Agenda Constructiilor
Joi, 07 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ELIS Pavaje si-a propus o crestere de 20% a cifrei de afaceri din acest an
ELIS Pavaje si-a propus o crestere de 20% a cifrei de afaceri din acest an
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 10 Aug 2023 06:25
Elis Pavaje, lider al pietei de prefabricate mici din beton, si-a propus o crestere de 20% a cifrei de afaceri din acest an, pe fondul dezvoltarii capacitatilor si al extinderii gamelor de produse. Compania comercializeaza pavele, dale si borduri din beton vipropresat si piatra andezit, precum si placi ceramice pentru exterior, iar recent si-a extins serviciile si in domeniul antreprenoriatului general pentru lucrari de infrastructura.
Elis Pavaje a incheiat anul 2022 cu o cifra de afaceri de 380,7 milioane de lei, in urma unei cresteri de peste 21% fata de nivelul din 2021, confirmandu-si pozitia sa de lider pe piata de pavaje din Romania.
"Conform rezultatelor studiului sectorial, realizat de Neomar Consulting, pe baza rezultatelor din 2022, Elis Pavaje isi reconfirma pozitia de lider al pietei de prefabricate mici din beton, cu 25,5% cota de piata. Cea mai mare crestere, fata de anul precedent, a fost obtinuta prin reteaua de companii de montaj colaboratoare, respectiv de peste 40%, ca urmare a necesitatii crescute in piata de servicii specializate. Speram ca acest segment sa se dezvolte si in 2023", a declarat Emil Gota, directorul general al Elis Pavaje.
Potrivit datelor din piata, in prima parte a anului 2023, in sectorul privat, pe fondul scaderii asteptate a numarului de autorizatii si al cresterii preturilor din 2022, care necesita o rebugetare a unor proiecte, s-a observat o scadere usoara a volumului acestor lucrari. "Pe piata rezidentiala, evolutia depinde de imbunatatirea conditiilor de creditare si de evolutia preturilor, care ar permite incurajarea investitiilor personale. Pentru sectorul de stat, premisele acestui an sunt bune, sunt multe investitii in derulare, rezultatele asteptate sunt pozitive", a adaugat managerul Elis Pavaje.
 
 
Departamentul de antrepriza a generat 25% din businessul anului 2022
Departamentul de antrepriza al Elis Pavaje a generat aproximativ 25% din cifra de afaceri inregistrata in 2022. Compania a castigat mai multe proiecte, la care continua sa lucreze si in acest an: reabilitarea infrastructurii retelei de transport public urban din municipiul Alba Iulia, reasfaltarea DN1 intre Alba Iulia si Aiud, modernizarea drumului judetean DJ107I "Transalpina de Apuseni", care strabate o zona pana acum inaccesibila si va lega Muntii Apuseni de autostrada, la Aiud.
In ceea ce priveste productia, in 2023 Elis Pavaje a introdus noi modele de pavaj in oferta, printre care se afla Umbra D10 si Dreptunghi D10, cu dimensiuni de 40x10x6 cm, care au fost dezvoltate conform cerintelor clientilor.
"Suntem in permanenta atenti la trendurile din piata si la nevoile clientilor si incercam in fiecare an sa lansam produse cat mai diverse. Pentru a creste productivitatea in productie, rolul esential il joaca tehnologia in optimizarea operatiunilor noastre si, prin urmare, unul dintre obiectivele noastre principale este de a ne actualiza si moderniza continuu echipamentele, prin inlocuirea utilajelor invechite cu o tehnologie mai eficienta si mai avansata", a mai spus Emil Gota.
 
 
Provocarile vin din inflatie si conditiile restrictive ale pietei de constructii
In ceea ce priveste majorarile de preturi din ultimii doi ani, managerul Elis Pavaje spune ca o parte a acestora au fost suportate de catre companie, insa, pentru a atenua socul cresterii preturilor, un procent a fost transmis mai departe catre clienti. "Speram ca evolutia preturilor materiilor prime sa se stabilize si, in acest fel, sa favorizeze cresterea pietei de profil. 
Alte provocari intampinate in activitate sunt reprezentate de conditiile restrictive ale pietei, care au impact direct asupra felului in care ne realizam bugetele, dificultati in a gasi personal necesar activitatii noastre sau optimizarea proceselor interne. Cu toate astea, ramanem proactivi atat in ceea ce priveste adoptarea tehnologiei, cat si in dezvoltarea personalului, ne angajam sa facem fata provocarilor si, in cele din urma, sa ne atingem obiectivul de a ne mentine pozitia de lider al industriei. Credem cu tarie ca, prin masuri de planificare strategica si cu o echipa dedicata, putem continua sa prosperam chiar si in conditiile unei piete dificile", a adaugat Emil Gota.
Elis Pavaje detine 5 unitati de productie, localizate in Petresti (judetul Alba), Vintu de Jos (Alba), Stoenesti (Prahova), Secuienii Noi (Neamt) si Arad, aceasta din urma fiind inaugurata la inceputul acestui an, in urma unei investitii de 20 de milioane de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
theda mar
strabag nivel 1
noark
grundfos
viarom
BALTIC
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Acvatot 2019
MAKITA
CDS
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
BA 2023
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu