PREFAB SA ia in calcul restrangerea activitatii si concedierea a 200 de angajati Imprimare
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 25 Oct 2019 14:24
Producatorul de BCA si elemente prefabricate din beton Prefab SA ia in calcul restrangerea activitatii de productie la fabrica din Calarasi in sezonul rece si concedierea a circa 200 de angajati, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.
"Avand in vedere apropierea sezonului rece, caracterizat prin restrangerea activitatii clientilor (constructori), este posibil ca pana la data de 01.12.2019 sa decidem restrangerea, pentru o anumita perioada, a activitatii anumitor sectoare de productie din cadrul Punctului de Lucru al societatii, situat in Calarasi, pe str. Bucuresti nr. 396, si implicit restructurarea posturilor din cadrul acestora prin concedierea colectiva a aproximativ 200 de angajati. ČŠn perioada de restrangere a activitatii societatea va desfasura doar activitatile necesare: de verificare, intretinere si reparatii ale utilajelor aflate in patrimoniul sau, precum si activitatile administrative curente", se precizeaza in documentul semnat de ing. Marian Petre Milut, presedintele Consiliului de Administratie al Prefab SA.
Potrivit celui mai recent raport financiar al companiei, la finele lunii iunie 2019 societatea angaja 394 de persoane, ceea ce inseamna ca jumatate din efectivul companiei va fi concediat.
Managerii Prefab si-au manifestat pesimismul legat de activitatea din 2019 inca de la jumatatea anului, cand, in raportul financiar al companiei se preciza: "In general, climatul economic in care ne desfasuram activitatea este caracterizat, in continuare, de fiscalitate excesiva, risc valutar cu influenta in pretul unor materii prime si materiale, cresterea semnificativa a cheltuielilor cu forta de munca, prin fixarea salariului minim la nivelul sumei de 3.000 de lei/ lunar si a celorlalte cresteri salariale substantiale determinate de acesta, cresterea preturilor materiilor prime si materialelor". De altfel, inclusiv pentru primul semestru al anului in curs, conducerea societatii avertizeaza ca "activitatea de baza a fost si este in continuare afectata de nivelul scazut al pietei materialelor pentru constructii atat civile, cat si industriale, de lipsa investitiilor in infrastructura nationala si lipsa fortei de munca calificata. Din punct de vedere valoric, procentul de realizare a productiei in semestrul I 2019 (BCA- realizat/ propus) este de 86,14%, iar procentul de realizare fizica a productiei (BCA - realizat/ propus) este de 86,73%".