Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Septembrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - REHAU Divizia Mobila isi continua strategia de dezvoltare pe piata locala
REHAU Divizia Mobila isi continua strategia de dezvoltare pe piata locala
Producatori & Furnizori Publicat de Ovidiu Stefanescu 23 Iul 2021 09:14
Companie pentru care „Made in Germany” nu a fost doar un slogan si care a reusit sa profite la maximum de progresul ingineresc, REHAU produce, de peste 70 de ani, solutii pentru mobila, ferestre, usi si instalatii, toate diviziile respective fiind prezente si pe plan local. In cei peste 25 de ani de activitate in Romania, REHAU a devenit unul dintre principalii furnizori locali de solutii pentru mobilier, tamplarie si instalatii, pentru grupul german notiunile de confort, sustenabilitate si durabilitate fiind pilonii de sustinere ai inovatiei constante, in acord cu cele mai recente tendinte prezente pe pietele unde activeaza. Sistemele REHAU Furniture Solutions au o istorie de 20 de ani pe plan national, iar parteneriatele cu distribuitorii locali si dezvoltarea prin digitalizare au permis accesul tot mai multor consumatori la gama completa de produse din aceasta categorie.
 
Diversitate de produse si solutii pentru mobilier
Inca de la infiintarea sa in 1948, REHAU a furnizat componente pentru mobilier consumatorilor din intreaga lume, de la companii industriale de mari dimensiuni la tamplari individuali. REHAU Furniture Solutions detine noua fabrici la nivel mondial, dintre care cinci sunt in Europa (patru in Germania si una in Spania), unde se prelucreaza materiale de tip ABS, PVC si PP. Solutiile pentru mobila de la REHAU sunt livrate in 63 de tari din intreaga lume. Canturile RAUKANTEX, suprafetele de mobilier RAUVISIO, usile-rulou RAUVOLET, sistemul integrat de dulap de bucatarie FLIPDOOR, profilele de perete RAUWALON si plintele de soclu RAUBASE reprezinta cateva dintre produsele pentru mobilier pe care REHAU le pune la dispozitia tamplarilor si clientilor finali din Romania.
 
 
Inovatie continua pentru mobila durabila
Cei 70 de ani de existenta s-au tradus in inovatie continua pentru REHAU Furniture Solutions. In urma cu o jumatate de secol in fabrica din Germania incepea productia de canturi si lua nastere brandul RAUKANTEX, care a devenit rapid o componenta preferata in industria mobilei la nivel mondial.
"Canturile REHAU sunt, in continuare, competenta noastra principala in sectorul mobilierului si constituie o reprezentare fidela a caracteristicilor pe care clientii si partenerii nostri le apreciaza cel mai mult: fiabilitate, flexibilitate si spirit inovator.
Gama RAUKANTEX s-a dezvoltat foarte mult, iar REHAU a ajuns sa aiba solutii brevetate in aceasta categorie de produse", explica Dan Drosu, Head of Furniture Solutions Division, REHAU Romania. Productia de canturi a inceput cu RAUKANTEX PVC, ulterior fiind dezvoltate RAUKANTEX ABS (1993) si RAUKANTEX PP (1998). Toate acestea pot fi utilizate pentru finisarea materialelor acoperite pe baza de lemn, cum ar fi cele din PAL sau MDF. REHAU a dezvoltat de-a lungul timpului solutii brevetate unice si inovatoare, cum ar fi cantul PP cu sistem de lipire cu adeziv patentat RAUKANTEX Pure (1989) sau mult mai recentul RAUKANTEX Pro, ce asigura cea mai buna calitate fara rosturi, 100% fara adeziv, cu tehnologia laser si Air Tech (2006). In prezent, canturile REHAU sunt produse in peste 100.000 de decoruri si 1.800 de culori, fiind disponibile in orice cantitate si orice lungime, potrivite pentru toate colectiile de placi si laminate de la producatorii de top.
 
 
Alternative multiple de design pentru produse cu o durata mare de exploatare
O alta componenta importanta a solutiilor pentru mobila de la REHAU este reprezentata de suprafetele RAUVISIO, care pot fi utilizate pentru fronturi de mobilier pentru bucatarie, baie, living room sau aplicatii interioare in birouri, restaurante si magazine si au o durata indelungata de exploatare.
"La fel ca in cazul RAUKANTEX, suprafetele RAUVISIO sunt disponibile in mai multe variante. Este vorba despre RAUVISIO noir, RAUVISIO brilliant - laminat acrilic, RAUVISIO fino - laminat cu structura lacuita, RAUVISIO wave - laminat structurat si RAUVISIO grip - placa anti-derapare. Fiecare categorie vine la pachet cu o gama extinsa de culori si decoruri, care ofera solutii durabile, indiferent de preferintele in materie de design si arhitectura", subliniaza Dan Drosu.
Inovatia de top a REHAU la capitolul suprafete isi gaseste reprezentarea in RAUVISIO crystal. Acest tip de suprafata a fost creat de producatorul german pentru cei care cauta o alternativa la sticla.
"RAUVISIO crystal este o sticla inteligenta ce are aspectul sticlei reale, dar vine cu o serie de avantaje. RAUVISIO crystal este mai rezistenta la rupere si semnificativ mai usoara decat materialul traditional si este, de asemenea, rezistenta la zgarieturi si extrem de flexibila in ceea ce priveste prelucrarea, fiind disponibila intr-o varietate mare de decoruri", mai explica oficialul Furniture Solutions Division, REHAU Romania.
Usile-rulou reprezinta una dintre solutiile potrivite atunci cand vine vorba despre economisirea spatiului dintr-o incapere. REHAU a lansat gama de usi-rulou RAUVOLET, care sa raspunda dorintei oamenilor de a valorifica la maximum spatiul de locuit.
"RAUVOLET este o solutie practica, fie daca vorbim despre un sistem de depozitare in birou, fie despre unul de nisa usor de utilizat in bucatarie. Sistemul RAUVOLET poate fi folosit atat pe orizontala, cat si pe verticala, avand o mare varietate de optiuni de design la front si se adapteaza perfect chiar si in cele mai inguste spatii. Totodata, venim in intampinarea clientilor cu posibilitatea de configurare online a usilor-rulou. Cu ajutorul Configuratorului RAUVOLET, clientii pot obtine usi-rulou pentru dulapul din bucatarie, baie, birou sau spatiu de locuit individual gata de instalat in dimensiuni grila", arata Dan Drosu.
 
 
Solutiile REHAU, aproape de fiecare roman
Viziunea REHAU presupune ca fiecare om sa aiba sansa de a beneficia de solutiile puse la dispozitie de companie, indiferent ca este vorba despre solutiile pentru mobilier, ferestre si usi sau instalatii. Astfel, strategia de dezvoltare a REHAU Furniture Solutions vizeaza atat dezvoltarea gamelor de produse, cat si a parteneriatelor cu tamplarii si producatorii de mobila, precum si a canalelor de comunicare cu REHAU.
"La nivel local, pe segmentul de solutii pentru mobila vizam apropierea si adaptarea la nevoile specialistilor in tamplarie, producatorilor de mobila si prestatorilor de servicii locali si regionali, prin implementarea unor specializari online si/sau offline, asigurarea suportului tehnic si informarilor recurente cu privire la noile produse si tendinte din piata. Totodata, ne dorim sa extindem canalele de comunicare cu REHAU si sa facilitam abordarea directa a echipei de vanzari. Nu in ultimul rand, conceptul «Smart Homes» este unul dintre pilonii carora dorim sa ne adresam in perioada urmatoare prin produsele nou dezvoltate", explica Dan Drosu.
La nivel mondial, strategia de dezvoltare a REHAU Furniture Solutions se concentreaza pe producerea de canturi pentru toti producatorii de PAL si mentinerea pozitiei de lider global, furnizarea de solutii integrate pentru mobilier si dezvoltarea gamei de suprafete pentru toate segmentele de consumatori. Si digitalizarea este un aspect pe care REHAU Romania il are in vedere. Furnizorul german a implementat deja portalul de clienti pentru comenzi online, prin care se poate verifica in timp real disponibilitatea articolelor, precum si facilitatea Corespondenta Colectiilor, unde articolele pot fi identificate printr-un motor de cautare.
"Lucram la lansarea unui configurator pentru suprafetele RAUVISIO, care sa functioneze pe aceleasi principii precum cel deja existent pentru colectiile RAUVOLET", mai afirma oficialul REHAU. 
 
 
Adaptare la tendintele pietei de profil
Adaptarea la cele mai noi tendinte este cheia succesului tuturor companiilor, indiferent de domeniul sau de piata pe care activeaza. Pentru REHAU Furniture Solutions, comportamentul consumatorilor este un prim element luat in considerare atunci cand sunt dezvoltate noi produse si solutii. Dan Drosu arata ca "observam o schimbare a acestei componente, consumatorii creandu-si spatiul de lucru acasa si dorindu-si sa rezoneze cu el. Aceasta este zona cu cel mai mare impact asupra starii de spirit, productivitatii si a relatiilor cu cei cu care impart spatiul respectiv. Casele trebuie sa ne ofere tot ceea ce avem nevoie pentru a ne simti confortabil. Solutiile noastre pentru mobila sunt construite tinand cont de toate aceste aspecte. Am sesizat in ultima perioada o schimbare a orientarii consumatorilor si in ceea ce priveste tipul de suprafata preferat, dinspre suprafetele lucioase spre cele mate. Incepand cu luna mai, venim in intampinarea clientilor cu Noble Matt, colectia inovatoare care reuneste suprafetele robuste din HPL, ideale pentru utilizare orizontala si verticala, suprafetele acrilice, canturile din ABS si usile rulou cu textura mata in aceeasi nota de design. Totodata, am reusit sa facem fata cu brio crizei materiilor prime de tip ABS, PVC si PP, care afecteaza industria
 din noiembrie 2020 incoace, situatie ce nu este inca stabilizata. Desi la nivel mondial industria inregistreaza o crestere a preturilor fara precedent si duce lipsa de materie prima, REHAU, prin parteneriate strategice, a stabilizat achizitiile si a asigurat continuitatea lantului logistic si a celui de productie".

Dan Drosu, Head of Furniture Solutions Division, REHAU Romania: "Canturile REHAU sunt, in continuare, competenta noastra principala in sectorul mobilierului si constituie o reprezentare fidela a caracteristicilor pe care clientii si partenerii nostri le apreciaza cel mai mult: fiabilitate, flexibilitate si spirit inovator. Gama RAUKANTEX s-a dezvoltat foarte mult, iar REHAU a ajuns sa aiba solutii brevetate in aceasta categorie de produse".
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKTERAPLASTgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
leviatan
Acvatot 2019
cv water 2021
hidroplasto
hilti
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
bienala
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere