilor Astaldi prin intelegerea pe cale judiciara cu creditorii se refera cu precadere la operatiunile internationale, iar caile preliminare de restructurare, deja identificate de conducerea Astaldi, ar presupune, printre altele, inchirierea unitatilor de business catre doua companii nou-incorporate, detinute integral de Astaldi SpA. Prima dintre acestea va include activitatile derulate prin operatiuni de tip joint-venture cu partenerii internationali (cum este si cazul unor proiecte din Romania - n.r.), iar cea de-a doua urmeaza sa integreze activitatile derulate in mod direct, prin intermediul subsidiarelor locale. De asemenea, ar fi necesare o finantare pre-deductibila si o crestere de capital, de-a lungul implementarii procedurii judiciare de intelegere cu creditorii, pentru a sprijini continuitatea in afaceri a grupului. Acest plan va fi prezentat in amanunt dupa ce tribunalul specializat de la Roma va lua o decizie privind cererea prin care Astaldi a solicitat protectie pe baza legii italiene a insolventei. Pentru a vizualiza comunicatul integral, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADbluebeamCOVID-19TeraSteelVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
elmas 2017
rigips

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere