Agenda Constructiilor
Joi, 01 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - BestJobs: 47% dintre respondenti cred ca o noua stare de urgenta distruge economia
BestJobs: 47% dintre respondenti cred ca o noua stare de urgenta distruge economia Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 03 Aug 2020 14:44
Mai bine de jumatate (55%) dintre angajatii romani care au raspuns unui sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs se declara foarte ingrijorati de cresterea numarului de imbolnaviri cauzate de coronavirus, dar nu considera ca ar trebui reintrodusa starea de urgenta. Cei mai multi dintre respondenti (47%) sunt de parere ca o noua stare de urgenta ar distruge economia, iar alti 10% spun ca situatia nu este inca atat de grava. 36% dintre angajatii romani considera, insa, ca e nevoie de masuri mai drastice pentru a limita raspandirea virusului.
Cresterea numarului de cazuri de Covid-19 din ultima luna este cauzata de nerespectarea regulilor de igiena si distantare sociala, considera 58% dintre angajatii care au raspuns sondajului BestJobs, si doar 15% cred ca de vina ar fi autoritatile, care nu au impus reguli mai stricte si nu au asigurat respectarea lor. In acest context, 61% dintre angajatii romani se asteapta ca numarul de cazuri active sa creasca in continuare.
Majoritatea angajatilor spun ca iau masuri proprii de precautie atunci cand ies din casa sau merg in spatii inchise: poarta masca (84%), se spala des pe maini (73%), evita locurile aglomerate (70%), isi dezinfecteaza mainile ori de cate ori intra in contact cu obiecte sau suprafete din afara casei (63%) si evita sa atinga nasul, gura si ochii cu mainile nedezinfectate (58%).
Firmele ofera masti si dezinfectanti
Si companiile continua sa impuna reguli pentru a preveni raspandirea virusului si iau masuri pentru protectia angajatilor. Astfel, 55% dintre respondentii la sondajul BestJobs spun ca angajatorul le ofera masti si dezinfectanti si impune utilizarea lor si 39% mentioneaza dezinfectarea mult mai frecventa a spatiului de birouri. In acelasi timp, doar 37% spun ca le este verificata temperatura corporala la intrarea in sediul companiei, iar 28% subliniaza ca angajatorul permite accesul unui numar limitat de angajati la birou, pentru a respecta regulile privind distantarea.
Aparitia unor cazuri confirmate de Covid-19 in randul colegilor de serviciu reprezinta un motiv de ingrijorare pentru doar aproximativ 10% dintre participantii la sondajul BestJobs. Aproape 82% dintre ei spun insa ca in compania pentru care lucreaza nu a fost confirmat niciun caz pana acum, iar in cazul a 9% dintre respondenti, au fost depistate doar unul-doua cazuri de imbolnavire cu coronavirus in companie. Putin peste 4% vorbesc despre trei-patru cazuri, iar sub 3% sustin ca au fost cinci-zece cazuri in firma.
In eventualitatea aparitiei unor cazuri de Covid-19 in companie, 46% dintre respondentii la sondajul BestJobs spun ca regula este ca toti angajatii sa fie informati. In schimb, 16,2% sustin ca acest lucru nu se intampla deloc, iar aproape 35% dintre intervievati sustin ca nu stiu daca firma in care lucreaza face astfel de informari. Peste 7% dintre respondenti spun ca, atunci cand a fost confirmat un caz, intreaga echipa din care face parte persoana confirmata a fost trimisa sa lucreze de acasa, iar in 6% din cazuri s-au facut imediat teste Covid-19 la nivelul echipei sau chiar in intreaga companie.
 
VideoConfAC-iulALLBIMelmas_1octallbimCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere