Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Martie 2024
Frontale
Home
LAFARGE isi pastreaza managementul si angajatii dupa preluarea de catre CRH Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 05 Mar 2015 14:58
Producatorul de ciment Lafarge Romania isi va pastra cei peste 1.000 de angajati si echipa manageriala in urma preluarii de catre grupul irlandez CRH, tranzactie generata de fuziunea dintre Lafarge si Holcim. "Nu a fost planificata nicio restructurare care sa fie cauzata exclusiv de preluare. Calitatea echipelor a reprezentat unul dintre cele mai importante criterii in procesul de negociere a achizitiei de catre CRH. Se vor schimba numai numele companiei si actionarul acesteia", a declarat Costin Borc, CEO al companiei. Pachetul de societati si participatii vandute de Lafarge Romania catre CRH include uzinele de ciment de la Medgidia si Hoghiz, statia de macinare de la Targu Jiu, cele 16 cariere si balastiere, precum si cele 16 statii de betoane detinute la nivel national. Entitatile legale ce vor intra in componenta CRH inca din acest an sunt: Lafarge (Ciment) Romania SA, Lafarge Comnord SA, Lafarge Betoane, Lafarge Agregate Betoane SA, Lafarge RMX & Agregate, Sicim SA, Eco Gest SA si Recy - Eco Combustibil. In Romania, Lafarge are peste 1.000 de angajati si capacitati de productie a agregatelor de 3,5 milioane de tone pe an, respectiv a cimentului, de 4,9 milioane de tone/an.
 
Estimari pozitive privind piata si vanzarile, pentru 2015
Anul trecut, afacerile consolidate ale Lafarge Romania s-au situat la circa 200 milioane de euro potrivit estimarilor lui Costin Borc, pentru 2015 obiectivul companiei vizand o crestere cuprinsa intre 5% si 8%, in contextul in care prognozele privind piata locala a cimentului indica o majorare de pana la 6% in acest an. "Piata locala a cimentului ar putea creste cu 3%-6% in 2015 fata de nivelul din 2014, urmand a depasi nivelul de 8 milioane de tone. In 2014, piata de profil s-a situat la un nivel cantitativ de 7,5 milioane de tone (+5%), mult sub nivelul dinaintea crizei", a explicat Costin Borc.
Alte obiective stabilite pentru 2015 vizeaza continuarea procesului de consolidare a activitatii pe piata locala, cu accent pe optimizarea proceselor operationale, precum si dezvoltarea retelei de parteneri si a gamei de produse si servicii.
Anul trecut, compania si-a modificat structura comerciala, activitatea fiind organizata pe segmente de activitate: Distributie, Industrial, Infrastructura si Cladiri.
 
Investitii de 10 milioane de euro
Lafarge Romania a investit 10 milioane de euro in 2014, fondurile fiind alocate pentru imbunatatirea activitatii de productie si a calitatii produselor, precum si pentru eficientizarea serviciilor si protectia mediului. Compania a demarat constructia unei instalatii de procesare a deseurilor cu scopul utilizarii acestora in productie. Proiectul are o valoare de circa 41 milioane de lei, din care 15,7 milioane de lei reprezinta fonduri europene. Investitia consta in executia unei instalatii care reduce clorul din gazele de ardere, permitand cresterea procentului de combustibil alternativ utilizat.
Printre cele mai importante proiecte in cadrul carora compania este furnizor sunt reprezentate de loturile 2 si 3 ale autostrazii Lugoj-Deva, Lafarge urmand a se implica si in executia tronsonului Targu Mures - Campia Turzii, cand va fi deschis santierul.
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Ubitech
MAKITA
FRONTALE
strabag nivel 1
theda mar
viarom
ERBASU CONSTRUCT
noark
leviatan
rigips
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander