Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - KADRA participa la proiecte de constructie si modernizare de clinici si spitale
KADRA participa la proiecte de constructie si modernizare de clinici si spitale
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 21 Iun 2021 06:19
Sistemul medical din Romania a fost pus a grea incercare de pandemia de COVID-19, care a scos la iveala neajunsuri mai vechi ale acestuia. Pe langa suprasolicitarea personalului medical, majoritatea unitatilor sanitare s-a confruntat si cu suprasolicitarea aparaturii existente, uneori depasita sau insuficienta, dar si cu lipsa unor solutii eficiente de acces, evacuare sau securizare a spatiilor destinate ingrijirii pacientilor. Pandemia a pus reflectorul pe cateva dintre problemele mai vechi cu care se confrunta sistemul medical din Romania si un lucru este cat se poate de cert: spitalele din Romania au nevoie de imbunatatiri urgente ale infrastructurii, e nevoie de spitale noi, care sa corespunda celor mai noi standarde de siguranta si incredere. Dupa un an cu multe provocari pentru sistemul de sanatate, zeci de unitati din domeniul medical un inteles importanta investirii in solutii de acces automate care sa duca la cresterea sigurantei pacientilor si a personalului medical, iar printre ele s-au numarat spitale si clinici din Brasov, Bucuresti, Arad, Sibiu, Oradea, Mures, Craiova, Mioveni, Medgidia, Baia Mare, Suceava si Viseul de Sus. In toate acestea au fost implementate solutii KADRA, care pun siguranta pacientilor si cadrelor medicale pe primul plan, oferind cele mai moderne solutii automatizate de inginerie de acces, care corespund celor mai noi si ridicate standarde internationale. Chiar de curand doua mari Spitale Clinice Judetene de Urgenta din Romania UPU Craiova si UPU Oradea, precum si Spitalul Judetean din Bistrita si Spitalul Judetean Alba au inceput sau au finalizat deja ample proiecte de modernizare sau extindere.
„Ne bucura foarte mult faptul ca exista in acest moment tot mai multe proiecte de reabilitate de spitale si suntem siguri ca, mai devreme sau mai tarziu, managerii de spitale si statul vor face investitii majore in cladirile deja existente sau in cele noi, care se vor construi. Noi, la KADRA, suntem pregatiti sa oferim nu doar cele mai moderne sisteme de acces in unitatile medicale, ci venim si cu know-how-ul si experienta adunate in peste 20 de ani, in care ne-am specializat in usi tehnice specializate pentru spitale si unitati medicale. Ne-am folosit de toata experienta noastra pentru a crea gama Tormed, un set complet de solutii adaptate exigentelor din acest domeniu, care cuprinde usi curate de salon, usi etanse si semietanse pentru mediu controlat, usi cu insertie de plumb pentru camere de radiologie, usi rapide pentru accesul ambulantelor, sisteme automate de gestionare a parcarilor spitalelor, precum si o platforma software de gestionare eficienta a resurselor umane din unitatile medicale. De asemenea, specialistii de la KADRA monteaza si se ocupa de mentenanta sistemelor automate de acces,a usilor specializate pentru sectorul medical, a sistemelor de protectie la foc, astfel incat cadrele medicale si pacientii sa se bucure de siguranta si confort”, spune Andreea Strugaru, Managing Partner si Director de Marketing KADRA.
Modernizarea UPU Craiova cu sisteme automate de acces si de protectie la foc de la KADRA
Unitatea de Primiri Urgente a spitalului Judetean Craiova trece printr-un amplu proces de modernizare si extindere, la care KADRA a participat inca din faza de proiect, din 2018.
Solutiile specifice de control acces propuse de KADRA au fost concepute pentru functionalitatile specifice unui spital care sa faciliteze un acces rapid si sigur intre diverse zone si sa beneficieze de posibilitati de igienizare frecventa cu substante biocide specifice (usi rezistente la astfel de solutii).
Echipele KADRA au montat la UPU Craiova usi curate si semiermetice, automatizari pentru usi batante pentru saloane. Acest tip de usa de salon corespunde cerintelor de medii controlate din spitale, constructorilor, montatorilor si, prin design-ul rafinat, satisface si viziunea arhitectilor. Totodata, usa are o constructie care nu permite depunerea prafului, avand, optional, un geam coplanar cu blatul; datorita materialelor folosite (HPL) poate fi curatata cu substante specifice fara a se degrada.
Au fost montate, de asemenea si usi culisante automate, care inlesnesc circulatia intre diverse zone ale sectiei nou construite precum si usi metalice rezistente la acid antimicrobian.
Pentru sporirea nivelului de securitate la incendii, conform normativelor in vigoare au fost montate doua cortine exterioare rezistente la foc, produse inovatoare ce folosesc un material flexibil, subtire si usor (tesatura de fibra de sticla armata cu otel inoxidabil inalt aliat), cu rezistenta la foc.
Usi automate de la KADRA pentru cea mai moderna Unitate de Primiri Urgente din Romania, la Spitalul Judetean Oradea
Spitalul Judetean de Urgenta Oradea a facut investitii majore intr-o noua Unitate de Primiri Urgente, transformand-o astfel in cea mai moderna unitate de acest fel din tara. Ea a fost construita in prelungirea Spitalului Judetean, are trei niveluri si va deservi bolnavi din vestul Romaniei. Suprafata utila a crescut, astfel, de la 350 la 1.500 de mp, spatiul respectiv permitand acomodarea a 50 de pacienti in conditii de maxima siguranta.
Specialistii KADRA au oferit consiliere inca din faza de proiect si au fost in permanenta legatura cu arhitectul care a gandit noua cladire. Tocmai acest lucru a permis propunerea de solutii potrivite si eficiente care sa faciliteze circulatia neingradita in noua cladire si sa ii maximizeze functionalitatile specifice. Astfel, proiectul a fost cu atat mai complex cu cat a fost derulat in mai multe etape si s-a lucrat in zone ale spitalului care erau in continuare functionale.
Pentru blocul operator din cadrul unitatii de primiri urgente au fost alese usile ermetice Tormed, usi cu inchidere totala, iar optiunea de usi semiermetice a fost aleasa pentru zonele de urgente, diferite depozite de pe sectie si pentru a delimita noua cladire de corpul principal de spital.
In total, au fost montate 22 usi glisante Tormed ermetice si semiermetice, 17 usi automate Record, 5 usi glisante rezistente la foc Novoferm, 17 usi batante Tormed, fiecare cu rolul si specificitatile sale, in functie de zona delimitata si de circuitele implicate (triaj, urgente, resuscitare, izolare, decontaminare, etc).Urmeaza o a treia etapa a acestui proiect, in perioada urmatoare, cu instalarea a inca 80 de usi batante Tormed.
De asemenea, noua cladire respecta toate exigentele in ceea ce priveste securitatea la incendii, fiind conceputa in asa fel incat sa permita evacuarea rapida a pacientilor si personalului medical in caz de urgenta.
Modernizari cu solutii KADRA si in Spitalele Judetene din Bistrita si Alba
Si Spitalul Judetean din Bistrita a trecut in ultimii ani printr-un proces de modernizare si a apelat la solutiile automate de acces de la KADRA, atfel ca nu mai putin de 100 de usi au fost montate in acest spital. In urma procesului de extindere a Spitalului Judetean Alba, specialistii KADRA monteaza si acolo usi noi in zona de urgente a spitalului, care vor ajuta la realizarea unei zone eficient delimitate si a unor fluxuri conforme standardelor necesare.
La Centrul Medical Transilvania beneficiarul proiectului s-a implicat alaturi de echipele KADRA sa gaseasca cele mai bune solutii de acces automate si protectie la foc, care sa ofere siguranta si confort. Astfel, aici s-au instalat solutii tehnice la standarde internationale, precum: usi Tormed batante actionate automat contactless, usi si cortine speciale rezistente la foc de la KADRA.
In plina pandemie, compania KADRA, integrator de solutii automate inovative de acces, a implementat numeroase solutii pentru siguranta cetatenilor: de la un model nou de termoscaner, un dispozitiv multifunctional pentru controlul accesului si turnicheti cu functie de igienizare si termoscanare, la panouri separatoare antivirus concepute sa asigure distantarea sociala atat in birouri, cat si in spatii deschise, la usi automate rotative sau solutii care asigura aerisirea automata a spatiilor in care se afla concomitent mai multi oameni.
Pe langa contributiile la spitalele din tara, KADRA a implementat pe timpul starii de urgenta solutii de acces si la Spitalul Filantropia si Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie, la Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, dar si alte unitati medicale din Bucuresti.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021ALLBIMVideoConfAC-iuljungheinrichTERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
leviatan
Acvatot 2019
leviatan
cv water 2021
hidroplasto
CELCO 2020
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
econet
AHK 2018
bienala
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere