Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Bestjobs: Angajatii vor sa stie daca sunt platiti corect, in contextul inflatiei
Bestjobs: Angajatii vor sa stie daca sunt platiti corect, in contextul inflatiei Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 18 Mai 2023 11:28
Angajatii vor sa stie daca sunt platiti corect, in contextul cresterii accelerate a preturilor. Aproape 150.000 de romani au verificat in ultimele 2 luni pe bestjobs daca salariul lor este la nivelul pietei, iar 82% dintre ei si-au actualizat CV-ul pentru sanse mai bune la negociere
18 mai 2023. Dorinta romanilor de a afla daca salariul lor se inscrie in media pietei este foarte mare, in contextul in care tendintele europene privind transparentizarea salariilor incep sa prinda teren si pe plan local, iar preturile tot mai mari reprezinta o problema serioasa. In cele doua luni de cand bestjobs a lansat instrumentul online de evaluare a salariilor, CV Worth / Valoare CV, aproape 150.000 de candidati l-au utilizat pentru a vedea daca sunt platiti corect, in raport cu nivelul pietei pentru experienta si competentele lor. Mai mult, 82% dintre candidatii interesati de valoarea lor profesionala si-au actualizat CV-ul in urma interogarii pentru a avea sanse mai bune la negociere sau la aplicari pentru noi oportunitati.
Totodata, numarul cautarilor privind salariile, efectuate prin intermediul instrumentului bestjobs, s-au apropiat de 200.000, fiecare candidat analizand, in medie, 2 optiuni, rolul pe care il ocupa in prezent si rolul la care aspira sau orasul in care doreste sa aplice in viitor.
„Lansarea CV Worth / Valoare CV a fost foarte bine primita de catre candidati, bestjobs anticipand corect o nevoie foarte mare care exista la nivelul pietei muncii. Tendintele europene de transparentizare a salariilor, care au prins avant in multe state din Uniunea Europeana, sunt inca timide in Romania, dar devine tot mai clar ca nevoia romanilor de a avea argumente solide la o renegociere a salariului este una considerabila, mai ales intr-un context in care costul vietii creste accelerat de aproape un an. Angajatii au astfel, in noi, un consilier de incredere, care-i sustine in demersul lor de a castiga mai bine si de a avea o calitate a vietii mai ridicata, apropiata de a colegilor lor din alte state europene”, spune Ana Visian, Marketing Manager bestjobs.
 
Contabilii, IT-istii si managerii din vanzari, printre cei mai interesati de valoarea salariilor
Cele mai mari salarii medii nete pentru un contabil sunt in Bucuresti (1.485 euro), Brasov (1.132 euro), Timisoara (980 euro) si Cluj-Napoca (772 euro), acestea fiind si principalele interogari in instrumentul Valoare CV.
In cazul analistilor financiari, Bucuresti, Iasi si Cluj-Napoca au valori extrem de asemanatoare, de aproape 1.500 euro net lunar. In schimb, managerii din vanzari din zona Aradului au salarii medii nete de 1.487 euro, mai mari decat in Bucuresti (1.402 euro), Brasov (1.375 euro) si Iasi (1.385 euro).
In luna martie a acestui an, bestjobs a lansat CV Worth / Valoare CV, un instrument online de evaluare a salariilor ce ofera informatii actualizate despre media ofertelor salariale din piata. Prin aceasta initiativa, bestjobs sustine angajatii si candidatii in negocierea salariilor, oferind repere verificate din piata muncii, in functie de experienta, pozitie si competente, dar si de locatie. In plus, platforma de recrutare isi consolideaza astfel pozitia in favoarea transparentizarii salariilor.
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
leviatan
ness project
theda mar
Ubitech
noark
MAKITA
quadratum
EDIT-Structural
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
concelex
siniat
CONCEPT STRUCTURE
rigips
viarom
CDS
konsent
BogArt

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander