PwC: Firmele pot realiza simulari pentru eficientizarea costurilor fortei de munca Imprimare
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 09 Sep 2020 12:30
PwC Romania lanseaza instrumentul online ”Workforce Cost Projection” pentru a ajuta organizatiile sa realizeze simulari ale impactului pe care il au masurile legislative aplicate recent in Romania in contextul pandemiei COVID-19 asupra costurilor cu forta de munca.
”Intr-un mediu de criza si in continua schimbare, managementul resurselor umane are nevoie de noi instrumente pentru a gestiona costurile cu forta de munca si pentru a lua decizii rapide in ceea ce priveste schimbarile de pe piata muncii, asa cum sunt lucrul de la distanta sau absenteismul. Instrumentul dezvoltat de noi isi propune sa ofere organizatiilor datele necesare pentru a intelege impactul masurilor legislative asupra planificarii fortei de munca si pentru a gasi cele mai bune solutii pentru mentinerea productivitatii si motivatiei angajatilor”, spune Oana Munteanu (foto), Senior Manager People and Organization PwC Romania.
Astfel, companiile pot realiza simulari pentru eficientizarea costurilor fortei de munca prin testarea diferitelor masuri legislative disponibile in contextul actual: reducerea timpului de lucru, somajul cu sau fara ajutor de la stat, concediile pentru parinti, concedieri sau conceptul „kurzarbeit„. De asemenea, scenariile pot fi construite diferentiat pe categorii de angajati (de exemplu pe grade sau structuri organizationale).
”Workforce Cost Projection” cuprinde de asemenea proiectarea schemelor de recompense, modelarea bugetelor de compensare si scenarii de planificare a fortei de munca.
Produsul a fost dezvoltat pe baza tendintelor pietei, a legislatiei si nevoilor specialistilor de resurse umane. Acesta este disponibil in Cloud si este aplicabil oricarei industrii, fiind destinat atat organizatiilor mari, cat si celor mici. PwC Romania va continua dezvoltarea acestui instrument pentru a modela impactul organizational al deciziilor referitoare la planificarea fortei de munca si bugetarea resurselor umane.
”Inainte de pandemie, studiul Human Resources Technology realizat de PwC arata ca trei sferturi dintre companii vor sa investeasca in solutii de tehnologie in domeniul resurselor umane pentru a-si imbunatati procesele. Date fiind conditiile determinate de perioada de lockdown si pandemie, organizatiile si-au accelerat strategiile de digitalizare si adopta din ce in ce mai mult tehnologiile in domeniul fiscal si HR, pentru a raspunde mai rapid schimbarilor din piata muncii, dar si de ordin legislativ”, a aratat Ionut Sas, Partener, Lider People and Organization PwC Romania.