Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - REHAU la 75 de ani: peste 20.000 de angajati si afaceri anuale de 4,7 miliarde euro
REHAU la 75 de ani: peste 20.000 de angajati si afaceri anuale de 4,7 miliarde euro
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 04 Dec 2023 12:56
Grupul REHAU sarbatoreste anul acesta cea de-a 75-a aniversare. Familia REHAU a crescut si datorita investitiilor grupului realizate pe plan local. Astfel, in luna octombrie 2023, Rehau Window Solutions a deschis un centru logistic si de infoliere in Cisnadie, judetul Sibiu, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. "Engineering progress. Enhancing lives" este sloganul REHAU. Cu produsele si solutiile sale inovatoare, compania imbunatateste vietile oamenilor.
Fie ca este vorba de racheta Ariane pentru cercetarea spatiala, de incalzirea gazonului de pe Stadionul Olimpic din Berlin sau de metroul din Cairo: know-how-ul si expertiza tehnica REHAU se regasesc in toate acestea. Adaptabilitatea si o baza solida guvernata de valori puternice au transformat compania de familie in familia de companii de astazi, care va continua sa investeasca in dezvoltare durabila. Pentru REHAU, accentul este pus pe pietele atractive cu potential de crestere. De exemplu, compania se extinde in prezent in Africa, unde a achizitionat recent o companie sud-africana, dar si in Mexic, unde, ca o noua etapa importanta in procesul de internationalizare, REHAU va deschide in decembrie o unitate de productie pentru industria mobilei, pentru a raspunde cererii tot mai mari de produse REHAU in America Centrala si de Nord.
 
 
Bazele povestii de succes REHAU au fost puse de fondatorul companiei, Helmut Wagner, in 1948, in orasul bavarez cu acelasi nume, cand, in incinta fabricii de piele din Franconia, el, doi oameni si o masina au inceput sa inlocuiasca materialele conventionale cu polimeri, imbunatatind performanta acestora. Bazandu-se pe valori precum incredere, fiabilitate si inovatie, acesta a creat o afacere de succes. In anul 2000, fiii sai, Jobst Wagner si Dr. Veit Wagner, au preluat fraiele companiei in calitate de presedinte, respectiv vicepresedinte, si au dezvoltat-o in mod consecvent in directia subgrupurilor de astazi. In 2021, Jobst Wagner a predat presedintia catre Dr. Veit Wagner si a trecut la vicepresedintie. Cu Nils Wagner in calitate de sef al REHAU New Ventures, a treia generatie este reprezentata intr-o pozitie de conducere in cadrul grupului. In 2021, pionierul si vizionarul Helmut Wagner a incetat din viata la varsta de 95 de ani.
Astazi, Grupul REHAU este o familie internationala de companii cu 190 de locatii in intreaga lume, peste 20.000 de angajati si o cifra de afaceri anuala de peste 4,7 miliarde de euro. Cu Meraxis, REHAU New Ventures, RAUMEDIC, REHAU Automotive si REHAU Industries, compania reuneste cinci subgrupuri sub acelasi acoperis. Reteta succesului este un spirit de pionierat, o fundatie puternica, bazata pe valori, si capacitatea de adaptare. Pe langa gandirea sa originala, ADN-ul grupului include un echilibru intre experienta si curajul de a-si asuma riscuri si, nu in ultimul rand, dorinta de a se dezvolta in mod progresiv.
 
 
"Schimbarea ofera un teren fertil pentru noi idei si inovatii care ne fac competitivi pe termen lung", a spus Dr. Veit Wagner, presedintele Grupului REHAU.
REHAU a extrudat primul profil de fereastra din polimer inca din 1958. In 1987, compania a introdus prima tehnologie a mansonului alunecator pentru conectarea tevilor si de atunci a vandut un miliard de unitati. De asemenea, in prezent, unu din trei automobile din Europa contine componente REHAU. Mai mult decat atat, 400.000 de kilometri de conducte de microcabluri REHAU conecteaza oameni din intreaga lume, iar prin depunerea a aproximativ 100 de brevete pe an, REHAU este unul dintre cei mai importanti solicitanti de brevete din Germania.
Astfel, compania isi modeleaza viitorul cat mai sustenabil posibil, deoarece sustenabilitatea este ferm ancorata in procesul de luare a deciziilor strategice. Inca din anii 1950, REHAU a reintrodus deseurile de polimeri in procesele sale de productie. La sfarsitul anilor 1980, compania a initiat de asemenea dezvoltarea de procese pentru reciclare. Prin urmare, astazi, economia circulara, aprovizionarea cu energie orientata spre viitor si promovarea diversitatii sunt subiecte corporative cheie pentru a deveni o companie si mai sustenabila.
 
 
De exemplu, REHAU isi propune sa creasca cantitatea de materiale reciclate din productie cu 20% pana in 2025. Mai mult de jumatate din profilele de ferestre REHAU contin deja pana la 75% de granule reciclate, iar pana in 2035, compania isi propune sa aiba o productie neutra din punct de vedere al emisiilor de CO2 la nivel mondial. Acest lucru a fost deja implementat in anumite locatii.
Astfel, pentru generatiile de maine, REHAU are orizonturile indreptate catre viitor, si va continua sa isi depaseasca limitele, pentru un viitor sustenabil si inovator - in conformitate cu sloganul "Engineering progress. Enhancing lives".   
REHAU are o istorie de 27 de ani in Romania si 132 de angajati la nivel national. Cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 50 de milioane de euro in 2021.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CONCEPT STRUCTURE
siniat
strabag nivel 1
leviatan
ness project
Ubitech
concelex
rigips
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
viarom
Acvatot 2019
quadratum
EDIT-Structural
theda mar
konsent
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander