Agenda Constructiilor
Marti, 29 Noiembrie 2022
GRUNDFOS
Home
PROLEMN: Propuneri pentru asigurarea accesului producatorilor la materie prima Imprimare Email
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 24 Mar 2022 12:07
In spiritul dialogului institutional constructiv, Asociatia Industriei Lemnului - Prolemn a inaintat Ministerului Mediului un set de propuneri pentru modificarea si completarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase.
Propunerile, care vizeaza asigurarea accesului fluid la resursa si dezvoltarea unui sistem de bune practici cu rol in combaterea taierilor ilegale si concurentei neloiale, pot fi detaliate in cadrul unui proces consultativ extins.
Avand in vedere recentul Proiect de Hotarare a Guvernului pentru modificarea si completarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publica, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 715/2017, Asociatia Industriei Lemnului - Prolemn transmite Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor urmatoarele propuneri:
- oportunitatea de a se reglementa in cadrul Regulamentului de valorificare a procedurii de achizitie a serviciilor de prestatii de exploatare, pentru o fluidizare a acestora.
- implementarea unui sistem de valorificare a masei lemnoase care sa prioritizeze accesul la resursa pentru operatorii economici care adauga cea mai valoare economica, sociala si de mediu resursei de lemn, proportional cu consumul de masa lemnoasa din anul anterior - a se vedea modelul polonez.
- in cazul valorificarii masei lemnoase sub forma fasonata, valorificarea din depozite cu dimensiuni minime economice ale loturilor cu respectarea unor standarde de sortare.
- masuri de bune practici pentru eliminarea riscurilor de taieri ilegale si concurentei neloiale in cazul valorificarii masei lemnoase in forma fasonata:
- contracte cadru de exploatare;
- separarea activitatii de prestatie de exploatare, transport si valorificare, astfel incat sa fie operatori economici diferiti.
- eliminarea din Regulament a prevederilor privind istoricul masei lemnoase procesate, indeplinirea conditiei de prelucrare a minim 40 % urmand a fi asumata prin declaratie pe propria raspundere sau sanctiune in cazul nerespectarii conditiei.
Asociatia Industriei Lemnului - Prolemn solicita Ministerului Mediului organizarea unei dezbateri publice pe proiectul de Regulament de valorificare a masei lemnoase. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
MAKITA
hilti
FRONTALE
CELCO 2020
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu