Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Iulie 2020
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - IMM-urile angajeaza 2,5 milioane de oameni si au un rulaj de un miliard de lei pe zi
IMM-urile angajeaza 2,5 milioane de oameni si au un rulaj de un miliard de lei pe zi Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 16 Apr 2020 18:13
In Romania sunt peste 400.000 de microintreprinderi si intreprinderi mici din totalul de cca 550.000 de companii. Totodata, IMM-urile raspund pentru jumatate din economie si aproximativ 2,5 milioane de salariati, avand o cifra de afaceri de aproape 1 mld. de euro pe zi, arata o analiza Ingenius Hub.
"Intr-o criza de asemenea proportii, suntem inclinati sa ne concentram pe salvarea celor mari, pentru ca ei contribuie cel mai mult la ecosistem si prabusirea lor are efect in cascada. Cel mai adesea suntem tentati sa nu acordam atentie firmelor mici, insa rezultatele partiale ale cercetarii noastre arata ca acestea pot fi un factor de stabilitate, iar nevoile lor nu sunt foarte mari. Cu masuri relativ simple si cu costuri suportabile, companiile mici pot fi cel mai usor re-echilibrate, iar stabilizarea acestora are impact imediat si genereaza momentum pentru a lua apoi masuri specifice in beneficiul companiilor mari", a declarat Rodica Lupu, fondator Ingenius Hub.
Astfel, daca Guvernul ar acorda subventii de cate 10.000 euro tuturor companiilor mici si microintreprinderilor care pastreaza integral locurile de munca, cu 2% din PIB am salva aproape jumatate din economie si jumatate din locurile de munca. Aceasta solutie s-a evidentiat puternic chiar si la o evaluare partiala a rezultatelor, a adaugata reprezentanta Ingenius Hub.
Ea a mai aratat ca la inceputul anului se vorbea de lansarea celei de a treia runde a programului Start-up Nation, care urma sa finanteze circa 10.000 de firme noi cu cate 40.000 de euro fiecare, adica un total de 0,4 miliarde euro, care ar putea fi redirectionati pentru sustinerea unui numar de 40.000 de microintreprinderi. Totodata, exista ramasite din fonduri structurale, din alocarea pe programul 2014-2020. "Daca am putea realoca fondurile neangajate din POC si POCU pe apeluri suple si simple care sa fie directionate catre microintreprinderi si intreprinderi mici, o buna parte dintre acestea ar putea beneficia de sprijinul necesar pentru redresare", a mai spus Rodica Lupu.
Campania „Construim Impreuna #ViataDupaCOVID19”, initiata de Ingenius HUB prin intermediul retelei Ingenius NET, este un demers alimentat de nelinistea crescanda din toate zonele relevante pentru mediul de business: companii, organizatii non-profit, institutii publice sau de cercetare. Obiectivul sau este realizarea unei evaluari realiste si corecte a situatiei, in baza careia sa putem construi un apel unitar catre autoritatile indreptatite sa aplice un set inchegat de solutii adaptate la nevoile si asteptarile reale ale mediului de afaceri. Astfel, organizatiile care doresc sa participe la aceasta cercetare pot accesa in continuare chestionarul pe link-ul acesta.
Participarea la studiu este o oportunitate de a furniza un input real care sa duca mai departe la masuri fezabile, de a formula propuneri noi si de a participa la consultarile publice pe care le Inhenius Hub le va organiza incepand cu 23 aprilie.
 
ACADbluebeamTeraSteelCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
CELCO 2020
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere