Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - HOLCIM: O noua editie a programului Profesii Bine Cimentate, pentru studenti
HOLCIM: O noua editie a programului Profesii Bine Cimentate, pentru studenti Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de AG&F 21 Nov 2023 16:15
120 de studenti vor avea oportunitatea de a descoperi industria cimentului in cadrul celei de-a IV-a editii a programului "Profesii Bine Cimentate” lansate de Scoala de Valori alaturi de Grupul Holcim Romania cu scopul de a facilita integrarea pe piata muncii a studentilor cu profil tehnic, de a face cunoscuta tinerilor cariera in domeniul constructiilor, dar si pentru a le prezenta oportunitatile de dezvoltare profesionala si personala. 
Acest program educational se adreseaza studentilor din anii II, III, IV si masterat de la facultatile cu profil tehnic din urmatoarele centre universitare: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Baia Mare, Craiova, Iasi, Oradea, Petrosani, Pitesti si Timisoara, cu specializarile: Chimie si Inginerie Chimica, Inginerie Mecanica, Electronica si Automatizari si Inginerie Miniera, Constructii Civile si Industriale, Cai Ferate Drumuri si Poduri, SSM si Mediu, Electromecanica, Electrica si Energetica. Studentii se pot inscrie in proiect pana pe 28 februarie accesand pagina proiectului aici pentru completarea formularului. 
In perioada inscrierilor, tinerii pasionati de domeniul tehnic si interesati sa afle mai multe despre cum este sa lucrezi in industria constructiilor, ce oportunitati sunt pe piata muncii, dar si despre inovatiile din sectorul constructiilor vor putea participa la doua webinarii online cu profesionisti ai Grupului Holcim Romania si din mediul academic. Totodata, vor afla despre oportunitatile pe care le ofera programul „Profesii Bine Cimentate” chiar de la fostii participanti. 
Cei 120 de participanti selectati isi vor dezvolta abilitatile personale prin intermediul celor sapte ateliere de soft skills, precum: Valori personale, Inteligenta Emotionala, Branding Personal, Viitorul locurilor de munca in industria constructiilor, Eficienta personala si Intraprenoriat. 
Programul va continua cu sesiunea de ateliere tehnice, la care vor participa 72 dintre tinerii din proiect. In aceasta etapa ei isi vor putea corela cunostintele dobandite in facultate cu cerintele din domeniul tehnic alaturi de profesionistii Holcim care vor sustine ateliere de: Ingineria Chimica, Mine, Mecanica, Automatizari, SSM si Mediu, Betoane si Agregate, Prefabricate si BCA.
Alina Cristea, Manager CSR si Programe Educationale in cadrul Grupului Holcim Romania: „Educatia este un pilon de referinta din strategia noastra de sustenabilitate, iar programul Profesii Bine Cimentate reprezinta un pol important pentru studentii cu profil tehnic. Ne bucuram sa continuam misiunea noastra alaturi si pentru studenti, asigurand, ca de fiecare data, oportunitatea ca unii dintre cei prezenti in program sa devina ulterior colegii nostri, urmand o cariera intr-o industrie extrem de competitiva si dinamica.”
Silvia Bogdan, presedinte Scoala de Valori si expert educational: „Impreuna cu Holcim Romania, am creat Profesii Bine Cimentate, un program de crestere a angajabilitatii studentilor, aflat la cea de-a 4-a editie, care faciliteaza integrarea pe piata muncii a studentilor de la specializarile tehnice, de la facultatile din Romania. Experienta practica este cel mai rapid si eficient mod de a incepe sa faci diferenta in educatia ta si, de aceea, programul “Profesii Bine Cimentate” este gandit astfel incat sa ofere studentilor acces la resurse valide si dezvoltare de abilitati umane, aptitudini tehnice si competente specifice industriei cimentului.” 
La finalul celor doua sesiuni de ateliere, 38 de studenti vor avea oportunitatea de a participa in perioada 1 iulie - 30 septembrie la un program de internship platit. Studentii vor fi ghidati de catre un mentor din departamentul ales pentru practica. Programul de internship va viza urmatoarele specializari: Chimie si Inginerie Chimica, Inginerie Mecanica si Mecatronica, Electronica si Automatizari, Inginerie Miniera, Constructii Civile, Drumuri, Poduri si Cai Ferate, Sanatate si Securitate in Munca, Mediu si Constructii & Chimie (silicati). Participantii isi vor desfasura activitatea la Alesd, Campulung Muscel si in punctele de lucru Somaco.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
quadratum
FRONTALE
MAKITA
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
Ubitech
rigips
viarom
CDS
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
concelex
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander