Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Skillab: 6 motive pentru care profesionistii aleg o cariera in Project Management
Skillab: 6 motive pentru care profesionistii aleg o cariera in Project Management Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 21 Mar 2022 13:56
Reprezentantii Skillab, academie internationala pentru educatie in domeniul afacerilor, au remarcat un interes ridicat al romanilor pentru cursuri de Project Management, acesta fiind un parcurs tot mai cautat de specialisti din toate domeniile de activitate, atat ca un pas inainte in cariera, cat si ca reconversie profesionala. Potrivit Institutului de Project Management (PMI®), peste 22 milioane de noi locuri de munca vor fi disponibile in acest domeniu, in urmatorii 5 ani, la nivel global.
„Indiferent de industrie, managerul de proiect reprezinta o functie cu rol esential in buna functionare a unui departament, a unei organizatii. Intotdeauna va fi nevoie de profesionisti pentru planificarea si organizarea resurselor, iar mediul de lucru tot mai agil si concurential determina o cerere accentuata de profesionisti specializati. Ca urmare, observam un interes direct proportional venit dinspre posibilii candidati, care doresc sa se specializeze si sa capete cunostinte specifice in domeniu”, a declarat Raluca Neagu, CEO Skillab Romania.
Ce face un Project Manager si abilitatile necesare
Managerii de proiect ajuta la definirea obiectivelor oricarui proiect pe care organizatia lor il intreprinde si se ocupa de planificarea, organizarea si monitorizarea task-urilor, precum si de conducerea si gestionarea resurselor. De asemenea, acestia determina strategii pentru demararea proiectului, evalueaza constant livrabilele efectuate, pentru a se asigura ca sunt la cele mai inalte standarde, si in functie de provocarile ce apar, intervin cu decizii rapide pentru optimizare.
Prin urmare, pentru a avea succes, managerul de proiect trebuie sa detina sau sa dobandeasca o varietate de abilitati specifice. Pe langa abilitatile organizatorice foarte bune, acesta trebuie sa aiba o apetenta ridicata pentru provocari (problem solver), sa fie buni comunicatori, sa aiba cunostinte matematice peste medie pentru o raportare complexa si, mai ales, sa fie deschisi spre responsabilitati variate.
Motivele pentru care profesionistii romani aleg o cariera in Project Management
In urma unor sondaje realizate in randul prospectilor si cursantilor din Romania, Skillab a identificat urmatoarele argumente ca fiind cele mai importante motive pentru care acestia ar urma o cariera in Project Management:
- Cererea pentru specialisti in Project Management este din ce in ce mai mare. Project Management Institute (PMI®) estimeaza ca in urmatorii cinci ani vor fi disponibile 22 milioane de pozitii noi in PM.
- Managerii de proiect sunt indispensabili intr-o mare varietate de industrii. Managerii de proiect nu sunt la mare cautare doar in IT, ci si in industrii precum: serviciile de afaceri, petrol si gaze, finante si asigurari, productie, constructii si utilitati.
- Salariile pentru managerii de proiect sunt competitive. Salariul mediu al unui Project Manager in Romania este de 5.000 de lei net pe luna, conform datelor extrase din platforma Salario, comparatorul de salarii al platformei de recrutare online eJobs.
- Managerii de proiect fac cu adevarat diferenta in organizatie. Acestia au un impact direct nu numai asupra performantelor echipelor, ci si asupra rezultatelor financiare ale companiei.
- Pregatirea pentru un rol de Project Manager este similara cu cea a unui CEO. Ambele roluri au provocari si cerinte similare: lucrul cu si pentru investitori, echipe de proiect si clienti, presiuni si constrangeri financiare.
- Managerii de proiect sunt intr-o pregatire continua. Ei trebuie sa-si actualizeze in mod regulat cunostintele despre procese si structuri, piete noi, tehnologie, produse si servicii si clienti.
 
hiltiTERAPLASTALLBIMman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
leviatan
BMI_Icopal
CELCO 2020
Acvatot 2019
CDS
viarom
FRONTALE
rigips
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
theda mar
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023