Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - PREMIILE EURO-CONSTRUCTII - TRANE, o marca consolidata de accentul pus pe cercetare-dezvoltare
TRANE, o marca consolidata de accentul pus pe cercetare-dezvoltare
Premiile EURO-Constructii Publicat de Ovidiu Stefanescu 19 Iun 2015 12:40
Unul dintre trofeele care au recompensat companiile locale la sectiunea "Reliable Brands", din cadrul galei de premiere EURO-Constructii 2015, a fost acordat companiei Trane Romania, subsidiara locala a grupului international cu acelasi nume - parte a concernului Ingersoll Rand. Avand o experienta indelungata pe piata autohtona, furnizorul global de solutii profesionale performante pentru racire si conditionarea aerului a reusit sa-si consolideze reputatia de marca de incredere in perceptia partenerilor locali. Portofoliul extins de echipamente, orientarea explicita spre inovatie, promovarea permanenta a unor solutii de mare impact asupra eficientei in exploatare, serviciile ireprosabile - toate acestea au constituit argumente suficiente pentru ca firma sa fie incadrata in categoria selecta a brandurilor de incredere, pe care consumatorii se pot baza, gratie caracteristicilor de fiabilitate specifice si altor elemente ce asigura, de regula, sustinerea beneficiarilor.
 
Produse si servicii complexe, disponibile pe toate meridianele
Cu o istorie de 130 de ani, grupul nord-american a devenit un deschizator de drumuri in domeniul conditionarii aerului, incepand cu 1913 contribuind, prin lansarea unor tehnologii inovatoare, la cresterea gradului de confort termic in cladirile de mari dimensiuni. Aportul tehnic la evolutia acestui domeniu de activitate este covarsitor. Astfel, Trane a promovat, pe rand, concepte fundamentale pornind de la masinile centrifugale de refrigerare si terminand cu actualul standard industrial CenTraVac, folosit pe scara larga in cadrul centrelor comerciale. Odata cu accelerarea procesului de globalizare, compania s-a integrat intr-o entitate de tip multi-brand, actualmente fiind parte a corporatiei Ingersoll Rand si furnizand solutii si servicii HVAC capabile sa deserveasca o paleta extinsa de clienti, pe toate meridianele globului. In prezent, evolutia firmei este accelerata, un accent deosebit fiind pus pe activitatea de cercetare-dezvoltare a unor produse noi, adaptate la directivele valabile la nivel mondial ce vizeaza protejarea mediului.
 
Echipamente de mare performanta la cladiri de referinta pe plan national
In Romania, societatea este prezenta de o jumatate de secol, printre primele echipamente instalate remarcandu-se cele de la o serie de obiective de referinta, precum Patriarhia Romana, Palatul Elisabeta, Institutul de Cercetare Pasteur, Aeroportul International "Henri Coanda" etc. Lansarea propriu-zisa a operatiunilor prin intermediul unei reprezentante proprii a avut loc in 2003, cele mai importante sisteme comercializate fiind chillere, ventilo-convectoare, instalatii de tip "roof-top" si centrale de tratare a aerului. O componenta importanta in cadrul activitatii subsidiarei locale este reprezentata de service, ce detine, in prezent, o cota de aproximativ 25% in cifra de afaceri a companiei. De asemenea, Trane Romania se implica activ in operatiuni de inchiriere, in mod permanent partenerii locali avand la dispozitie o flotila de echipamente specifice. Dintre cele mai recente obiective la care Trane Romania a livrat echipamente specifice de conditionare a aerului se disting centre comerciale precum Mall Vitan, AFI Mall, Promenada Mall, Mega Mall - Bucuresti, imobilele de birouri AFI Park 2, 3, 4 si 5, fabricile Ford - Craiova, Flextronics - Timisoara, Delphi - Iasi, Continental - Sibiu, E-ON si Hirschmann - Targu Mures etc.
 
Agenti inovatori de refrigerare pentru cresterea eficientei energetice
In contextul actual de eficientizare energetica, in care obiectivul major este acela de aliniere la directivele europene specifice, adaptarea produselor a insemnat respectarea stricta a catorva criterii de baza, precum: nivel superior de performanta energetica, nivel redus de zgomot, siguranta sporita in functionare a echipamentelor si crestere a gradului de indeplinire a exigentelor consumatorilor. Inovatia continua, de asemenea, sa se plaseze pe o pozitie centrala in cadrul preocuparilor conducerii grupului, fapt ce duce la consolidarea renumelui de marca de incredere. In acest sens, incepand cu 2014 a fost lansat un proiect ambitios, constand in promovarea unor solutii ce utilizeaza noii agenti de refrigerare HFO 1233zd - cel mai eficient agent frigorific HFO din industrie utilizat pentru echipamente de capacitati mari de peste 2,5 MW, respectiv R513 - un nou refrigerant ce va fi folosit ca agent frigorific la gama de chillere de capacitate medie. HFO 1233zd este o alchena de ultima generatie, o solutie non-inflamabila de joasa presiune, ce prezinta un coeficient de incalzire globala apropiat de zero (GWP=4). In ceea ce priveste cel de-al doilea produs, acesta se caracterizeaza printr-un GWP de doua ori mai mic decat cel al R134a - 1,1,1,2 tetrafluoretan - refrigerant folosit, in prezent, pe scara larga.
 
***
La nivel de grup, rezultatele financiare constituie o dovada clara a corectitudinii strategiei de dezvoltare implementate. In 2014, Ingersoll Rand a raportat o cifra de afaceri de aproape 13 miliarde USD, in crestere cu 4% fata de valoarea anuntata in anul fiscal precedent. In primul trimestru din 2015, veniturile din activitati operationale au cumulat 2,9 miliarde USD (+8%), din care 2,16 miliarde USD a fost contributia solutiilor de climatizare. Pe plan european, portofoliul de produse ale companiei a inregistrat imbunatatiri in proportie de peste 80%.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
C4E FORUMTeraSteelACADALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere