Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - BASF va construi o noua fabrica de reciclare a bateriilor in Schwarzheide, Germania
BASF va construi o noua fabrica de reciclare a bateriilor in Schwarzheide, Germania
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 27 Iun 2022 12:18
BASF va construi o fabrica pentru reciclarea bateriilor in Schwarzheide, Germania. Aceasta investitie consolideaza centrul de productie si reciclare a materialelor catodice (CAM - cathod active materials) al BASF din Schwarzheide. Fabrica are o locatie ideala pentru dezvoltarea activitatilor de reciclare a bateriilor, avand in vedere prezenta multor producatori de masini electrice si de baterii din Europa Centrala. Investitia va crea aproximativ 30 de noi locuri de munca, deschiderea fiind planificata pentru inceputul anului 2024.
Fabrica va asigura prima etapa din procesul de reciclare a bateriilor si tratarea mecanica a acestora. Materialul rezultat din prelucrarea mecanica este bogat in metale utilizate pentru producerea materialelor catodice: litiu, nichel, cobalt si mangan. Acesta va reprezenta materia prima pentru rafinaria hidrometalurgica pentru reciclarea bateriilor, pe care BASF intentioneaza sa o construiasca la jumatatea acestui deceniu.
„Prin aceasta investitie, facem urmatorul pas pentru a pune bazele unui lant valoric complet de reciclare a bateriilor la BASF, ceea ce ne permite sa optimizam complet procesul de reciclare si sa ne reducem amprenta de CO2”, a declarat dr. Peter Schuhmacher, presedintele diviziei Catalizatori din cadrul BASF. „Procesul complet de valorificare a materialelor, de la bateriile scoase din uz, pana la materiale catodice (CAM) pentru baterii noi, ne ajuta sa ne sprijinim clientii de-a lungul intregului lant valoric al bateriilor, reduce dependenta de materiile prime extrase din mine si permite o economie circulara.”
Reciclarea bateriilor este un factor important pentru reducerea amprentei de dioxid de carbon a vehiculelor electrice cu baterii si este esential pentru indeplinirea cerintelor politice ambitioase, de sustinere a circularitatii, in conformitate cu Regulamentul UE propus privind bateriile. Masurile propuse vor acoperi eficienta de reciclare a bateriilor litiu-ion, precum si recuperarea materialelor si obiectivele de continut reciclat pentru nichel, cobalt si litiu.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hidroplasto
hilti
CELCO 2020
strabag nivel 1
viarom
Acvatot 2019
leviatan
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
BMI_Icopal
leviatan
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
rigips
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere