Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - LEIER: Crestere de 30% la caramida Brikston si initierea productie de prefabricate
LEIER: Crestere de 30% la caramida Brikston si initierea productie de prefabricate
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 20 Oct 2020 13:48
In prima jumatate a anului 2020, Grupul Leier, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din centrul si estul Europei, a inregistrat pe plan local cresteri in vanzarile de caramizi, tigle ceramice si prefabricate din beton si preconizeaza cel mult o evolutie stagnanta pana la finalul anului, in situatia in care criza sanitara va impune inchiderea santierelor.
Potrivit companiei, gama de caramizi Leier Brikston a inregistrat in primul semestru al acestui an o crestere de peste 30% fata de aceeasi perioada a anului anterior, fiind a doua cea mai profitabila si productiva companie din clasamentul national al producatorilor de materiale ceramice. Cea mai mare crestere a vanzarilor a fost inregistrata pe segmentul magazinelor DIY, fapt explicat de companie prin migrarea noii generatii de proprietari dinspre blocurile de apartamente catre case, acolo unde pot realiza aplicatii cu astfel de produse, precum sobe sau gratare.
„Remarcam faptul ca noua generatie de proprietari migreaza catre locuinte unifamiliale, datorita posibilitatii derularii activitatilor in aer liber prin accesul la curte. Incercam intotdeauna sa ne adaptam fiecarui proiect, fie ca vorbim de zona rezidentiala sau doar de o casa, tratand clientul cu maxima seriozitate. Satisfactia acestuia este principalul factor care ne-a ajutat de-a lungul anilor sa avem o crestere constanta a business-ului.” a declarat Adrian Minzat, Director General Leier Brikston.
In ceea ce priveste gama de tigla ceramica Leier Terra Rosa, aceasta a inregistrat cresteri pe segmentul inlocuirilor, ceea ce, potrivit companiei, indica eventuale reparatii realizate in prima parte a anului. De asemenea, o usoara crestere a fost remarcata si pe segmentul formatelor mici de elemente prefabricate de beton – dale si pavele.
Prima jumatate a acestui an a insemnat pentru Grupul Leier importante mutari pe piata materialelor de constructii. Astfel, achizitia fabricii Siceram Sighisoara si includerea in portofoliul companiei a tiglei ceramice au generat o crestere a volumului de productie a zidariei ceramice.
„Leier Siceram a fost rapid integrata in reteaua existenta de fabrici Leier de pe teritoriul Romaniei. Pozitia centrala din punct de vedere geografic este extrem de favorabila si permite lansarea de oferte pentru o gama extinsa de produse. Avem astfel posibilitatea sa propunem la vanzare atat produse ale fabricilor din Romania, cat si produse fabricate in unitati de productie din Ungaria. Remarcam de asemenea apetitul clientilor catre produsele din gama premium, cum ar fi caramizile slefuite sau cele cu izolatie. In general, clientii sunt mai bine informati si mai selectivi in ceea ce priveste calitatea produselor si avem certitudinea ca produsele premium vor avea o vizibilitate mai mare in piata materialelor de constructii in viitorul apropiat”, a declarat Mihaela Haidiner, Director General Leier Siceram.
Planuri de viitor pentru Grupul Leier
Dupa preluarea fabricii Siceram de la Sighisoara, Leier isi consolideaza pozitia pe plan local prin constructia unor noi fabrici la Catcau, judetul Cluj, si Simand, judetul Arad. Prima dintre acestea, cea din judetul Cluj, va demara productia de prefabricate de beton incepand cu luna martie a anului 2021, urmand ca unitatea din Arad sa inceapa productia in acelasi an, din luna noiembrie.
„Ca urmare a acestor schimbari incercam sa optimizam si sa modernizam liniile noastre de productie pentru a putea satisface cererile tot mai crescute de sisteme complete de canalizare. Investitiile pe care le facem arata faptul ca ne dorim sa crestem capacitatea noastra de productie si sa beneficiem de o diversificare a portofoliului Leier de produse. Cresterea continua a solicitarilor din partea partenerilor noastri nu poate decat sa ne bucure si sa ne motiveze in intreaga noastra activitate.” a declarat Cristian Suciu, Director General Leier.
In prezent, portofoliul extins de produse al Grupului se divizeaza in materiale ceramice pentru zidarie, sub brandurile Leier | Brikston si Leier | Termobloc, invelitori ceramice sub brandul Leier | Terra Rosa, cosuri de fum si elemente prefabricate din beton sub brandul Leier. De asemenea, compania realizeaza import pentru produse din cadrul grupului, satisfacand astfel o cerere extinsa a nevoilor de constructie din Romania.
Pe langa cresterea de tip extensiv, Leier investeste in cele trei fabrici operationale din Romania. La Sighisoara si Unirea, investitiile sunt bazate pe imbunatatirea calitatii muncii si a procesului de productie, iar fabrica de la Iasi beneficiaza in prezent de o investitie intr-o sectie noua de productie a prefabricatelor de beton.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
rigips
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
siniat
viarom
noark
concelex
EDIT-Structural
konsent
MAKITA
SSAB
strabag nivel 1
theda mar
quadratum
Acvatot 2019
Arduro
BogArt
ness project

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander