Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Octombrie 2021
PlanRadar
Home
eJobs: Record pe piata muncii, cu peste 103.000 de joburi noi ilansate in vara Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de AG&F 07 Sep 2021 11:41
Vara aceasta a doborat toate recordurile din ultimii trei ani in ceea ce priveste numarul de joburi disponibile pe piata muncii. Angajatorii au scos la bataie cu 16% mai multe locuri de munca fata de vara lui 2019 si cu 38% mai multe fata de perioada similara a anului trecut. Desi a fost o a doua vara atipica in conditiile pandemiei, acest sezon a fost mai activ chiar si decat sezonul estival din 2019.
In continuare Bucurestiul se mentine in topul oraselor cu cele mai multe locuri de munca: circa 42.600 de joburi au fost disponibile doar in Capitala, arata datele eJobs Romania, cea mai mare platforma de recrutare din tara. In acelasi timp, Cluj, Timisoara si Brasov au totalizat peste 43.000 de joburi disponibile, oferta de munca din cele trei orase depasind-o pe cea din Bucuresti.
„Sezonul estival, de regula, este una dintre cele mai linistite perioade ale anului in ceea ce priveste oferta de locuri de munca, dar si in ceea ce priveste aplicarile, avand in vedere ca o mare parte dintre candidati sunt in concedii si nu sunt atat de preocupati de zona profesionala. Insa, in ultimele luni, odata cu ridicarea progresiva a restrictiilor impuse de pandemie, piata a inregistrat un boom: angajatorii recruteaza in acest moment cu motoarele turate la maximum, iar candidatii, la randul lor, sunt mai flexibili cand trebuie sa-si aleaga un job si mai deschisi sa faca schimbari in cariera”, spune Roxana Draghici, Head of Sales eJobs Romania.
Cele mai cautate domenii
Domeniile pentru care s-au cautat cei mai multi angajati au fost Vanzari, Prestari servicii, Industria alimentara, Transport/Logistica, Call-center/BPO si Productie. In plus, cu toate ca si oferta de joburi pentru strainatate este una ridicata - 12,4% din numarul total de joburi disponibile sunt in tari din afara Romaniei -, candidatii nu se inghesuie sa aplice, doar 1% din totalul aplicarilor in perioada iunie-august fiind pentru joburi din strainatate.
In ceea ce priveste numarul de aplicari, acesta a depasit 3.100.000, in crestere cu peste 30% fata de perioada similara a anului 2019. In continuare, cei mai activi candidati sunt cei din categoria de varsta 25-35 de ani, urmati de cei cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani. Cele mai putine aplicari au venit de la categoria de varsta 45+, candidati care, de altfel, spun ca intampina provocari atunci cand isi cauta un loc de munca, potrivit unui studiu realizat recent de eJobs Romania.
„Totodata, desi asteptarea era ca numarul de locuri de munca remote sa creasca, acesta se mentine la un nivel similar cu cel de anul trecut, companiile dorindu-si ca, dupa un an si jumatate petrecut predominant in mediul online, sa-si readuca echipele la sedii si sa recupereze sincopele de comunicare produse in aceasta perioada. In acelasi timp insa, fata de vara lui 2019, oferta de joburi remote a inregistrat o crestere semnificativa, de la 1% la 4,8%. In plus, ne asteptam ca in toamna numarul de locuri de munca sa creasca, avand in vedere ca, de regula, in aceasta perioada companiile initiaza diverse noi proiecte care necesita intregirea echipelor”, mai spune Roxana Draghici.
 
VideoConfAC-iulgamma_2021jungheinrichTERAPLASTAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Ubitech
leviatan
Acvatot 2019
strabag nivel 1
hilti
cv water 2021
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
econet
bienala
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere