Agenda Constructiilor
Duminica, 31 Mai 2020
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ARABESQUE estimeaza o crestere de 5% a cifrei de afaceri din acest an
ARABESQUE estimeaza o crestere de 5% a cifrei de afaceri din acest an
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 11 Mai 2016 15:48
Compania Arabesque, unul dintre cei mai mari furnizori locali de materiale pentru constructii, a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de 1,54 miliarde lei, in crestere cu 2,6% fata de nivelul de 1,5 miliarde lei raportat la finele lui 2014. Pentru anul in curs, conducerea firmei estimeaza un avans de peste 5%, pana la 1,62 miliarde lei, datorat dezghetarii pietei imobiliare si revirimentului general din economie. Totodata, pe fondul adaptarii business-ului la conditiile pietei si extinderii paletei de produse si servicii in Romania si in strainatate, sefii Arabesque se asteapta la un profit net de aproximativ 47 milioane de lei in 2016, in crestere cu 4,9% de la nivelul de 44,8 milioane lei realizat in 2015. "Dupa un inghet relativ in constructii, atat firmele, cat si populatia revin in sectorul investitiilor pe fondul cresterii increderii in economie si a extinderii finantarii bancare pe acest segment. Datele confirma un trend pozitiv pentru business-ul Arabesque si pentru intreg sectorul constructiilor", a declarat Cezar Rapotan, principalul actionar al companiei.
Potrivit oficialului Arabesque, economia are nevoie, in contextul revirimentului economic, de investitii importante in sectorul constructiilor, mai ales in ceea ce priveste domeniul marii infrastructuri de transport.
 
Investitii de 8 milioane de lei, planificate in 2016
Arabesque a anuntat ca va investi, in acest an, 8 milioane de lei in dezvoltarea ofertei de materiale de constructii si de servicii "la cheie" pentru clienti, de la prelucrarea si fasonarea carcaselor pentru fundatii, la mixarea tencuielilor, debitarea panourilor de lemn, livrarea pe santier, consilierea tehnica de specialitate, organizarea de seminarii, lansarea de tehnologii si produse noi si, nu in ultimul rand, prin asigurarea unor stocuri optime si a unor preturi competitive.
In luna martie a.c., Arabesque a lansat magazinul din Pitesti, acesta devenind cea mai mare unitate de profil orientata catre clientii persoane fizice. "Exista o cerere in crestere pentru materiale de constructii necesare dezvoltarii de imobile si pentru renovarea si extinderea celor existente, acesta fiind si motivul aparitiei unor investitii majore in acest segment. Perspectivele indica faptul ca asistam la orientare a capitalului romanesc spre investitii cu efecte predictibile pe termen mediu si lung", a mai spus actionarul Arabesque.
Fondata in 1994, in Galati, compania Arabesque are, in prezent, 2.700 de angajati si o retea de 34 de centre comerciale si depozite, atat in Romania, cat si in Ucraina, Bulgaria si Republica Moldova.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelALLBIMCOVID-19ACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere