Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Tegola: Livrari de 6 milioane euro si cota de peste 50% pe piata de sindrila premium
Tegola: Livrari de 6 milioane euro si cota de peste 50% pe piata de sindrila premium
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 20 Iun 2024 10:13
Compania Tegola Romania a livrat pe piata locala, din anul 1996 pana in prezent, circa 8 milioane mp de sindrila bituminoasa, echivalentul a peste 35.000 de acoperisuri. Filiala locala a producatorului italian de sisteme de acoperisuri din sindrila bituminoasa Tegola Canadese, furnizor de top la nivel global cu prezenta in 42 de tari, a incheiat anul trecut cu un business de aproximativ 6 milioane de euro, in crestere cu 20% comparativ cu 2022, in ciuda scaderilor inregistrate la nivelul pietei rezidentiale.
"In cei 28 de ani de existenta pe piata romaneasca, am livrat sindrila bituminoasa catre peste 12.000 de clienti finali si mai mult de 2.000 de distribuitori sau firme de constructii. Anul trecut, intr-un context de piata dificil, ne-am mentinut businessul pe o traiectorie ascendenta datorita sistemelor noastre inovatoare, dar si a pozitionarii pe o nisa bine definita. In prezent avem o cota de aproximativ 20% pe piata de sindrila bituminoasa si peste 50% din piata de sindrila premium", a declarat Adrian Andor, National Sales Manager al grupului Tegola Romania. 
 
 
Potrivit afirmatiilor sale, compania va raporta anul acesta livrari mai mari cu pana la 5% in volum, in conditiile in care piata acoperisurilor nu da semne de revenire.
Sindrila este produsa de Tegola Canadese in Italia, in vreme ce membranele de hidroizolatie provin de la unitatile de productie din Italia si Serbia. Aceste doua produse genereaza cumulat 70% din businessul companiei pe plan local. In plus, compania comercializeaza produse geosintetice (20%), iar diferenta de 10% este acoperita de alte materiale si accesorii.
Tegola Romania, cu o prezenta activa la nivelul intregii tari, are reprezentanti de vanzari in fiecare judet si asigura servicii de consultanta si asistenta tehnica la montaj. Mai mult de jumatate din livrari sunt realizate catre dezvoltatori imobiliari (30%) sau firme de constructii (25%), celelalte doua canale de vanzare fiind distribuitorii sau depozitele de materiale de constructii (25%) si magazinele de tip DIY (20%).
 
Sectorul rezidential, pilon de sustinere al vanzarilor
Din punct de vedere al cererii generate de segmentul imobiliar, sindrila bituminoasa este folosita in principal in proiecte de tip rezidential. Hidroizolatiile bituminoase sunt utilizate la randul lor preponderent in sectorul de locuinte (50%), dar si in proiecte de tip office (25%) si industriale (25%). In plus, hidroizolatiile sunt folosite pe segmentul de infrastructura, la lucrari de drumuri si poduri.
"Atunci cand ne referim la sectorul rezidential, cererea este alimentata in principal de proiectele de constructie in regim propriu, ansamblurile rezidentiale acoperind mai putin de o treime din vanzari. Zonele din Romania unde inregistram cele mai ridicate livrari sunt Nord-Vest si Nord-Est, respectiv Transilvania si Bucovina. De altfel, exista un interes considerabil pentru produsele noastre in cadrul proiectelor de restaurare a caselor traditionale, care anterior erau acoperite cu sindrila de lemn sau tigla ceramica, precum si pentru investitiile in locatii de cazare din regiunile turistice montane", a adaugat reprezentantul Tegola.
 
 
Romanii platesc anual aproape 300 milioane de euro pe acoperisuri
Piata de invelitori a ramas pe minus in 2023, pentru al doilea an consecutiv, inregistrand o diminuare de aproximativ 12% comparativ cu anul precedent, arata compania, care citeaza studii de piata realizate de parteneri. Printre cauze se numara efectele inflatiei asupra bugetelor familiale, costurile ridicate ale creditelor si ipotecilor, precum si incertitudinea economica, care a determinat anularea, redimensionarea, etapizarea sau amanarea unor proiecte rezidentiale. De asemenea, intarzierile si dificultatile in autorizarea proiectelor rezidentiale mari, din cauza restrictiilor din diverse zone, in special in orasele mari, au contribuit la aceasta scadere.
Conform sursei citate, piata de acoperisuri a inregistrat anul trecut o valoare de 295 milioane euro si un volum de circa 39,5 milioane de metri patrati. Tabla profilata domina preferintele clientilor, cu o cota de piata de 75%, considerentul principal al alegerii fiind cel al pretului. Acoperisurile din tigla ceramica reprezinta circa 10%, similar cu cele din beton (10%), in vreme ce sindrila bituminoasa genereaza aproximativ 5% din volumul livrarilor.
"Pretul este un factor crucial pentru clientul roman, in special pentru dezvoltatori. Din fericire, numarul celor care apreciaza calitatea, caracteristicile si estetica unui produs este intr-o continua crestere de la an la an, motiv pentru care ponderea sindrilei bituminoase in totalul pietei creste constant", a subliniat Adrian Andor.
 
 
Unul din 5 acoperisuri din sindrila bituminoasa este livrat de Tegola
Pe o piata de sindrila bituminoasa care a totalizat 1,5 milioane de metri patrati anul trecut, vanzarile Tegola s-au ridicat la 215.000 mp, iar prognoza pentru 2024 indica un interval cuprins intre 215.000 - 225.000 mp. 
"Produsele noastre se adapteaza la orice forma si panta a acoperisului, de la 5 grade pana la 90 de grade. Gama variata de culori, rezistenta sporita la actiunea razelor UV, precum si la conditii extreme, grindina si vant puternic sunt alte avantaje ale produselor Tegola. Un alt avantaj al sindrilei bituminoase este greutatea redusa, ce ofera usurinta in transport si aplicare, precum si o incarcare minima asupra structurii acoperisului si a constructiei", a afirmat Adrian Andor.
Sindrila Tegola este disponibila in 8 linii de produse: Prestige, Ultimetal HD, Unica, Master, Premium, Top Shingle, Eco Roof si Tegosolar. Compania asigura asistenta pentru montaj si transport gratuit.
"Suntem in permanenta preocupati de cercetare si dezvoltare, sa cream produse cu performante unice, materiale si procese inovative, astfel incat sa adaptam produsele noastre modificarilor climatice si cerintelor pietei", a incheiat reprezentantul Tegola.
 
 
UNICA, cea mai recenta gama de sindrile bituminoase lansate de Tegola, ofera o garantie de pana la 40 de ani si revolutioneaza piata acoperisurilor cu 3 patente inovative: pastile autoadezive "Seal-Proof" pentru aderenta perfecta si sigilarea completa a cuielor, protejandu-le de coroziune; granule inovatoare G-EVO pentru cresterea aderentei la stratul bituminos, impermeabilizare de lunga durata, rezistenta puternica la actiunea razelor UV, prevenirea formarii depunerile vegetale de muschi si licheni, respectiv Tehnologia "SR" pentru rezistenta exceptionala, inclusiv in fata unor fenomene atmosferice extreme, uragane, grindina sau vanturi puternice.
Din grupul de firme Tegola in Romania mai fac parte companiile Fibrotermica Technology (producator de polistiren extrudat), TeMa Technologies & Materials (producator de membrane cramponate din HDPE si alte produse geosintetice) si Georoof Solutions (producator si furnizor de acoperisuri din sindrila din lemn – stejar, salcam si diverse alte esente). Cumulat, grupul a inregistrat in 2023 vanzari de aproape 17 milioane de euro pe piata locala, mai mari cu 10% comparativ cu cele obtinute in anul anterior.
Fibrotermica si TeMa Technologies & Materials opereaza facilitati de productie localizate in judetul Buzau, iar Georoof Solutions are o facilitate de productie de sindrila de lemn in Stefanesti, jud. Arges. Grupul Tegola Romania are aproape 100 de angajati in Romania. 
Compania-mama Tegola Canadese face parte din IWIS Group. Inceputurile grupului dateaza din 1977, odata cu inaugurarea primei unitati de productie a Tegola Canadese Srl in Vittorio Veneto. Ulterior, reteaua de productie a fost extinsa cu alte treisprezece facilitati de productie, in Europa, Asia si America. In prezent, IWIS Group este activ in 42 de tari, prin intermediul filialelor comerciale si parteneriatelor cu distribuitori sau montatori.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
theda mar
EDIT-Structural
noark
quadratum
strabag nivel 1
Acvatot 2019
BogArt
leviatan
siniat
concelex
viarom
Ubitech
SSAB
CDS
MAKITA
Arduro
ness project

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander