Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - TeraPlast anunta finalizarea cu succes a achizitiei Grupului Wolfgang Freiler
TeraPlast anunta finalizarea cu succes a achizitiei Grupului Wolfgang Freiler
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 28 Mar 2024 19:04
Grupul TeraPlast a incheiat achizitia Grupului Wolfgang Freiler, intrand de astazi in proprietatea pachetului de 100% din capitalul social al companiilor WF Kunststoff Handels GmbH, Wolfgang Freiler GmbH & Co KG, Itraco GmbH, Polytech Industrie Kft, Sorgyari Ipari Park Kft si Pro-Moulding Kft. Pentru aceste actiuni, Grupul TeraPlast a platit suma de 16,53 milioane de euro catre familia Uhl. 
"Desi conform contractului semnat la inceputul lunii februarie aveam termen pana la finalul lunii aprilie pentru a realiza finalizarea tranzactiei, am preferat sa o implementam mai repede pentru a putea consolida rezultatele Grupului Freiler pentru intregul trimestru al doilea al acestui an.” a declarat Alexandru Stanean, directorul general al Grupului TeraPlast. 
Pentru finantarea tranzactiei, Grupul TeraPlast a contractat un credit de investitii de la Banca Transilvania, in valoare de 13 milioane de euro. 
Actionarii TeraPlast au aprobat achizitia Grupului austriac Wolfgang Freiler, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare din data de 11 martie 2024, marcand o etapa esentiala in integrarea si consolidarea afacerilor la nivel de Grup. Transferul de proprietate a avut loc in 28 martie 2024.
Tranzactia include si un mecanism de „earn-out” in functie de EBITDA realizata de Grupul Freiler in 2024. Eventualele plati pentru earn-out-ul agreat se vor efectua in 2025, dupa incheierea situatiilor financiare ale anului 2024 pentru companiile din Grupul Freiler. 
Grupul Freiler va fi consolidat in cadrul Grupului TeraPlast, iar efectele se vor vedea din trimestrul II in rezultatele financiare consolidate la nivel de Grup.
Grupul Wolfgang Freiler aduce in cadrul TeraPlast active de valoare, cu un potential valoros de dezvoltare, reprezentand, totodata, oportunitati atractive de extindere a amprentei geografice in centrul si vestul Europei din perspectiva mixului din portofoliul de produse si a schimbului de expertiza. In 2022 Freiler a inregistrat o cifra de afaceri de 31 milioane de euro si o EBITDA de aproape 4 milioane de euro.
Operatiunile M&A sunt parte integrata a strategiei TeraPlast de a livra investitorilor perspective de crestere pe termen lung si de a oferi actionarilor valoare adaugata prin extinderea catre noi piete valoroase, care sa creasca rezilienta Grupului si capacitatea de a fructifica noi oportunitati. Integrarea Grupului Freiler ofera o serie extinsa de sinergii, printre care se evidentiaza optimizarea costurilor si imbunatatirea lanturilor logistice, care se vor reflecta ulterior inclusiv in rezultatele financiare.
”Dincolo de business-ul central care a fost, evident, criteriul principal de selectie, am descoperit ca ceea ce ne uneste sunt valorile comune, o cultura organizationala similara, integritatea, grija fata de comunitate si o viziune orientata spre dezvoltare. A fost o tranzactie muncita, care s-a intins pe un interval de peste doi ani, dar care la final ne aduce exact ceea ce ne doream: acele ingrediente necesare pentru a aduce plus valoare actionarilor nostri” a afirmat dl Alexandru Stanean, CEO TeraPlast.
Activele preluate sunt cuprinse in cadrul a sase entitati economice, dar ele sunt structurate in trei segmente esentiale: o companie de trading, localizata in Austria, si doua unitati de productie aflate in vestul Ungariei. Fabricile din Ungaria, Pro-Moulding si Polytech au o productie cumulata de peste 18.800 de tone/an, iar structura portofoliului ofera posibilitatea multor sinergii cu facilitatile din cadrul Teraplast. Polytech utilizeaza in procesul de productie peste 80% material reciclat in fabricarea tevilor, o structura si un model care se inscriu perfect in viziunea privind dezvoltarea durabila a Grupului TeraPlast, fiind parte integranta din efortul major de a contribui la tranzitia catre o economie circulara. 
Grupul Freiler are 144 de angajati care se vor alatura echipei TeraPlast, astfel ca in total echipa Grupului TeraPlast va fi de peste 1.100 de angajati. Laszlo Vajda, Directorul de Dezvoltare al Grupului TeraPlast este cel care preia funcția de supervizare și dezvoltare a Grupului Wolfgang Freiler.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
viarom
concelex
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
CDS
rigips
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
konsent
strabag nivel 1
quadratum
Ubitech
EDIT-Structural
siniat
noark
ness project

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander