Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - PREMIILE EURO-CONSTRUCTII - Premii de excelenta pentru tehnologii si capacitatea de inovare
Premii de excelenta pentru tehnologii si capacitatea de inovare
Premiile EURO-Constructii Publicat de Elena Icleanu 22 Iun 2015 10:20
Un numar de 20 de entitati juridice specializate in domeniul constructiilor si instalatiilor au primit trofee EURO-Constructii la categoria Inovatie si Tehnologie, sectiune in cadrul careia au fost recunoscute meritele firmelor care au lansat, in ultimele 12 luni, produse, solutii si sisteme inovatoare pentru piata de profil. Sectoarele de constructii si instalatii sunt, prin excelenta, cele mai dinamice in ceea ce priveste capacitatea de inovare si tehnologiile utilizate, astfel incat companiile laureate la aceasta categorie reprezinta, din punctul de vedere al juriului format din jurnalisti specializati, firme-etalon pentru viitorul constructiilor din Romania. Marile grupuri internationale aloca anual fonduri semnificative pentru cercetare si dezvoltare, toate inovatiile din domeniu realizate in alte tari fiind importate aproape imediat si adaptate cererii din tara noastra. Din acest punct de vedere, au un avantaj competitiv imens societatile care se ocupa de implementarea si exploatarea economica a noilor idei si produse.
 
Astfel, la categoria Inovatie si Tehnologie au fost premiate organizatiile urmatoare: Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania (AIIR), Asociatia Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS), Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Vata Minerala din Romania (APIVMR), Octagon Contracting & Engineering, Porr Construct, Bauer Romania, 3M, Schneider Electric, Brikston Construction Solutions SA, Saint-Gobain Glass Romania, Ursa Romania, Ruukki Romania, Macon Group, Duraziv, Viessmann, Grundfos Pompe Romania, Rettig, Hilti, Bergerat Monnoyeur si Minex Romania. Ca orice alta activitate manageriala, procesul de inovare trebuie sa fie planificat, organizat, dirijat si controlat, toate aceste aspecte aflandu-se in atentia juriului care a desemnat companiile si institutiile castigatoare. S-a luat in considerare, de asemenea, intregul management al implementarii inovatiilor in Romania, ca ansamblu al actiunilor efectuate pentru a favoriza emergenta proiectelor de inovare, a decide lansarea lor si a realiza comercializarea noilor produse sau implementarea de noi solutii in constructii, pentru cresterea competitivitatii.
 
Dezvoltare tehnologica fara precedent, in ultimii 20 de ani
In actualul mediu de afaceri din constructii, caracterizat printr-o puternica globalizare a pietelor si in contextul intensificarii concurentei si al complexitatii tot mai mari a relatiilor cu clientii, furnizorii, subcontractorii si angajatii, nevoia de a inova devine o conditie esentiala pentru succesul in domeniu. Ultimele doua decenii au adus in domeniul constructiilor inovatii care erau dificil chiar si numai de imaginat in perioada anterioara. Indiferent daca este vorba despre utilaje si echipamente tehnologice de mare capacitate, ce prezinta un grad infim de emisii toxice, despre scule electrice independente de reteaua de alimentare, prin intermediul carora se pot efectua operatiuni ce necesita o putere superioara, despre tehnici avansate de foraj caracterizate prin precizie, rapiditate si siguranta, despre solutii avansate de reabilitare a infrastructurii, toate acestea trimit cu gandul la posibilitatile multiple care exista si la depasirea unor obstacole ce pareau insurmontabile pana in urma cu putin timp. Suntem martori, in zilele noastre, la adevarate minuni ale tehnologiei, care asigura, de exemplu, posibilitatea ca o cladire cu o suprafata desfasurata de 5.000 mp sa consume la fel de mult cat una de 500 mp in urma cu 20 de ani. Asistam, de asemenea, la veritabile tururi de forta in ceea ce priveste productia de energie regenerabila, in special cea din categoria sistemelor integrate in structura imobilelor, tot mai multe cladiri moderne fiind dotate cu fatade fotovoltaice sau avand inserate in structura miniturbine eoliene. Problemele de consum aferente utilizarii instalatiilor de conditionare a aerului sunt de domeniul trecutului, solutiile bazate pe invertor si cele cu flux variabil constituind alternative viabile, de mare fiabilitate, promovate la costuri competitive. Mai pot fi amintite si posibilitatile practic nelimitate pe care le genereaza controlul la distanta al diverselor sisteme, echipamente si dispozitive, precum si gradul inalt de automatizare a proceselor - toate acestea contribuind la consolidarea caracteristicilor de ergonomie si facilitand transferul treptat al eforturilor umane din zona fizica spre cea intelectuala, in spiritul armonizarii sociale prevazute in cadrul teoriei sustenabilitatii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulman and machineTERAPLASTMESENBURG
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
BALTIC
rigips
viarom
FRONTALE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
BMI_Icopal
leviatan
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
hilti
CELCO 2020

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023