Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - SOMACO: Doua saptamani de constientizare a importantei protectiei muncii
SOMACO: Doua saptamani de constientizare a importantei protectiei muncii Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 24 Sep 2020 13:58
Producatorul de materiale de constructii Somaco Grup Prefabricate, parte a Holcim Romania, se alatura in premiera campaniei "Zilele Securitatii si Sanatatii in Munca" (Zilele SSM), eveniment derulat pe o perioada de doua saptamani de grupul franco-elvetian LafargeHolcim.
Editia din acest an se desfasoara in context pandemic, cu respectarea masurilor suplimentare de protectie implementate de Somaco. Aceasta campanie include atat activitati specifice organizate in punctele de lucru, cat si initiative 100% online, precum intalniri cu specialisti pe subiecte legate de nutritie echilibrata, pastrarea imunitatii si prevenirea virozelor, managementul stresului, cursuri teoretice de prim ajutor, sesiuni virtuale de exercitii fizice.
Zilele SSM 2020 se axeaza pe bunele practici care se pot prelua din cadrul grupului LafargeHolcim pentru a crea un mediu de lucru mai sigur si mai sanatos. Mai precis, este vorba despre exemple de initiative de imbunatatire a sigurantei locurilor de munca, din care se poate invata si care pot fi implementate in cadrul Somaco Grup Prefabricate.
"Preocuparea pentru siguranta si sanatatea angajatilor nostri face parte din rutina noastra zilnica, dar pe parcursul Zilelor SSM a devenit subiectul central al activitatii noastre. Dorim sa contribuim, astfel, la constientizarea dezideratului Zero accidente si la dezvoltarea unei culturi de prevenire a riscurilor si accidentelor. Initiativa a fost foarte bine primita de catre colegii nostri. Si echipa de management a avut un rol important in desfasurarea evenimentului, membrii ei urmand sa se apropie si mai mult de activitatile operationale, pentru a putea contribui la promovarea unor solutii eficiente si la consolidarea culturii Zero accidente", a declarat Sorin Miron, directorul general al Somaco Grup Prefabricate. 
Pe parcursul celor doua saptamani, in operatiuni se organizeaza diverse activitati cu participarea directa a angajatilor si contractorilor, precum: instruiri pentru utilizarea corecta a stingatoarelor, exercitii pentru verificarea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta si evaluari de riscuri in echipa. Activitatile se deruleaza in grupuri restranse de oameni, cu mentinerea distantei si purtarea mastii de protectie, conform masurilor de siguranta specifice noului normal, in contextul pandemiei de Covid-19. Sunt organizate competitii sportive pentru angajati, dar si un concurs de desene pentru copii, toate acestea avand scopul de a sustine prioritatea Grupului – Siguranta si sanatatea pe primul loc.
 
***
Somaco Grup Prefabricate este unul dintre cei mai mari producatori de elemente prefabricate din beton utilizate in domeniul constructiei centrelor comerciale, logistice sau de productie din Romania. Detine sase fabrici (Adjud, Buzau, Roman, Teius si Timisoara), care asigura o acoperire nationala a proiectelor de constructii. Portofoliul de produse Somaco Grup Prefabricate cuprinde sistemul de zidarie si termoizolatie din BCA si gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructura electrica si rutiera, pentru sisteme de canalizare din beton. Compania are aproximativ 900 de angajati si a incheiat anul 2019 cu o afaceri de 60 de milioane de euro.
Incepand cu noiembrie 2019, Somaco Grup Prefabricate face parte din grupul Holcim Romania. Grupul de companii aflate sub umbrela Holcim Romania la nivel local include producatorul de ciment Holcim Romania (S.A), Somaco Grup Prefabricate (elemente prefabricate si BCA), Geocycle Romania (pre-tratarea deseurilor) si StartCasa (amenajari interioare).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
siniat
concelex
quadratum
Ubitech
rigips
Acvatot 2019
konsent
leviatan
ness project
EDIT-Structural
noark
theda mar
viarom
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander