Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - LEIER investeste 25 milioane de euro in dezvoltarea productiei din Romania
LEIER investeste 25 milioane de euro in dezvoltarea productiei din Romania
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 24 Aug 2020 10:46
Companiile din Romania ale grupului Leier, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din centrul si estul Europei, deruleaza in prezent investitii de peste 25 milioane de euro, cumulat, in dezvoltarea productiei locale. 
Investitiile aflate in desfasurare presupun, astfel, deschiderea a doua fabrici de betoane in judetele Cluj si Arad, edificarea unei noi sectii de prefabricate din beton la Iasi, precum si dezvoltarea, respectiv tehnologizarea proceselor de productie in fabricile detinute de Leier in Romania.
Grupul este prezent pe piata locala din 2006, fabrica de la Alba fiind prima din Romania deschisa sub tutela sa. Ulterior, mizand pe o strategie de dezvoltare, respectiv creare a unui brand de succes pe piata romaneasca a materialelor de constructii, Leier a cumparat in 2018 cea mai mare fabrica de caramida la nivel national - Brikston, iar in 2019 si-a consolidat pozitia prin achizitionarea Siceram - singurul producator de tigla si blocuri ceramice din Romania.
 
LEIER ROM, prima fabrica din portofoliul Grupului Leier in Romania 
Potrivit datelor companiei, cifra de afaceri inregistrata de Leier Rom in anul 2019 a fost de peste 5 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de anul precedent. Aceasta are la baza productia de prefabricate din beton - elemente de cofraj, zidarie, elemente pentru sisteme de canalizari, dale, pavele, cosuri de fum, borduri, panouri fonoabsorbante si alte produse speciale de inalta calitate. 
"Inca de la inceput, produsele noastre au beneficiat de un inalt standard calitativ, iar increderea acordata de partenerii nostri ne-a motivat sa continuam pe aceeasi linie si sa identificam constant solutii, noi produse si servicii, pentru a le putea satisface nevoile. Acesta este si unul dintre motivele pentru care am dat startul a doua noi investitii pe plan local, unde vom fabrica noi produse din beton", a declarat Cristian Suciu, directorul general Leier Rom.
Managerul detine din 2007 functia de director de vanzari si din 2008 functia de director general. Potrivit acestuia, cele doua investitii noi ale companiei sunt in localitatile Simand, judetul Arad, respectiv Catcau, judetul Cluj.
Leier Rom a fost infiintata in anul 2004 ca parte a grupului Leier, iar in toamna anului 2005 au inceput lucrarile de constructie a noii fabrici Leier in comuna Unirea, judetul Alba. Unitatea de productie si-a inceput activitatea in iunie 2006, aici fiind fabricate diferite elemente pentru zidarie si cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru canalizare. Ultima linie de productie s-a finalizat in vara anului 2009, iar incepand cu 2014 paleta de produse realizate in aceasta locatie a fost completata cu panouri fonoizolante de inalta calitate din elemente Durisol.
 
LEIER BRIKSTON, un prim pas strategic in ascensiunea pe piata romaneasca de zidarie ceramica 
Strategia de dezvoltare a grupului Leier in Romania s-a concretizat in anul 2018 prin achizitia celei mai mari fabrici de caramida la nivel national - Brikston. In 2018, Brikston a inregistrat o evolutie pozitiva a cifrei de afaceri, cu peste 6% fata de anul precedent, depasind 22 milioane de euro, acest rezultat fiind inca o data depasit in 2019 impreuna cu noua echipa de conducere.
"Leier Brikston este singurul producator de blocuri ceramice si caramizi ce are o retea de distributie cu acoperire nationala in Romania si Republica Moldova. In prezent, echipa noastra de vanzari este angrenata in promovarea si vanzarea tuturor produselor grupului Leier, oferind astfel solutii complete de constructie. Pentru a ne adapta la nevoile si cerintele pietei, derulam in Iasi o investitie intr-o sectie de produse din beton", a declarat Adrian Minzat, directorul general Leier Brikston. 
Adrian Minzat detine actuala functie incepand cu anul 2018, dupa ce, anterior, a fost director de vanzari si logistica in cadrul companiei Brikston Construction Solutions SA, din anul 2007.
Brikston Construction Solutions SA este unul dintre principalii jucatori ai pietei romanesti de materiale pentru zidarie si finisaje, compania avand in spate o experienta de peste 47 de ani si un numar de peste 200 de angajati. Compania a fost infiintata in 1969 sub numele de Fabrica de Produse Ceramice. In anul 1973, prin unificarea cu fabrica de betoane armate, s-au pus bazele Intreprinderii de Materiale de Constructii Iasi, cu doua sectii -  sectia de produse ceramice si sectia de prefabricate. Cele doua sectii ale IMC Iasi au devenit societati comerciale independente, sucursale ale SC Somaco SA Bucuresti, incepand cu 1991, iar din anul 1992, SC Ceramica SA Iasi a devenit companie independenta. In anul 2007, pachetul majoritar de actiuni a fost preluat de Advent International, care a realizat investitii si schimbari majore in companie, iar in 2014, pachetul majoritar al companiei a fost preluat de fondul de investitii ADM Capital. In anul 2018, Brikston Construction Solutions SA a fost achizitionata integral de grupul Leier, de la acel moment fiind imediat initiate investitii in operarea durabila si pe termen lung a fabricii.
 
LEIER SICERAM - consolidare a cotei pe piata materialelor de zidarie ceramica si invelitori 
Grupul Leier si-a consolidat pozitia strategica in piata materialelor de zidarie ceramica prin achizitia, la inceputul lui 2020, a unui unicului producator roman de tigla si blocuri ceramice din zona centrala a Romaniei - Siceram. In anul 2019, Siceram a inregistrat o cifra de afaceri de peste 22 milioane de euro, in crestere cu 18% fata de anul precedent. 
"Alaturarea la grupul Leier ne provoaca sa ne antrenam in fiecare zi pentru cresterea standardelor, dat fiind faptul ca Leier este recunoscut ca un producator de top pe piata materialelor de constructii din Europa. Pe langa vanzarea produselor Siceram, acordam atentie intregului portofoliu de produse Leier", a declarat Mihaela Haidiner (foto), director general al Leier Siceram. 
Mihaela Haidiner ocupa actuala functie incepand cu anul acesta, dupa ce anterior a fost mai mult de 10 ani director comercial si membru al Consiliului de Administratie la o mare companie producatoare de materiale de constructii.
Siceram SA este o companie producatoare de materiale de constructii din Sighisoara, cu o istorie de peste 100 de ani in productia caramizilor si tiglelor ceramice. Compania a fost privatizata in anul 1995 prin metoda MEBO. In anul 2005 Siceram a finalizat constructia actualei fabrici de productie a caramizilor, in urma unei investitii de 11 milioane de euro, capacitatea noii linii de productie fiind de 800 tone pe zi. In anul 2008, compania a finalizat o alta investitie, intr-o fabrica de productie a tiglelor de acoperis, cu o valoare de circa 16 milioane de euro si o capacitate de productie de 1,4 milioane de bucati pe luna. La inceputul lui 2020, Siceram SA a fost achizitionata de catre grupul Leier, care a initiat imediat investitii pentru a creste in continuare nivelul calitativ ridicat al produselor.
***
Grupul Leier este activ in 7 tari (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Romania, Croatia si Ucraina) in domeniul productiei de materiale pentru constructii, comercializarii si service-ul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai si Skoda), in cel imobiliar si al confectiilor metalice/ ingineriei mecanice.
Ascensiunea grupului Leier catre elita pietei materialelor de constructii la nivel international a inceput in urma cu 55 de ani, prin edificarea primei fabrici de betoane a domnului Michael Leier, fondator si patron. Pana in prezent, grupul se afla exclusiv in proprietatea familiei, trei generatii gestionand impreuna afacerile si evolutia companiei. Grupul Leier inregistreaza in prezent o cifra de afaceri de peste 350 milioane de euro, in cele peste 40 de fabrici.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
Acvatot 2019
noark
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CDS
SSAB
EDIT-Structural
rigips
theda mar
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
concelex
BogArt
ness project
siniat
quadratum
MAKITA
strabag nivel 1
konsent

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander