Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - PREFAB: Scaderea puterii de cumparare a afectat cererea din trimestrul trei
PREFAB: Scaderea puterii de cumparare a afectat cererea din trimestrul trei
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 06 Ian 2023 14:14
Climatul economic dificil, caracterizat de inflatie si reducerea puterii de cumparare, a determinat scaderea cu 0,61% a cifrei de afaceri a companiei Prefab SA, in primele noua luni din 2022, pana la 72,9 milioane de lei, comparativ cu aceeasi perioada din 2021. Totodata, rezultatul din exploatare a inregistrat o depreciere de 15%, acesta ajungand la 10 milioane de lei la finalul lunii septembrie 2022.
"Razboiul din Ucraina continua sa afecteze negativ economia europeana, implicit pe cea nationala. Pe fondul unei cresteri economice mai reduse, socul inflationist s-a manifestat puternic in toate sectoarele economiei nationale, in special pe piata de combustibili fosili si energie electrica, cauzand cresteri de preturi si blocaje in lanturile de productie. (…) Scumpirea ofertei de materii prime si de produse energetice, corelata cu majorarile de preturi si scaderea puterii de cumparare a consumatorilor a afectat activitatea societatii in trimestrul al treilea al anului 2022. Criza sanitara provocata de Covid-19 a influentat, la randul ei, in ultimii doi ani, mediul economic, avand multiple influente negative in functionarea acestuia. In prezent, fenomenul cel mai ingrijorator este cresterea inflatiei, care determina scaderea puterii de cumparare si orientarea consumatorilor catre produse existentiale", au precizat reprezentantii companiei.
In ceea ce priveste piata de prefabricate din beton armat si precomprimat careia se adreseaza cu precadere productia Prefab SA (stalpi electrici, elemente de autostrada, piese prefabricate pentru hiper sau supermarketuri, grinzi pentru poduri rutiere), vanzarile sunt afectate de faptul ca, in continuare, proiectele nationale de infrastructura se deruleaza greoi, potrivit reprezentantilor Prefab.
"Piata materialelor pentru constructii se mentine la un nivel scazut, din cauza blocajelor financiare in domeniul investitional national. Climatul economic este, in continuare, caracterizat de fiscalitate excesiva, existand riscul de crestere a impozitelor si taxelor pentru agentii economici, in vederea finantarii cheltuielilor publice. De asemenea, legislatia este, in continuare, greoaie, iar birocratia pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor este exagerata. Totodata, riscul valutar influenteaza pretul unor materii prime si materiale", au mai subliniat reprezentantii Prefab SA, in raportul financiar aferent trimestrului al treilea din 2022.
***
Cu o experienta de 50 de ani pe piata materialelor de constructii, Prefab SA produce si comercializeaza elemente prefabricate din beton pentru infrastructuri si retele, blocuri din BCA, tuburi de presiune Sentab si Premo-Imoprem, dar si produse de balastiera. Compania detine o capacitate de productie de 500.000 mp/ an de BCA, de 20.000 mc/ an de prefabricate tipizate, linii de fabricatie dedicate pentru tuburi din beton pentru retele de apa si canalizare (tehnologie Premo si Sentab), prefabricate netipizate si beton marfa. Din aprilie 2013, compania a devenit si furnizor de energie electrica.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineVideoConfAC-iulALLBIMvailanthilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
FRONTALE
BALTIC
CDS
grundfos
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
viarom
rigips
Ubitech
MAKITA
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023