Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Decembrie 2024
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - eJobs: Candidatii cu studii superioare sunt cu 47% mai cautati decat in 2020
eJobs: Candidatii cu studii superioare sunt cu 47% mai cautati decat in 2020 Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 21 Sep 2021 12:07
eJobs, liderul pietei de recrutare din Romania, isi extinde portofoliul cu o noua linie de business, Skilld, prin care doreste sa eficientizeze si mai mult procesele de recrutare. Acest lucru vine ca un raspuns la contextul actual in care, pe fondul revenirii de anul acesta, piata e la un nivel similar cu cel prepandemic, iar multi dintre angajatori se confrunta din nou cu o criza de talente.
Doar in ultimele trei luni, cererea de specialisti din categoria white collar, cu studii superioare, a crescut cu 47% fata de perioada similara a anului trecut si chiar cu 10% fata de 2019, moment in care piata muncii trecea printr-un adevarat boom. Cele mai multe joburi pentru candidatii white collar au fost scoase la bataie de angajatorii din Capitala, Bucurestiul fiind urmat de Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov. Fiecare dintre aceste orase de provincie a scos la bataie peste 11.000 de astfel de locuri de munca noi doar in ultimele trei luni.
Pe fondul cresterii nevoii de candidati cu studii superioare, competitia pentru atragerea acestora e tot mai acerba in randul companiilor, iar eforturile de recrutare, tot mai mari, specialistii fiind din ce in ce mai greu de multumit cand vine vorba de o noua provocare profesionala. Salariul ramane principalul criteriu dupa care acestia isi aleg un job nou, dar la fel de importante sunt si oportunitatile de crestere in cariera, urmate de stabilitatea angajatorului si un pachet de beneficii extrasalariale peste medie.
„E clar ca lista de preferinte a candidatilor a crescut in ultima perioada, avand in vedere oferta tot mai generoasa de locuri de munca, dar si eforturile companiilor de a-i atrage. Ca un raspuns la aceasta nevoie a pietei, pentru prima oara pe piata din Romania, Skilld aduce resursele umane si inteligenta artificiala la aceeasi masa pentru a face cererea si oferta sa se intalneasca mai repede si mai eficient. Cu ajutorul tehnologiei de ultima ora, vom aduce in atentia candidatilor susceptibili de o schimbare profesionala joburi adaptate profilului lor, inclusiv celor care nu sunt in cautare activa de job. Suna futurist, dar este realitatea lui 2021 si ne bucuram sa fim primii care fac din inteligenta artificiala o normalitate si in sfera HR-ului”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.
Cei mai cautati specialisti in acest moment, deci si cei pentru care se depun cele mai mari eforturi in recrutare, sunt cei din departamentele de vanzari, client service, logistica, alimentatie si distributie, pentru acestia fiind deschise, in total, in ultimele trei luni, peste 60.000 de pozitii noi.
„Partea buna e ca atunci cand incercam sa eficientizam procesele de recrutare pornim deja de la o baza de date de peste 4,6 milioane de CV-uri, cate s-au adunat in universul eJobs in cei aproape 22 de ani de existenta pe piata din Romania. Partea si mai buna e ca la ele se adauga si talentele latente din afara universului nostru si reusim astfel sa cream cel mai mare ecosistem de candidati de pe piata din Romania si sa-i si conectam cu oferta de joburi de pe piata. Ne dorim ca, pana la finalul lui 2023, noua linie de business sa reprezinte 10% din cifra de afaceri eJobs”, spune Bogdan Badea.
Cel mai mare beneficiu si, totodata, principalul obiectiv Skilld este scurtarea proceselor de recrutare, lucru benefic atat pentru candidati, care se plang de durata prea mare a acestora, dar si pentru angajatori. Cei din urma se confrunta cu cresterea stresului si a orelor petrecute cu astfel de task-uri in contextul accentuarii deficitului de forta de munca din piata si al competitiei tot mai acerbe.
„Un specialist in resurse umane poate sa scaneze un CV si sa-si dea seama daca e ceea ce cauta in sub 10 secunde. Cand insa specialistul respectiv are sute, chiar mii de CV-uri de parcurs intr-o zi, aceste secunde se transforma in incredibil de multe ore de munca. Inteligenta artificiala face acest lucru tot in cateva secunde, indiferent de numarul de candidati. Iar sa poti sa oferi timp in aceste zile, cand e, intr-adevar cea mai pretioasa resursa pe care o avem, asta e cu adevarat un lucru mare”, completeaza Bogdan Badea.
 
SISECAMTotalEnergiesABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
AED
CONCEPT STRUCTURE
CDS
konsent
EDIT-Structural
theda mar
Ubitech
MAKITA
BogArt
ELECTROGRUP
Arduro
concelex
GEWISS
EURO BUILD
DRS
rigips
strabag nivel 1
SIGM
quadratum
leviatan
VEGO
Acvatot 2019
SSAB
noark
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<