Agenda Constructiilor
Vineri, 30 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - AFSRU vrea flexibilizarea accesului pe piata muncii si creare de noi locuri de munca
AFSRU vrea flexibilizarea accesului pe piata muncii si creare de noi locuri de munca Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 10 Sep 2020 07:00
Incepand cu acest an, Asociatia Romana a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT) devine Asociatia Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane (AFSRU). Schimbarea are ca principal scop extinderea ariei de activitate a asociatiei in zona serviciilor din domeniul resurselor umane, adiacente celor de munca temporara.
Fondata de cei mai mari jucatori de pe piata serviciilor de resurse umane din Romania, AFSRU isi propune flexibilizarea conditiilor de acces pe piata muncii si crearea de noi locuri de munca, in contextul in care Romania are in acest moment cea mai mica rata a contractelor de munca temporara din Europa si se confrunta cu provocari foarte diverse in zona serviciilor de resurse umane, mai ales in contextul special generat de pandemia COVID-19.
„Ne dorim sa continuam dialogul constructiv cu partenerii sociali si autoritatile de reglementare, demarat si dezvoltat cu succes in ultimii 10 ani de catre ARAMT si, de asemenea, sa conlucram la modernizarea continua a legislatiei in domeniul muncii temporare, al plasarii fortei de munca, al prestarii serviciilor de salarizare, de administrare personal, de pregatire profesionala si al altor servicii externalizate, in contextul noilor realitati din piata muncii locala si internationala”, a declarat Bogdan Gabor (foto), Presedinte AFSRU.
AFSRU isi doreste sa se constituie intr-un reper al pietei serviciilor de resurse umane, oferind Coduri de Bune Practici in domeniu si monitorizand activitatile de furnizare a serviciilor de personal, militand pentru mentinerea unor standarde inalte de etica si profesionalism a operatorilor din aceasta piata.
„Am demonstrat in timp ca nu exista mission impossible pentru Asociatia noastra, reusind sa gasim solutii chiar si pentru cele mai sensibile probleme, ca de exemplu implementarea GDPR, un subiect delicat pentru profesionistii in Resurse Umane. Recent, am dezvoltat la nivelul Asociatiei un ghid de bune practici in GDPR, care propune reguli de implementare aliniate la practica internationala din domeniul in care activam", a adaugat Presedintele AFSRU.
„Ne dorim sa implementam noile trenduri europene in materie de salarizare si recrutare intr-un demers de sincronizare si educare a pietei locale si, in acelasi timp, sa crestem continuu nivelul profesionalistilor din industria noastra si al calitatii serviciilor oferite", a argumentat Bogdan Gabor.
La fel si in ceea ce priveste serviciile de payroll, Asociatia a dezvoltat un grup specializat de dezbatere si analiza care discuta ultimele noutati in domeniu, analizeaza in timp real noile propuneri legislative si ofera puncte de vedere si luari de pozitie autoritatilor competente.
Dezvoltarea si armonizarea in noul context a tuturor serviciilor de resurse umane in acord cu necesitatile pietei muncii, asteptarile candidatilor si schimbarile legislative sunt, pentru membrii AFSRU, o preocupare constanta ce implica o activitate sustinuta ce are la baza o experienta profesionala validata in practica.
„Cel mai mult valorizez comunitatea care s-a creat in AFSRU, deschiderea de a discuta si a gasi solutii impreuna, in special in acest an provocator pentru toate industriile”, a declarat Sorina Donisa, CEO APT Prohuman Romania si membru fondator al ARAMT/AFSRU.
„Fie ca sunteti la inceput de drum in domeniul serviciilor de resurse umane sau sunteti o companie in plina dezvoltare in Romania, AFSRU este mediul in care puteti sa va imbogatiti cunostintele legate de piata de resurse umane, cunostinte necesare in cresterea business-ului. De asemenea, aveti ocazia sa contribuiti la dezvoltarea pietei muncii in Romania alaturi de cei mai mari jucatori in resurse umane. AFSRU este o comunitate necesara, mai ales intr-un mediu atat de dinamic in care informatia si dialogul cu specialistii este esential pentru cea mai buna intelegere a industriei HR”, a continuat Sorina Donisa.
„Ii asteptam alaturi de noi pe toti cei interesati sa sprijine acest demers de consolidare si profesionalizare a comunitatii furnizorilor de servicii de resurse umane din Romania", a concluzionat Bogdan Gabor.
Cele 16 companii care fac parte in acest moment din AFSRU, respectiv principalele agentii de munca temporara si de servicii de resurse umane din Romania sunt, in ordine alfabetica: Adecco Romania, APT Prohuman, Best Personal Services, Gi Group, Health Media International, HRP Leasing, Human Resources Specialists, Human Solutions, Humangest, Lugera, ManpowerGroup Romania, Professional, Smartree Romania, Quanta Romania, Work Support Agency si 3 minutes job.
Membrii AFSRU deruleaza circa 70% din activitatile de munca temporara din Romania, inregistrand la finele anului 2019 o cifra de afaceri de aproximativ 405 milioane de euro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMelmas_1octCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
CELCO 2020
hilti
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere