Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - LEIER: Crestere de 132% a vanzarilor de prefabricate, in primele 5 luni ale anului
LEIER: Crestere de 132% a vanzarilor de prefabricate, in primele 5 luni ale anului
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 02 Aug 2022 06:16
Grupul Leier, lider pe piata de materiale de constructii din Romania, a inregistrat o crestere de 132% a cifrei de afaceri din primele cinci luni ale anului in curs, raportat la perioada corespunzatoare din 2021. Evolutia vine dupa o crestere de 51% a businessului realizata anul trecut si confirma trendul puternic ascendent pe care se inscrie compania, datorat investitiilor majore realizate in ultimii doi ani.
"Primele 5 luni ale anului 2022, intr-o comparatie cu perioada similara a anului precedent, au adus Grupului Leier o crestere procentuala a cifrei de afaceri de 132%, fapt care nu poate decat sa ne bucure si sa ne demonstreze ca experienta de peste 55 de ani in productia de vibropresate din beton pe care Grupul Leier o are a fost benefica si dezvoltarii afacerilor din Romania. Businessul de prefabricate din beton este intr-o continua extindere, pentru ca ne pregatim de lansarea fabricii de profil de la Iasi. Asadar, pentru noi, acesta este un important pas in penetrarea pietei de est cu produse de un inalt standard calitativ din gama Leier Kaiserstein", a declarat Mihaela Haidiner, Manager General de Vanzari Leier si Manager Leier Sighisoara.
Pentru intregul an in curs, conducerea companiei estimeaza o mentinere a tendintei de crestere, mizand pe calitatea produselor, pe parteneriatele solide construite de-a lungul anilor, pe investitiile ce permit scaderea costurilor cu transportul si pe cresterea capacitatii de productie.
 
 
Potrivit datelor companiei, cifra de afaceri inregistrata in cele doua fabrici de prefabricate din beton, de la Unirea (Alba) si Catcau (Dej), a fost de 27 milioane de lei in 2021, in crestere cu 51% comparativ cu anul anterior, evolutie datorata mai ales majorarii capacitatii de productie prin deschiderea fabricii de la Catcau. Anul trecut, compania a investit intr-o linie de productie cu scopul diversificarii gamei de prefabricate din Romania si in 2022 a introdus pe piata brandul Leier Kaiserstein, cu un portofoliu variat de dale, pavele si elemente de gard premium. De asemenea, prin fabrica Leier Catcau, a inclus in gama de produse boltari prefabricati, un produs special conceput pentru constructia unor garduri durabile si estetice.
"Inaugurarea unei noi fabrici in zona de vest a tarii a venit natural, in urma cererii de pe aceasta piata. De asemenea, ne concentram pe extinderea business-ului de vibropresate pe intreg teritoriul Romaniei. In prezent, cele doua puncte de lucru deservesc piata la nivel national printr-o retea de distributie foarte solida, prin parteneriate de lunga durata, in care am crezut si alaturi de care am reusit sa devenim astazi unul dintre cei mai importanti competitori ai pietei de materiale de constructii. In ceea ce priveste piata de vibropresate, avem incredere ca investitiile realizate in calitatea productiei, alaturi de adaptabilitatea si viziunea noastra de business, sunt un puternic atu pe o piata extrem de competitiva", a precizat Mihaela Haidiner.
 
Investitii de circa 100 milioane euro in ultimii 3 ani
Investitiile realizate de Grupul Leier in Romania in ultimii trei ani cumuleaza aproximativ 100 de milioane de euro, din care aproximativ un sfert sunt directionati catre noua unitate de productie de prefabricate din beton de la Iasi. Pentru acest an, conducerea Leier are in plan sa majoreze capacitatea de productie si sa aduca pe piata din estul tarii o gama variata de produse premium pentru amenajari.
"Ramanem fideli principiilor noastre de business, bazate pe transparenta, incredere si respect, care ne-au ghidat activitatea curenta si credem cu tarie ca ne ajuta in reflectarea evolutiei viitoare. Tocmai de acea, suntem in permanenta conectati cu posibilitati noi de investitie, care sa ne permita sa pastram un standard inalt calitativ, sa diversificam gama de produse astfel incat sa ne adaptam cerintelor si preferintelor clientilor Leier, sa mentinem cel mai bun raport calitate-pret si sa fim alegerea numarul unu a tuturor clientilor", a mai spus Mihaela Haidiner.
 
 
Estimarile grupului pentru perioada urmatoare se mentin optimiste, in pofida contextului marcat de incertitudine si costuri in crestere cu materiile prime, energia si transportul. "Inflatia afecteaza in mod direct activitatea noastra de productie, dat fiind faptul ca facem eforturi constante sa mentinem preturile la cel mai jos nivel posibil, pentru a putea satisface cererea. Toate acestea se reflecta direct in relatia cu partenerii Leier Romania, cu care incercam sa mentinem o comunicare constanta si transparenta, care sa ajute la functionalitatea partilor implicate. Poate cel mai greu de estimat in aceasta perioada este comportamentul clientului final, care, datorita insecuritatii dar si dificultatilor financiare, poate stagna in deciziile de achizitie a unei locuinte sau de constructie. De-a lungul ultimilor ani, ne-am propus reducerea costurilor de productie si apropierea fata de client, care sa ne permita diminuarea preturilor practicate. Iata ca deciziile noastre au fost de bun augur si, intr-o perioada destul de dificila, inregistram o crestere majora a businessului de vibropresate si ne pregatim de inaugurarea unui nou punct de lucru care sa ne ajute la indeplinirea obiectivelor propuse", a declarat reprezentanta Grupului Leier.
***
Pe langa divizia de prefabricate din beton, cu cele doua unitati de la Unirea si Catcau, Grupul Leier detine in Romania fabrici de zidarie si tigla ceramica la Iasi si Sighisoara, care au fuzionat anul trecut si au realizat, impreuna, vanzari cumulate de 259 milioane de lei. A 5-a fabrica va fi deschisa in localitatea Simand (judetul Arad), dupa finalizarea investitiei in noua sectie de prefabricate de la unitatea din Iasi, pentru diversificarea productiei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
konsent
strabag nivel 1
BogArt
EDIT-Structural
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
siniat
leviatan
SSAB
CDS
rigips
CONCEPT STRUCTURE
noark
concelex
SIGM
Arduro
viarom
Acvatot 2019
quadratum
ness project
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander