Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - COS: Efervescenta pe piata de birouri din regiunea de Nord-Vest a Romaniei
COS: Efervescenta pe piata de birouri din regiunea de Nord-Vest a Romaniei
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 31 Mai 2024 09:07
COS, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii integrate de fit-out* si pionier al acestui segment in Romania, raporteaza venituri de peste jumatate de milion (0,6 milioane) de euro doar din inchirierea spatiilor de coworking, pe fondul cresterii accelerate a segmentului. 70% din veniturile totale pe segmentul de coworking au fost generate de Stables, spatiul detinut de COS in Cluj-Napoca.
Stables este un spatiu de aproape 1.000 mp, inaugurat de COS in 2020, care ocupa 2 etaje ale unei cladiri construite in urma cu 200 de ani, convertita dintr-o facilitate de productie intr-un spatiu de birouri modern, in urma unei investitii de 750.000 de euro. Capacitatea spatiului este de 86 de locuri destinate birourilor private, 16 birouri individuale si 20 de locuri hot-desk, o zona pentru socializare, 5 sali de sedinte si un centru de conferinte. Stables serveste, de asemenea, drept sediu si showroom pentru activitatea de fit-out COS in zona de nord-vest a tarii, unde este principalul jucator pe piata serviciilor de proiectare si constructie.   
COS raporteaza un grad de ocupare de 95% pentru Stables la sfarsitul anului 2023, in crestere cu 15 puncte procentuale fata de aceeasi perioada din 2022. In medie, aproximativ 95% dintre clienti considera ca designul are un impact pozitiv asupra productivitatii si creativitatii lor, apreciaza confortul si ergonomia spatiului si sunt de parere ca Stables este un partener de incredere.
 
 
Contrar estimarilor generale de piata, potrivit carora cererea pentru spatii de coworking din Cluj provine preponderent din segmentul freelancerilor - si nu cel al companiilor, 75% din veniturile Stables provin de la companii cu o prezenta solida pe piata sau de la mari corporatii.
"In doar 4 ani de activitate la Cluj, am reusit sa pozitionam brandul Stables drept unul de referinta pentru spatiile de coworking. Un diferentiator clar pentru Stables pe piata este grija pe care o acordam clientilor nostri, dincolo de serviciile oferite, designul vibrant si spiritul de comunitate pe care il inspira spatiul. Dupa cei 26 de ani de experienta solida in design si in business-ul de birouri acumulati de COS in Romania, pionieratul in acest nou segment de coworking este un pas firesc inainte pentru noi." declara Marius Marza, Director National de Vanzari COS si Managing Partner Stables.
Potrivit datelor interne COS, cererea tot mai mare de spatii de birouri de coworking este corelata cu dezvoltarea constanta a segmentului de tehnologie si a start-up-urilor, companiile aflate la inceput de drum preferand sa se orienteze catre birouri comune si spatii de coworking, care permit dezvoltarea ulterioara a afacerii. 
In 2023, portofoliul de clienti ai Stables, a provenit in proportie de 70% din segmentul start-up-urilor si al tehnologiei. Portofoliul extins Stables include clienti din sectoare precum tehnologia informatiei (IT), transporturi, servicii juridice, infrastructura inteligenta, servicii creative, marketing, comert electronic, arhitectura, segmentul bancar si imobiliare. Portofoliul de clienti Stables include companii precum Datacor, Kinaxis, ComputaCenter, BNP Paribas, Picsart, Speedwell, Evo Marketing, Studio Contextual, ICG si altii.
Conform datelor interne COS, suprafata totala de spatii de birouri de coworking din Cluj s-a dublat in ultimii 2 ani si urmeaza tendintele globale de crestere. Desi, in prezent, piata nu evolueaza in acelasi ritm ca in anii trecuti, aceasta continua sa creasca mai rapid decat alte componente ale pietei de birouri, apreciaza specialistii COS.
 
 
Lansat in 2020, Stables ofera un mediu de coworking premium, adaptat pentru antreprenori si companii multinationale, un spatiu de evenimente pentru comunitate si un showroom pentru proiectele proprii de design interior si constructii realizate de COS. In prezent, numarul angajatilor clientilor care folosesc spatiul este de peste 150 de persoane in regim hibrid, cu o medie de aproximativ 75 de persoane care vin la birou in fiecare zi. Stables are o capacitate totala de 122 de locuri, intr-un spatiu de 1.000 mp.   
"Aceasta dinamica arata in mod clar potentialul de crestere al segmentului, iar noi continuam sa ne concentram pe dezvoltarea unei comunitati de coworking diversificate, pe organizarea de evenimente atractive, precum si pe proiectele noastre de design interior si constructii.", adauga Marius Marza.
Activ pe piata locala din 1998, COS [Corporate Office Solutions] este unul dintre cei mai mari furnizori de solutii de amenajare complete pentru spatii interioare din Romania si activeaza pe intregul spectru al segmentelor relevante de piata: segmentul spatiilor de birouri, industriale (amenajari interioare in parcuri logistice si facilitati industriale), al ospitalitatii (hoteluri, restaurante), al sanatatii (interioare pentru clinici si spitale) si cel educational (scoli private si publice). COS detine in prezent 4 birouri nationale, dintre care 2 sunt dedicate segmentului de coworking si serviciilor de inchiriere de birouri, MASIA (Bucuresti) si Stables (Cluj). COS a ajuns la un volum total de peste 2.850 de clienti si peste 20.000 de proiecte. COS are parteneriate solide si de lunga durata in Romania cu furnizori precum Steelcase si Interface, lideri internationali pe segmentele de mobilier, respectiv solutii pentru pardoseli profesionale, dar si cu producatori locali.
Actionarul majoritar COS este fondul de investitii SARMIS Capital.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
noark
SSAB
Ubitech
Acvatot 2019
CDS
konsent
EDIT-Structural
BogArt
strabag nivel 1
viarom
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
quadratum
concelex
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
siniat
ness project
rigips
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander