Agenda Constructiilor
Joi, 21 Ianuarie 2021
Home - Stiri - PREMIILE EURO-CONSTRUCTII - SIEMENS, etalon de performanta in tehnologii pentru cladiri
SIEMENS, etalon de performanta in tehnologii pentru cladiri
Premiile EURO-Constructii Publicat de Elena Icleanu 07 Iul 2017 10:06
Lider mondial pe piata cladirilor si infrastructurilor sigure, eficiente din punct de vedere energetic si prietenoase cu mediul, Siemens Building Technologies livreaza in Romania produse inovatoare pentru automatizarea cladirilor, controlul incalzirii, al ventilatiei si al aerului conditionat, precum si sisteme de securitate, iluminat si de umbrire de ultima generatie. Cu o istorie de peste 100 de ani la nivel national, grupul Siemens reprezinta un etalon pe piata locala de inginerie electrica, avand un portofoliu axat pe trei segmente de crestere: electrificare, digitalizare si automatizari, avand la baza inovatia tehnologica. Pentru aceasta capacitate de a veni, in permanenta, cu solutii noi care simplifica si usureaza viata, divizia Siemens Building Technologies Romania a primit Trofeul EURO-Constructii 2017, decernat lui George Zapan, Country Division Lead Building Technologies in cadrul companiei.
In anul fiscal anterior, incheiat la 30 septembrie 2016, Siemens Romania a raportat venituri totale de 160 de milioane de euro, in crestere usoara fata de nivelul din exercitiul financiar precedent. Numarul total de angajati ai companiilor Siemens din Romania a crescut la 1.936 de persoane, majorare determinata preponderent de evolutia echipelor din centrele de cercetare-dezvoltare IT si de extinderea activitatii de productie de pe plan local. "Am incheiat anul 2016 conform asteptarilor, pietele pe care activam avand un an stabil. In continuare, proiectele mari de infrastructura finantate din fonduri europene, alaturi de sectorul oraselor inteligente reprezinta domenii cu potential in Romania. Speram ca astfel de investitii sa fie continuate, pentru ca viitorul unei dezvoltari sustenabile sta in tehnologiile inteligente", a declarat George Costache, CEO al Siemens SRL. In ultimii doi ani, compania si-a dezvoltat semnificativ activitatile de cercetare-dezvoltare IT din Cluj-Napoca, unde numarul angajatilor a ajuns deja la 200 de persoane. Unitatea a fost deschisa in luna august 2014, in urma unei investitii initiale de 4,5 milioane de euro.
In Romania, Siemens detine patru fabrici, localizate in Sibiu si Buzias, unde produce sisteme si componente pentru automatizari si aplicatii industriale, precum si patru centre de cercetare-dezvoltare in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca.
Grupul Siemens a deschis primul birou din Romania in anul 1905, sub denumirea "Societatea Romana de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonima".
 
Inovatii pentru protectia la incendiu si securitate
Cu o experienta de peste 150 de ani in cercetarea si elaborarea solutiilor de protectie la incendiu, Siemens ofera produse si sisteme potrivite pentru orice tip de aplicatie sau cerinta in domeniu. De-a lungul timpului, compania s-a aflat in spatele marilor inovatii din domeniul protectiei la incendiu: primul detector automat de incendiu, tehnologia bazata pe algoritmi sau detectorul de incendiu pe baza de unde radio. Portofoliul Siemens include produse inovatoare atat pentru detectia incendiilor inca din faza incipienta, precum sistemul standard Cerberus® PRO si sistemul de top Sinteso™, cat si solutii de evacuare si de stingere optimizate pentru orice domeniu de activitate, dar si platforma Danger Management. Mai mult, grupul ofera si o gama vasta de produse si sisteme pentru securitatea cladirilor. Concepute special pentru a se incadra perfect in orice mediu si cu tehnologie de ultima generatie, produsele Siemens asigura detectie timpurie, control al accesului si supraveghere video - indiferent ca protejeaza caminul unei familii sau o cladire industriala.
 
Consum redus de energie bazat pe eficienta tehnologiilor folosite
Zilnic, oamenii isi petrec aproximativ 90% din timp in cladiri - fie ca este vorba de propria lor casa, de birouri sau fabrici, de scoli si universitati, aeroporturi sau spitale si unitati de asistenta. Avand la baza tehnologii de ultima generatie si o calitate superioara, completate de un design modern, produsele Siemens HVAC reprezinta solutia optima pentru a dezvolta cladiri cu performante inalte si cu costuri reduse de functionare. Portofoliul Siemens de produse HVAC ofera o multitudine de sisteme de control a climatizarii (pentru controlul incalzirii, al ventilatiei si al aerului conditionat), precum si produse specifice pentru fiecare domeniu de utilizare si pentru fiecare cerinta tehnica. Componentele HVAC sunt concepute astfel incat costurile de instalare si de functionare sa fie minimizate, pe de o parte, si sa beneficieze de un nivel ridicat de securitate in caz de defectiune, pe de alta parte.
 
Tehnologii si inovatii pentru eficienta
Siemens Building Technologies este lider mondial pe piata cladirilor si a infrastructurilor sigure, eficiente energetic si ecologice. La nivel local, Building Technologies activeaza din 2004 si ofera produse pentru protectie impotriva incendiilor, siguranta, sisteme de automatizare a cladirilor, sisteme de incalzire, de ventilatie si de aer conditionat (HVAC), precum si produse si servicii de management al energiei. Building Technologies ofera solutii avansate pentru sustenabilitatea, eficienta energetica si siguranta cladirilor. O noutate a portofoliului este reprezentata de platforma Desigo CC, cea mai mare platforma de administrare a cladirilor disponibila in prezent. Aceasta ofera informatii relevante pentru optimizarea fiecarui aspect al cladirilor - de la confort, iluminat si gestionarea energiei electrice pana la protectia la incendiu si securitate. 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLPLANAUTODESKelmas_1octVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
econet
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere